Vir­kis­tys­toi­min­ta

Syyskauden sinfoniakonsertit

Syksyn tarjonnassa on paljon mielenkiintoista lähtien liikkeelle Fauren sielunmessusta ja Mozartin klarinettikonsertosta ja päätyen lasten- ja joulukonserttiin.

Romantiikan sydämessä To 19.9 klo 19 (ilmoittautumiset 11.9. mennessä)

Esiintyjät:
Mihhail Gerts, kapellimestari
Hannu Alasaarela, piano

Ohjelma:
Frédéric Chopin: Pianokonsertto nro 1 e-molli op.11
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 2 c-molli op. 17

Ukraina tunnettiin 1800-luvun lopulla Pikku-Venäjänä, ja niin Pjotr Tšaikovskin synnyinseutujen kansansävelmiä hyödyntävä, poikkeuksellisen iloinen toinen sinfonia sai lisänimen Vähävenäläinen. Siinä ei kuitenkaan ole mitään vähää eikä pientä, niin kuin ei ole Pariisiin siirtyneen puolalaisen Frédéric Chopinin ensimmäisessä pianokonsertossakaan, joka toimi 20-vuotiaan virtuoosin käyntikorttina maailmalla. Konserttoa soittavan solistin on oltava taikuri, sillä musiikki luottaa lyömäsoittimeksikin miellettävän pianon kykyyn luoda
laulavan melodian illuusio.

Syksyllä 2018 oululaisyleisölle esittäytynyt kapellimestari Mihhail Gerts palaa Oulu Sinfonian eteen tällä kertaa oululaistaustaisen pianotaiteilija Hannu Alasaarelan kanssa. ”Tästä olen haaveillut jo aikanaan käydessäni koulupoikana Oulu Sinfonian kausikonserteissa”, helsinkiläistynyt Alasaarela kertoo. Voitto Leevi Madetoja -pianokilpailussa vuonna 2012 ja hyvä menestys Maj Lind -kilpailussa vuonna 2017 ovat olleet hänelle tärkeitä etappeja matkalla kohti pianistin uraa.

Chopin on Hannu Alasaarelalle läheinen säveltäjä. ”Chopinin musiikki on intiimiä, se koskettaa ihmisiä hyvin henkilökohtaisesti”, sanoo Alasaarela ja toteaa myös tunnistavansa ohjelmassa olevan pianokonserton kansanmusiikkiviittauksiin kätketyn kotiseutukaipuun.

Konsertin kesto noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Peruslippu 29.00€
Eläkeläinen 24.00€
Opiskelija 13.50€
Lapsi 3-17v 13.50€

Kesäöitä To 26.9 klo 19 (ilmoittautuminen 18.9. mennessä)

Esiintyjät:
Ville Matvejeff, kapellimestari
Hanna Hipp, mezzosopraano

Ohjelma:
Éric Tanguy: "Affettuoso" in memoriam Henri Dutilleux
Hector Berlioz: Les nuits d’été, (Kesäöitä), laulusarja op. 7
César Franck: Sinfonia nro 1 d-molli

Ranskalainen musiikki esittäytyy laajasti konsertissa, joka alkaa Ranskan tämän hetken menestyneimmän säveltäjän kiihkeällä musiikilla, heittäytyy sitten orkesterin värimestarin Hector Berliozin aistillisiin kesäöihin ja huipentuu harvinaisella, ranskalaisella sinfonialla. Ranskassa harva sävelsi sinfonian, ja jos sävelsi, ei viitsinyt toistaa tekoaan. Se on sääli, niin hurmaavia ovat ranskalaiset uniikkisinfoniat.

Menestyviin nuoriin suomalaisiin kapellimestareihin lukeutuva Ville Matvejeff on Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestari, sekä Kroatian Kansallisteatterin orkesterin päävierailija ja musiikillinen neuvonantaja. Kautensa Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana hän aloittaa tämän vuoden syyskuussa. Ville Matvejeff on myös pianisti ja säveltäjä, jonka viulukonsertto kantaesitettiin Helsingin Musiikkitalon avajaisissa.

Konsertin solisti on puolalainen mezzosopraano Hanna Hipp. Hän on monipuolinen oopperalaulaja, jonka tuoreimpia debyyttirooleja ovat Dorabella Mozartin oopperassa Così fan tutte, säveltäjä Straussin oopperassa Ariadne auf Naxos ja Isabella Rossinin Italialainen Algeriassa -oopperassa. Berliozin Kesäöitä on uusi teos hänen ohjelmistossaan. Juuri ennen Oulun konserttia hän on laulanut sen Pariisissa ja Itävallassa.

Konsertin kesto noin kaksi tuntia sisältäen väliajan.

Peruslippu 29.00€
Eläkeläinen 24.00€
Opiskelija 13.50€
Lapsi 3-17v 13.50€

Ammuu -lastenkonsertti To 3.10 klo 18 (ilmoittautumiset 25.9. mennessä)


Esiintyjät:
Hanna-Maija Aarnio, lehmä – laulu ja kellopeli
Esko Grundström, orkesterisovitukset, basso ja harmonikka
Riikka Helske, hiiri – laulu ja kantele
Essi Putkonen, kissa – laulu, viulu ja lyömäsoittimet
Tero Pajunen, heppa – laulu, kitara, viulu ja lyömäsoittimet
Tomas Takolander, vaari – laulu, piano ja kontrabasso
Heidi Tamper, possu – laulu ja klarinetti
Oulu Sinfonia

Vuonna 2007 perustettu Ammuu! on uuden suomalaisen lastenmusiikin lippulaiva. Yhtyeen akustinen sointi ja upea stemmalaulu, pedagoginen ote sekä taidokas esiintyminen ovat tehneet vaikutuksen yhtä lailla Emma-palkintoraatiin, musiikkikasvatusväkeen ja lukemattomiin lapsiin kautta maan.

Kun Ammuu! yhdistää voimansa sinfoniaorkesterin kanssa, luvassa on kokonaisvaltainen ja monitasoinen konserttielämys koko perheelle. Traktoriajelua, sointikylpyjä, ongintaa, rytmittelyä, löylyä, tanssia ja menninkäisen kieltä. Suosituimpia lauluja ja leikkejä Esko Grundströmin uljain sovituksin kaikilta Ammuun! levyiltä.

Konsertin kesto noin 45 min. Konsertti ei sisällä väliaikaa.
Liput 11€

Mozart-festivaali Ke 9.10 klo 19 (ilmoittautumiset 1.10. mennessä)

Esiintyjät:
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Markku Korhonen, klarinetti

Ohjelma:
Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinettikonsertto A-duuri KV 622
Wolfgang Amadeus Mozart: Sinfonia nro 40 g-molli KV 550

Wolfgang Amadeus Mozartin viimeiset vuodet ovat musiikillisesti täysin ylittämättömiä. Klarinettikonsertto, viimeinen pianokonsertto ja kaksi viimeistä sinfoniaa ovat säveltäjän kuolinvuoden mestariteoksia. Niiden lisäksi hän ehti tuona vuonna säveltää kaksi oopperaa, Requiemin ja kamarimusiikkia. Ei ihme, että monien lääkäreiden mielestä Mozartin hieman epäselvä kuolinsyy olikin aikamme vitsaus eli liiallinen työnteko.

Vuodesta 1985 Oulu Sinfoniassa työskennellyt Markku Korhonen on yhtä kotonaan klassisen ja modernin ohjelmiston parissa. Orkesteri- ja solistitehtäviensä ohessa hän opettaa Oulun konservatoriossa ja Oulun
ammattikorkeakoulussa. Hän on kantaesittänyt useita kotimaisten säveltäjien teoksia. Korhonen toimi Uuden Musiikin Lokakuu -nykymusiikkijuhlien taiteellisena johtajana vuosina 2013–2015.

Konsertin kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan.

HUOM! Kaikukortilla maksuton sisäänpääsy konserttiin. Kaikukorttilaisten liput on noudettava Oulu10-asiointipisteistä.

In Paradisum To 31.10 klo 19 (ilmoittautumiset 23.10. mennessä)

Esiintyjät:
Risto Joost, kapellimestari
Kaisa Ranta, sopraano
Jaakko Kortekangas, baritoni
Tuiran kamarikuoro

Ohjelma:
Aulis Sallinen: Neljä laulua unesta op. 30
Toru Takemitsu: Requiem for Strings
Gabriel Fauré: Requiem

Huvin vuoksi syntynyt sielunmessu lienee harvinaisuus, mutta sellainen on tosiaan ranskalaisen Gabriel Faurén suurenmoinen Requiem, joka hyödyntää ennen kaikkea orkesterin puhaltimia monipuolisesti. In Paradisum -osa ei voisi autuaammin kuvata kuoleman jälkeistä sitä jotakin, kenties elämää, josta kaunis muistuma on myös säveltäjän haaveellinen Pavane kuorolle ja orkesterille.

Viron nuoren polven kansainvälisiin kapellimestaritähtiin kuuluva Risto Joost opiskeli orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän on opiskellut myös kuoronjohtoa ja laulua Viron musiikkiakatemiassa ja täydentänyt opintojaan Wienin musiikkikorkeakoulussa. ”Nyt on aika keskittyä suuriin orkestereihin ja oopperoihin”, sanoo Joost, jonka aikataulua täyttävät mm. Norjan kansallisooppera ja useat saksalaisen kielialueen orkesterit.

Sopraano Kaisa Ranta on tehnyt monipuolisia näyttämötöitä musiikkiteatteri-, musikaali-, operetti- ja oopperaproduktioissa. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi vuonna 2006 ja vierailee talossa säännöllisesti. Kaisa Ranta on laulanut Radion Sinfoniaorkesterin lisäksi useiden suomalaisten orkestereiden ja kuorojen solistina.

Baritoni Jaakko Kortekangas on kansainvälisten ooppera- ja konserttivierailujensa ohella laulanut Suomen Kansallisoopperassa yli 40 roolia, tuoreimpana Artur Manströmin rooli Jaakko Kuusiston oopperassa Jää. Jaakko Kortekangas on levyttänyt mm. Erkki Melartinin ja Robert Schumannin musiikkia.

Konsertin kesto noin 1 h 45 min sisältäen väliajan.

Elämän arvoituksia To 28.11 klo 19 (ilmoittautumiset 20.11. mennessä)

Esiintyjät:
Rumon Gamba, kapellimestari
Ilari Angervo, alttoviulu

Ohjelma:
Matthew Whittall: The Heaven That Dwells So Deep
Edward Elgar: Enigma-muunnelmat op. 36

Matthew Whittallin alttoviulukonsertto käynnistyi Carl Jungin kirjeestä, jossa psykoanalyytikko pohtii ihmisen sisäisen äänen ja ulkoisen elämän suhdetta korostaen kuuntelemisen tärkeyttä. Aikamme muusikkona Whittall ei voi olla pohtimatta myös ihmisen ja luonnon suhdetta. Sävellyksen otsikko on lainattu luonnonsuojelun pioneerin John Muirin ajatuksesta syvään uppoavasta taivaasta. Se on eräänlainen arvoitus niin kuin Edward Elgarin ystävistään sommittelemat muunnelmat teemasta, jonka alkuperää emme koskaan saa tietää.

Britanniasta kotoisin oleva kapellimestari Rumon Gamba tuli oululaisyleisölle tutuksi tammikuisella vierailullaan. Hän on toiminut ruotsalaisen Norlannin oopperan, Tanskan Aalborgin sinfoniaorkesterin ja Islannin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Ooppera- ja nykymusiikkikapellimestarina Gamba on johtanut useita kansainvälisesti merkittäviä ensi-iltoja ja kantaesityksiä. Niihin lukeutuu mm. Jean Sibeliuksen viidennen sinfonian alkuperäisversion Australian ensiesitys.

Alttoviulutaiteilija Ilari Angervo on toiminut Radion sinfoniaorkesterin alttoviulun äänenjohtajana vuodesta 1990. Ilari Angervo on maineikkaan Uusi Helsinki -kvartetin perustajajäsen. Lisäksi hän soittaa säännöllisesti Suomalaisen Kamariorkesterin, Avantin, Kerberos-yhtyeen ja Uuden Renttukvartetin riveissä. Whittall on säveltänyt konserttonsa Angervolle, joka soitti sen kantaesityksen Radion sinfoniaorkesterin solistina.
***
Konsertin kesto noin 1 h 50 min sisältäen väliajan.

Jouluksi kotiin -joulukonsertti 19.12. klo 19 (ilmoittautuminen 11.12. mennessä)

Atso Almila, kapellimestari
Inga Söder, laulu
Waltteri Torikka, laulu
Pohjankartanon yläasteen kuoro

Mikään vuodenaika ei ylitä joulua musiikin tarjonnassa. Se on synnyttänyt musiikkia kaikkina aikoina, kaikissa genreissä ja kaikille mahdollisille kokoonpanoille, banaliteetteihin asti. Joulumusiikilla on kuitenkin tehtävänsä. Sen kautta saa kosketuksen siihen, mikä joulussa on parasta: rauha ja tunnelma. Joulu on inspiroinut monia säveltäjiä tekemään kauneimmat teoksensa. Niistä on koottu Oulu Sinfonian joulukonsertti, joka vie kauas markettien hulinasta. Konsertin isäntänä ja konsertin johtajana on laaja-alainen ja arvostettu kapellimestaripedagogi, säveltäjä, kolumnisti, ja alun perin pasunisti Atso Almila, jonka tarinat konsertin lomassa ovat yhtä herkullisia kuin musiikki itse. Solistit Inga Söder ja Waltteri Torikka tuovat konserttiin ainutlaatuista säihkettä yhdessä Pohjankartanon kuoron kanssa.

Konsertin kesto noin 1 h 50 min sisältäen väliajan.

Peruslippu 41.00€
Eläkeläinen 31.00€
Opiskelija 31.00€
Lapsi 3-17v 31.00€

Oulun Energian asiakkaille etuasiakashinta 33 € + käsittelykulut. Etuasiakasliput saatavissa kaikista Oulu Sinfonian lippujen myyntipisteistä. Max. 2 lippua/etuasiakas, kortti esitettävä lippuja ostettaessa.

Lippuvarauskäytäntö

Tapahtumaan ilmoittaudutaan sitovasti soittamalla minulle eli Jarkko Laurille numeroon 040 716 4352 tai laittamalla viestiä (tekstari tai sähköposti, jarkko.a.lauri@gmail.com). Jätäthän yhteystietosi niin kuittaan varauksen.
Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, jonka jälkeen Lauri lunastaa liput.
Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon puoli tuntia ennen näytöstä (Madetojan salissa kahvion etuosassa ja Oulun teatterilla pääovesta tultaessa sohvaryhmän luona).
Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.
Avustaja pääsee mukaan vapaalipulla, ellei toisin ole mainittu.
Huomaathan, ettei narikka sisälly yleensä lipun hintaan (2-3 euroa).
Pyörätuoleille varataan erikseen paikat käytävältä rivien päästä.

Konsertti- ja teatteriterveisin,Jarkko Lauri

Uutuus näytelmät Oulun Teatteri

Oulun teatterissa on tarjolla paikallishistoriaa Oulun palon ajoilta heti syksyn alkuun. Laadukkaita ja palkittuja vierailunäytäntöjä on luvassa lokakuussa, kun tutustumme runoilija Leinon entisiin naisystäviin. Suosittu musiikkitoimittaja ja kirjailija Minna Lindgren on marraskuussa ensi-iltaan tulevan Vihainen leski -satiirin takana. Joulun lähestyessä nähdään vielä ratkiriemukas ja myös musiikistaan kiitetty Joulukomedia Messias sekä koko perheen näytelmä Tontut suutareina, jota on esitetty hyvällä menestyksellä Oulun teatterissa aiemminkin.

Sara Wacklinin Oulu palaa, 14.9 klo 19 (viimeinen ilmoittautuminen 3.9.)

Eletään vuotta 1808. Oulu on Turun jälkeen Suomen suurin kaupunki ja ulkomaankaupan keskus. Sota syttyy ja sysää kaupungin myllerrykseen.
Nuori piika Julma-Matleena on ensimmäisessä pestuupaikassaan ja hoivaa haavoittuneita sotilaita. Mutta hoivaako kukaan Julma-Matleenaa?
Leskirouva Agneta Feldt pyrkii turvaamaan perheensä elintason etsimällä tyttärilleen varakkaat puolisot. Mutta miksi äidin osa on niin vaikea?
Maria tahtoo naimisiin rakkaudesta. Mutta onko sitä?
Greta-Stina tahtoo vain nauttia. Mutta kenellä on oikeus nautintoon?
Tiina ei tahdo miestä ollenkaan. Mutta – anteeksi kuinka?
Onneksi perheellä on rikas hyväntekijä, kauppaneuvos Nygård.
Mutta tekeekö kauppaneuvos sittenkään hyvää ja onko hän rikas?
Ruotsalaiset lähtevät ja venäläiset tulevat.
Mutta jakaantuuko valta kuitenkaan eri tavoin kuin ennen?
1800-luvusta on aikaa, ja sen jälkeen Suomi-neito itsenäistyi rinta rinnan suomalaisen naisen kanssa. Mutta itsenäistyikö kumpikaan kokonaan?
Sara Wacklinin Oulu palaa on koskettava, pysäyttävä ja ajatuksia herättävä tarina luokkaeroista, sukupuolieroista ja vallasta. Se on tarina vapaudesta, oikeuksista, velvollisuuksista sekä niiden puutteesta. Se on tarina sisäisistä ja ulkoisista kahleista, jotka meitä sitoivat 200 vuotta sitten ja jotka sittemmin ovat väistyneet. Vai totuimmeko vain niiden puristukseen?

Liput 36 € / 33 € / 17,50 €

Eino Leinon exät, palkittu vierailunäytös, 11.10 klo 19 (viimeinen ilmoittautuminen 17.9.)

Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina on helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Seppo Honkosen ohjaama esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja. Esitys sai Kajaanin Runoviikoilla kesällä 2018 huikean vastaanoton ja on sen jälkeen nähty mm. Kanneltalossa ja Teatteri Avoimissa Ovissa.
Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun nämä Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.
Kuinka monen naisen karvamuhvissa Eino on käsiään lämmitellyt? Miten Nallen ja Mopen romanttinen Italian matka muuttuu Danten Helvetiksi? Ja miten onnistuu julkinen anteeksipyyntö psykodraamaistunnossa henkiin herätetyltä Leinolta?

Liput 24 € / 19,50 €

Vihainen leski, 16.11 klo 19 (viimeinen ilmoittautuminen 15.10.)

Ullis on seitsemänkymppinen, pitkän ja raskaan omaishoidon jälkeen leskeksi jäänyt nainen. Hänen aikuiset lapsensa Susanna ja Marko ovat sysäämässä häntä palvelutaloon, mutta Ullis ystävineen on toista mieltä. Hän on terve, järjissään, vapautunut keski-iän velvollisuuksista ja vihdoin vapaa tekemään mitä haluaa. Nyt jos koskaan on aika laittaa itsensä etusijalle ja aloittaa elämä aivan uudella tavalla.
Vihainen leski on ronski, hulvaton ja elämäniloa täynnä oleva komedia ikääntymisestä ja siihen suhtautumisesta. Minna Lindgrenin romaaniin pohjautuva ja Merja Larivaaran näytelmäksi sovittama mustalla huumorilla sävytetty tarina kertoo ystävyydestä, itsenäistymisestä ja uuden suunnan löytämisestä elämän viimeisillä vuosikymmenyksillä. Tämä näytelmä naurattaa ja koskettaa, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tekarit lentelevät, tekonivelet poksuvat ja rollaattorit heitetään syrjään näiden vauhdikkaiden ja viriilien ystävien tieltä!

Liput 36 € / 33 € / 17,50 €

Joulukomedia Messias, 1.12 klo 15, (viimeinen ilmoittautuminen 3.11.)

Messias (The Messiah) on monesti palkitun brittikoomikko Patrick Barlow’n jouluinen hittikomedia.
Äskettäin kansainvälisestikin noteerattu riemukas musiikkikomediaryhmä The Fabulous Bäckström Brothers on tehnyt esityksestä tyylikkään, mutta hulvattoman tulkinnan, joka yhdistää brittiläisen komedian tarkkaan fyysiseen teatteriin ja uskomattoman kauniiseen musiikkiin.  Teoksen ohjaaja on niinkään palkittu näyttelijä-ohjaaja-miimikko Marc Gassot.

Liput 26 € / 19,50 € / 17,50 €

Tontut suutareina, koko perheen näytelmä, 4.12 klo 18 (viimeinen ilmoittautuminen 3.11.)

Herttainen, iäkäs suutaripariskunta valmistautuu jouluun. He ovat kuitenkin tukalassa tilanteessa; ruoka on loppu, on kylmä ja kenkiin tarvittavaa nahkaakaan ei enää ole. Koko joulu on vaarassa peruuntua.
Apuun rientävät vikkelät, reippaat ja kekseliäät tontut. He liikkuvat öisin ja harva heitä ehtii edes nähdä. Öiseen aikaan, kun vanha pariskunta on untenmailla, tontut pistävät parastaan.
Näytelmän on kirjoittanut Mike Kenny, suomennos Sami Parkkinen.
Esitys sopii myös alle kouluikäisille.
Liput 10 €

Fidelio Ooppera 18.1.2020 (viimeinen ilmoittautuminen 15.12.2019.

Liput: 48,50 € / 44 € / 35 €

Ensi vuonna säveltäjämestari Ludwig van Beethovenin syntymästä tulee kuluneeksi 250 vuotta. Oulun teatteri juhlii Beethovenia tuotannolla, jossa yhdistyvät kokemus, nuoruus, maailmanluokan laulu ja häikäisevä visuaalisuus.
Fidelio on ylistys oikeudenmukaisuudelle, vapaudelle ja rakkaudelle. Se kertoo tositarinan aatelisnaisesta, Leonoresta, joka pestautuu vankilaan apupojaksi vapauttaakseen syyttömänä tyrmään teljetyn miehensä.
Fidelion ohjaa tämän hetken kysytyimpiin ja arvostetuimpiin oopperaohjaajiin lukeutuva Tuomas Parkkinen. Oulu Sinfoniaa johtaa palkittu viulisti-kapellimestari Huba Hollókői.

Sillä rakkaus kaiken voittaa
”Olen lapsesta saakka rakastanut Beethovenin musiikkia. Hän on minulle kenties suurista suurin. Siksi olen palavan innostunut saadessani ohjata Ouluun maestron ihanan pelastusoopperan Fidelio. Ludwig van Beethovenin ainoa ooppera on samanaikaisesti ristiriitainen ja suurenmoinen. Se ei ole sidoksissa aikaan, eikä paikkaan. Siksi se on ajankohtainen, ihmeellinen teos – niin kuin klassikot tapaavat olla.
Päähenkilö Leonore – nainen joka antaa vaikka henkensä miehensä edestä – opettaa meille ihmisyyttä, jaloutta ja rakkautta. Kunpa jokaisella olisi sellainen puoliso kuin Leonore. Fidelio, oodi vapaudelle ja rakkaudelle, on ooppera, jota me kaikki juuri tänään tarvitsemme.”
– Tuomas Parkkinen, oopperaohjaaja

Oopperan on suomentanut ja tekstittänyt Leena Vallisaari.
Ooppera tuotetaan Oulu Sinfonian kanssa. Mukana yhteistyössä myös Oulun oopperayhdistys ry sekä Tuiran kamarikuoro ja Cassiopeia. Kuoroa johtaa Risto Laitinen.