tam­mi­kuu 2017

Tiedotteen sisältö

1. Toimisto tiedottaa: Toimiston aukiolo
2. Ellin päivä
3. Virkistystoiminta: Marttalan ruokakurssit kevät 2017
4. Käsityötoiminta: Näkövammaisten käsityöpiiri Ylivieskassa
5. Naistoiminta: Naistenilta pe 27.1.2017
6. Klubi 1863
7. Tietotekniikkapalvelu tiedottaa
7.1. Tietoa koulutustoiminnasta
7.2. Palvelutoiminta
7.3. Kymmensormijärjestelmä tutuksi 23. - 24.1.2017
7.4. iOS kurssit
7.5. Celianet -verkkosivustoon tulossa muutoksia
7.6. Kurssitoivomukset
8. Oikeuksienvalvontayksikön tiedote tammikuu 2017
8.1. Ohjeita etuuksien ja palveluiden hakemiseen
8.2. Tietoa näkövammaisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen
9. Oulun seurakunnat tiedottaa
10. Retina ry:n harvinaisten silmäsairauksien päivä 28.2.2017
11. Kerhotoiminta
12. Tapahtumakalenteri

Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon keskiviikkoon mennessä osoitteeseen yhdistys@ppnry.net.
Tiedotteen laatijan työn helpottamiseksi, voit toimittaa materiaalin myös aikaisemmin. Laita viestiin selkeä aihe esim. ”materiaalia helmikuun jäsentiedotteeseen” jotta viesti löytyy helposti muiden viestien joukosta. Helmikuun materiaali 1.2.2017 mennessä. Tiedote ilmestyy viikolla 6.

1. Toimisto tiedottaa

Toimiston aukiolo

Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana, perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.

2. Ellin päivä

Askarruttavatko vammaisten oikeudet?
Tule kuulemaan ja keskustelemaan YK:n vammaissopimuksesta käytännössä, yhdenvertaisuudesta ja vammaisten oikeuksista. Paikalla Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvontalakimies Elli Björkberg. Nyt on hyvä tilaisuus päivittää tietosi ja esittää kysymyksiä!
Aika: 30.1.2017 klo 10-13
Paikka: Yhdistyksen toimintakeskus, Linnankatu 32.
Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle 25.1.2017 mennessä.

3. Virkistystoiminta

Marttalan ruokakurssit kevät 2017

Hei kokkailusta kiinnostuneet! Marttalan ruokakurssit jatkuvat taas keväällä. Kevään kokkauspäivät: 19.1. / 16.2. / 16.3. / 20.4. / 18.5.
Kurssikerta kestää 3 tuntia, klo 10.00 - 13.00. Ohjaajana toimii Marja-Leena Pirkola ja paikka Oulun Marttala osoitteessa Kajaaninkatu 36, katutaso. Kurssikerran osallistumismaksu on 10 euroa.
Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään saman viikon tiistaina, jotta kurssin vetäjä osaa varautua oikealla määrällä ruokatarvikkeita ja raaka-aineita. Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistoon.
Kurssikerralle otetaan enintään 8 kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Esteen ilmaantuessa, muistathan peruuttaa osallistumisesi hyvissä ajoin, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

4. Käsityötoiminta

Näkövammaisten käsityöpiiri Ylivieskassa
 
Taito Keski-Pohjanmaa ry järjestää näkövammaisille käsityökurssin seurakuntakoti Mariassa. Kurssi järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.
 
Opettajana kurssilla toimii Tiina Kamunen Taitokeskus Sievistä.
”Meillä on kokemusta monenlaisten ryhmien ohjaamisesta, mutta emme ole varsinaisesti näkövammaisten ohjaajia. Yhdessä selviämme varmasti haasteista!”
 
Kurssilla ei ole kurssimaksua, opetuksesta ei siis makseta mitään. Materiaalit maksetaan itse tai tuodaan mukana. Kurssilla opitaan kädentaitojen tekniikoita, virkkausta, neulontaa ja solmeiluja.
 
Varsinaisia kurssilaisia pitäisi olla vähintään 8 henkilöä.
Avustajia ei lasketa kurssilaisiksi. Avustajat ovat siis varsinaisten kurssilaisten lisäksi, jolloin osallistujia voi olla jopa 16. Myös avustajien ohjaaminen on osa kurssin ohjelmaa, jotta näkövammaiset pystyisivät jatkamaan harrastustaan kotona tai muissa ryhmissä, tarvitaan käsityöhön perehtyneitä avustajia.

Kevään kurssit: 26.1. /  23.2. /  23.3. / 20.4. ja18.5. Päivät ovat torstaipäiviä ja alkaa klo 10.00 Muistakaa tuoda nyt 26/1 alkavalle kurssille valokuvat mukana kuvanpainatusta varten, että Tiina saa työstää ne helmikuun kerhoon.
 
Ilmoittautumiset ja lisätiedot: Airi Virkkala puh. 040 413 9043 email: airi.virkkala@kotinet.com
 

5. Naistenilta

Järjestämme naistenillan pe 27.1.2017 klo 17.00 Oulussa Raksilan uimahallin saunakabinettitiloissa. Aiheena on tällä kertaa rintasyöpä.
Oulun kaupungin erityisliikunnanohjaaja Ulla Virrankoski on kertomassa meille omakohtaisia kokemuksiaan. Luvassa on siis mielenkiintoista keskustelua, saunomista ja pientä purtavaa. Mukaan on mahdollista ottaa myös omat saunajuomat.
Olemme uimahallin ulko-ovilla vastassa. Ilmoittautuminen yhdistyksen toimistolle 20.1.2017 mennessä.

6. Klubi 1863

Kevään 2017 kokoontumispäivät: 30.1. / 27.2. / 27.3. / 24.4. / 22.5.

Klubi kokoontuu yhdistyksen toimintakeskuksessa maanantaisin kello 17-19. Oulu Teemat tarkentuvat lähempänä.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset: katja.kuusela@gmail.com tai 040 594 5172, aina tilaisuutta edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

Klubi1863 on Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n 18 - 63 -vuotiaiden ihmisten oma ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia näkövammaisen työikäisen arjesta opiskelusta työelämään ja perhe-elämästä vapaa-aikaan. Ryhmän toimintaan osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla töissä, riittää että olet työikäinen. Olemme itse keskiössä vertaistuen voimalla! Tervetuloa mukaan.

7. Tietotekniikkapalvelu tiedottaa

7.1 Tietoa koulutustoiminnasta

PPN ry:n tietotekniikkapalvelu tarjoaa monipuolista koulutusta asiakkailleen. Koulutus järjestetään yhdistyksen toimitiloissa sijaitsevassa ict-luokassa. Luokassa on viisi tietokonetta puhe- ja suurennusohjelmilla varustettuina, joten jokaiselle löytyy oma kone kurssin ajaksi. Käytössä on sekä Windows 7 että Windows 10 tietokoneet. Lisäksi yhdistykseltä löytyy 4 iPadia jolloin sellaisetkin, jotka eivät omista omaa laitetta voivat osallistua aloittelijoiden kursseille. Keväällä on tulossa myös koulutusta Android laitteisiin.
Koulutukset ovat maanantaisin ja tiistaisin ja ne ovat maksullisia. Koulutuspäivän pituus on 6h. Lisätiedot kurssikohtaisesti ja ilmoittautuminen kurssille osiosta.
Lisäksi järjestetään iltaohjausta (noin 2h) ja ne ovat ilmaisia eikä sisällä ruokailuta eikä kahvitarjoilua.
Koulutuksiin on ilmoittauduttava rajallisen osallistujamäärän vuoksi ja niiden toteutumiseksi tarvitaan vähintään 2 osallistujaa.
Koulutusta järjestetään lisäksi maakunnissa.

7.2 Palvelutoiminta

Tarvitsetko tietoteknillisiä apuvälineitä työssä, opiskelussa tai vapaa-aikana? Yhdistyksen ICT -kouluttaja Leena Vallo tekee laite ja apuvälinekartoituksia sekä suosituksia maksajataholle. Voit kysyä neuvoa myös oman laitteen hankinnassa.

Onko sinulla ongelmia tietokoneesi kanssa? Toimiiko se huonosti? Haluaisitko asentaa siihen uuden ohjelman tai laitteen, mutta työ on hankalaa näkövamman ja tietotaidon puuttumisen vuoksi?  Tietotekniikkapalvelu tarjoaa ratkaisun näihin ongelmiin.  Leenan saa parhaiten kiinni "päivystyspäivinä" maanantaisin (ei kurssipäivinä) ja perjantaisin puhelimesta 044 0400 694 tai Skypestä tietotekniikkapalvelu.p.p.n.r.y (huomaa pisteet).
Voit jättää myös soittopyynnön Leenan puhelimeen, yhdistyksen puhelimeen tai kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen leena.vallo@ppnry.net

Huoltotoimenpiteen hinta toimenpiteestä ja ajasta riippuen 20 euroa käynniltä (kotikäynti). Huoltotoimenpiteitä voi tehdä myös etäyhteydellä.

7.3. Kymmensormijärjestelmä tutuksi 23. - 24.1.2017

Kurssilla tutustumme näppäimistöön ja opettelemme kymmensormijärjestelmää tietokoneelle asennettavalla ohjelmalla tekstinkäsittelyohjelmalla. Kurssilainen saa mukaan materiaalin ja ohjelmiston asennuspaketin. Kurssi on maanantaina 10-16 ja tiistaina 9-15 jos ei toisin kurssilaisten kyytien vuoksi sovita.
Hinta 20 € / päivä
Ilmoittautuminen viimeistään 18.1.2017.

7.4. iOS kurssi 13. -14.2.2017

Kurssilla harjoittelemme ensimmäisenä päivänä iPhonen/iPadin peruskäyttöä Voiceoverilla. Päivä on tarkoitettu aloittelijoille.
Toisena päivänä käymme läpi eri sovelluksia. Tähän päivään saa tehdä toivomuksia.
Hinta 20 € / päivä
Ilmoittautuminen viimeistään 8.2.2017. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä haluatko osallistua molemmille vai vain toiselle kurssille.

7.5. Celianet -verkkosivustoon tulossa muutoksia

Celian verkkopalvelusivuston Celianetin kautta on pystynyt hakemaan äänikirjoja suoraan tietokoneen kautta ulkoisiin laitteisiin mm. Victor Reader Stream kuuntelulaitteeseen sekä tietokoneelle asennettavaan Pratsam Reader ohjelmistoon. Entinen Verapalvelu on nykyisin nimeltään äänikirjapalvelu ja kirjoja voidaan siirtää nykyisin myös älypuhelimiin ja tabletteihin.

Sivusto on uudistumassa ensi vuoden alkupuolella, mutta tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä. Uuden sivuston julkaisemisen jälkeen se otetaan heti pikimmiten tietotekniikkapalvelun koulutusohjelmaan. Seuraa jäsentiedotetta ja yhdistyksen nettisivuilla olevaa kurssikalenteria osoite: ppnry.net/tietotekniikkapalvelu/kurssikalenteri.

7.6. Kurssitoivomukset

Päiväohjaukset ovat maanantaisin ja tiistaisin
Toivomuksia kevään aiheista sekä päivä- että iltaohjaukseen otetaan vastaan sähköpostilla leena.vallo(at)ppnry.net tai puhelimella 044 0400 694. Voit käydä laittamassa kurssitoiveita myös palautelomakkeeseen osoitteessa ppnry.net/tietotekniikkapalvelu/tietotekniikkapalaute

7.7. Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: tietotekniikka(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).


8. Oikeuksienvalvontayksikön kuukausitiedote, tammikuu 2017

8.1. Ohjeita etuuksien ja palveluiden hakemiseen

NKL ry:n verkkosivuille on koottu ohjeita ja vinkkejä yleisimmin tarvittavien palveluiden ja tukitoimien hakemusten täyttämistä varten (mm. vammaistuet, nuoren kuntoutusraha, henkilökohtainen apua ja kuljetuspalvelut).

Ohjeet löytyvät: http://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut_nakovammaisille/sosiaaliturva_ja_neuvonta/ohjeita-etuuksien-ja-palvelujen-hakemiseen
Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää Internetiä, voit tiedustella etuusohjeista myös Sinikka Mäntyjärveltä p. 050 5263831

8.2. Tietoa näkövammaisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen

Aiheet:
1. Pistekirjoituksen perusteet -kurssi
2. 4-5-vuotiaisen lasten vanhempien infopäivä -Koulupolku alkamassa
3. Näkövammaisten liiton sopeutumisvalmennuskurssit ja yksilöllinen kuntoutus lapsiperheille
4. Näkövammaisten liiton nuorten osittainen perhekurssi
5. Näkövammaisten liiton Nuorisotoiminta
6. Näkövammaiset Lapset ry:n toiminta
7. Lumilauantait ja -sunnuntait / VAU ry

1. Pistekirjoituksen perusteet -kurssi

14.–15.2.2017 Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiris, Helsinki.
Kurssi on tarkoitettu näkeville henkilöille. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki: http://www.nkl.fi/fi/etusivu/toiminta/koulutus/koulutuskalenteri/


2. 4-5 -vuotiaiden lasten vanhempien infopäivä -Koulupolku

Tapahtuma alkaa lauantaina 11.3.2017 klo 10.30-15.00 Loimaalla.
Infopäivässä saat tietoa siitä, mitä tarkoittaa mm. pidennetty oppivelvollisuus, erityisen tuen päätös ja miten koulunkäynnin aloitus valmistellaan. Lisäksi päivässä käsitellään päivähoitoon, iltapäivähoitoon ja vapaa-aikaan liittyviä asioita. Kaukana asuville pyrimme järjestämään etäyhteysmahdollisuuden.
Ilmoittautumislinkki aukeaa tammikuussa ja löytyy www.nkl.fi. Ilmoittautumiset pe 24.2.17 mennessä. Tiedustelut: Jaana Engblom, p. 050 591 8167 tai jaana.engblom@nkl.fi

3. Näkövammaisten liiton sopeutumisvalmennuskurssit ja yksilöllinen kuntoutus lapsiperheille

Tietoa kursseista: http://www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/lapset/lastenkalenteri/nakovammaisen-lapsen-ja-nuoren-yksilollinen-kuntoutus

Yksilöllisellä kuntoutusjaksolla on mahdollisuus toiminnallisen näön arviointiin ja näköä korvaavien taitojen harjoittamiseen. Osa jaksosta toteutuu ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä muiden perheiden kanssa, jolloin vanhemmilla on mahdollisuus vertaiskokemuksiin.

Kuntoutukseen haetaan Kelan lomakkeella KU 104 (vaikeavammaisen moniammatillinen kuntoutus) tai KU 132 (harkinnanvarainen kuntoutus). Hakemukseen liitetään kuntoutussuunnitelma tai B-lääkärinlausunto.

4. Näkövammaisten liiton nuorten osittainen perhekurssi

Kurssit ovat tarkoitettu yläkoululaisille ja peruskoulunsa päättäneille nuorille.
Lisätietoja:
http://www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/nuorten-kuntoutus/nakovammaisten-nuorten-osittainen-perhekurssi

5. Näkövammaisten liiton Nuorisotoiminta

Opiskelijaelämää – viikonvaihde Turun lähistöllä 3.-5.3.2017.

Näkövammaisten nuorten kesäleiri järjestetään Lapin urheiluopistolla, Santasportissa
10.-16.7.2017.

Lisätietoja: http://www.nkl.fi/fi/etusivu/palvelut_nakovammaisille/nuoret/nuorikalenteri
tai nuorisotoiminnan suunnittelija Teemu Ruohonen, p. 050 596 5022.

6. Näkövammaiset Lapset ry:n toiminta
Vanhempien viikonloppu ja vuosikokous 8.4.–9.4.2017 Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, Hämeenlinna.
Liikunnallinen pääsiäinen 14.4.–16.4.2017 Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola.

Oo mun kaa! -leiri 8-13-vuotiaille 5.6.-9.6.2017 Kanneljärven opisto, Lohja.

Perheleiri 0-12-vuotiaille 26.6.–30.6.2017 Kylpylähotelli Summassaari, Saarijärvi.
Silmäterä-viikonloppu 10.6.–11.6.2017 Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko, Hämeenlinna.
Suunnattu näkövammaisten lasten perheille, jotka ovat liittyneet Näkövammaiset lapset ry:hyn vuoden sisällä tai eivät ole aiemmin osallistuneet leireille.

Lisää tietoa: http://www.silmatera.fi/toiminta/

7. Lumilauantait ja -sunnuntait / VAU ry

Lumitapahtumat ovat koko perheen liikuntatapahtumia, joissa perheet voivat lasketella, lumilautailla, maastohiihtää ja tavata muita perheitä. Lumitapahtumat ovat matalan kynnyksen kokeilutapahtumia, joissa erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka- tai pystylasketteluun, lumilautailun tai maastohiihdon opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa.
Etukäteen ilmoittautuneilla vammaislaskijoilla on mahdollisuus kelkka- ja pystylaskettelun opetukseen. Paikkoja on rajoitetusti ja opetuksen hinta on 20 € / laskija sisältäen välineet. Osallistuminen ei sisällä vakuutusta.

Sunnuntai 29.1. Laskettelu- ja lumilautailutapahtuma Vuokatti, Sotkamo, heidi.kelho@vuokatinrinteet.fi

Lauantai 1.4. Laskettelu-, lumilautailu- ja maastohiihtotapahtuma Iso-Ylläs, Ylläs, jarno.saapunki@vammaisurheilu.fi

Tiedotteen kokosi
oikeuksienvalvonnan asiantuntija
Jaana Engblom
p. 050 591 8167
jaana.engblom@nkl.fi


9. Oulun seurakunnat tiedottaa

Tervehdys Oulun seurakunnista!. 
Näköpiiri näkövammaisille ja läheisille alkaa Keskustan seurakuntatalolla tiistaina 10.1. klo 13.00 osoitteessa Isokatu 17, 2. kerros, pieni sali. Ohjelmaa ja usein vierailijoita, kahvittelua ja jutustelua. Opasystävä on vastassa klo 12.30 alkaen seurakuntatalon pääoven läheisyydessä. Takseilla tulo Asemakatu 6:n puolelta. Seuraava kokoontuminen on 7.2.

Raamattu- ja keskustelupiiri on torstaina 19.1.2017 Caritas-kodilla, Caritas-Sali, Kapellimestarin katu 2, klo 13 -14.30. Luemme Raamattua, keskustelemme, kahvittelemme. Opasystävä on vastassa klo 12.30 alkaen Caritas-kodin pihalla pääoven läheisyydessä.

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9-11.

Hyvää alkanutta uutta vuotta 2017!

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu
p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3 kerros, Diakoniset erityispalvelut


10. Retina ry:n harvinaisten silmäsairauksien päivä 28.2.2017
Retina ry järjestää Oulussa 28.2.2017 harvinaisten silmäsairauksien päivän, jossa puhujiksi on kutsuttu silmäsairauksien asiantuntijoita kertomaan viime kuulumisia silmäsairauksien hoidoista.

Tapahtuma on tarkoitettu retiniitistä sairastaville, asiantuntijoille ja asiasta kiinnostuneille.
Tapahtuma kannattaa laittaa ehdottomasti nyt kalenteriinne ja tulla mukaan kuuntelemaan ja kyselemään omaa mieltä askarruttavat kysymykset.

Tapahtuman paikka ja tarkka kellonaika vahvistuu piakkoin.

Tapahtumasta tiedotetaan lähemmin NKL Oulu -alueella ja Retina ry:n weppisivulla www.retina.fi
Ilmoitti Jyrki Hänninen, Retina ry hallituksen jäsen, p.040-5024882, email: jyrki.hanninen@gmail.com


11. Kerhotoiminta

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 10 - 12.30 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).
Kevään 2017 kerhopäivät:
20.1. / 27.1. / 3.2. / 10.2. / 17.2. / 24.2. / 3.3. / 17.3. / 24.3. / 31.3. / 7.4. / 21.4. / 28.4.


Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12 - 14.30 on aina sama. Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.
Kevään kerhopäivät:
30.1. vieraana Sanna Tavasti, sosiaalitoimistosta
27.2. / 27.3. / 24.4. / 29.5.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho on kokoontunut seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko klo 12. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. Puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakuntatalolta.
Seuraava kerhopäivä on 25.1.2017. Loput kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Nivalan kerho

Nivalan näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 11.00 - 12.30.

Kevään 2017 kokoontumiskerrat:
23.1. / 20.2. / 20.3. / 10.4. / 17.5.

Kuntosalivuoro päiväkeskuksessa ma klo 13.30 - 15
Lisätietoja Eila Palolalta ja - Diakonissa Terttu Järviluomalta p. 040-532 5570

Oulaisten kerho

Oulaisten näkövammaisten kerho kokoontuu kuukauden 1. tiistaina klo 12. Paikkana on Oulaistenkatu 48:n kerhotila. Paikallislehti Majakkassa on ilmoitus kerhosta.
Kevään kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Porinakahavila Oulusa

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13 ellei toisin ole ilmoitettu.
Kevään 2017 porinoita
18.1.
15.2.
Lisätietoja voi kysyä yhdistyksen toimistolta puh. (08) 311 5653.

Pudasjärvi-Taivalkoski kerho

Ryhmätoimintaa ikääntyneille
Ryhmässä käy vierailijoita eri teemojen merkeissä ja seurustellaan toisten kanssa kahvikupin ääressä ja vaihdetaan ajatuksia. Osallistuminen on maksutonta, kahvimaksu on 2 €. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua.
Paikkana on Pudasjärven palvelukeskus, ruokasali, osoite: Kauppatie 25.
Kerho kokoontuu kuukauden 1. maanantaina klo 14 - 16.
Kevään 2017 kerhopäivät:
6.2. / 6.3. / 3.4. / 8.5.

Lisätietoja ryhmätoiminnasta antavat:
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
Teija Kaikkonen ja Katja Lauri puh. (08) 311 5653

Taivalkosken kuntayhteyshenkilö
Hillevi Lindström puh. 050 466 2644
Pudasjärven kuntayhteyshenkilö
Lahja Karvonen puh. 040 513 7498

Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.

Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.
Kevään kerhopäivät:
7.2. Vieraana Leena Vallo Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry. Aiheena ovat mm. tietokoneet, tietokoneohjelmat, puhelimet ja tabletit.
7.3. / 4.4. / 2.5.

Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Vuoden 2017 kerhopäivät:
1.2. / 1.3. / 5.4. / 3.5. / 7.6. / 5.7. / 2.8. / 6.9. / 4.10. /1.11.Reisjärven kerho
Reisjärven näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Väinölässä, osoite Rönöntie 15, klo 11 - 14. Vetäjänä toimii Juha Haajo puh. 0400 772 349. Tervetuloa!

Kevään 2017 kerhopäivät:
01.02. / 01.03. / 05.04. / 03.05. / 07.06.

Muutoksista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin.

Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372

Vuoden 2017 kerhopäivät:
 6.2. / 6.3. / 3.4. / 8.5. / 21.8. / 18.9. / 16.10. / 13.11.

Ylivieskan kerho

Ylivieskan näkövammaisten kerho kokoontuu kuukauden kolmas maanantai klo 13 - 15 seurakuntakoti Mariassa. Seuraavat kerhopäivät ovat:
16.1. klo 13-15 Näkö- ja liikuntavammaisten kerho seurakuntakoti Mariassa
20.2. / 20.3.
Huhtikuun ja toukokuun kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.
Kuntosalivuoro näkövammaisille Palvelukeskus Kotikartanossa on joka torstai
klo 13.00 - 14.00.
Lisätiedot Pirkko Malmilta puh. 044 017 0957
 Musapiirin kokoontumisista voi kysyä lisätietoja Silpa Elinalla puh. 045 8430854.

12. Tapahtumakalenteri

Tammikuu

16.1. Ylivieskan kerho seurakuntakoti Mariassa klo 13 - 15
18.1. Porinakahavila Oulusa klo 13
19.1. Marttalan ruokakurssi Oulussa klo 10 - 13
20.1. Iin kerho 10 - 12:30
23.1. Nivalan kerho klo 12:30
23.1. Kymmensormijärjestelmä tutuksi -kurssi Oulussa klo 10 - 16
24.1. Kymmensormijärjestelmä tutuksi -kurssi Oulussa klo 9 -15
25.1. Kuusamon kerho klo 12
27.1. Iin kerho 10 - 12:30
30.1. Kalajoen kerho, vieraana Sanna Tavasti sosiaalitoimistosta
30.1. Klubi1863

Helmikuu

1.2. Raahen kerho klo 13:30
1.2. Reisjärven kerho klo 11 -14
3.2. Iin kerho 10 - 12:30
6.2. Pudasjärvi-Taivalkoski kerho klo 14 -16
6.2. Vaalan kerho klo 12
7.2. Pyhäjärven kerho klo 14, vieraana Leena Vallo
8.2. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10 Kalajoella
10.2. Iin kerho 10 - 12:30
13.2. iOS kurssi Oulussa klo 10-16
14.2. iOS kurssi Oulussa klo 9-15
15.2. Porinakahavila Oulusa klo 13
16.2. Marttalan ruokakurssi Oulussa klo 10 - 13
17.2. Iin kerho 10 - 12:30
20.2. Nivalan kerho klo 12:30
20.2. Ylivieskan kerho 13 – 15
24.2. Iin kerho 10 - 12:30
27.2. Kalajoen kerho
27.2. Klubi1863
28.2. Retina ry:n harvinaisten silmäsairauksien päivä
Maaliskuu

1.3. Raahen kerho klo 13:30
1.3. Reisjärven kerho klo 11 -14
3.3. Iin kerho 10 - 12:30
6.3. Pudasjärvi-Taivalkoski kerho klo 14 -16
6.3. Vaalan kerho klo 12
7.3. Pyhäjärven kerho klo 14
7.3. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15:30 Marjassa
16.3. Marttalan ruokakurssi Oulussa klo 10 -13
17.3. Iin kerho 10 - 12:30
20.3. Nivalan kerho klo 12:30
20.3. Ylivieskan kerho 13 -15
24.3. Iin kerho 10 - 12:30
27.3. Kalajoen kerho
27.3. Klubi1863
31.3. Iin kerho 10 - 12:30

Huhtikuu

3.4. Pudasjärvi-Taivalkoski kerho klo 14 -16
3.4. Vaalan kerho klo 12
4.4. Pyhäjärven kerho klo 14
4.4. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15:30 Marjassa
5.4. Raahen kerho klo 13:30
5.4. Reisjärven kerho klo 11 -14
7.4. Iin kerho 10 - 12:30
10.4. Nivalan kerho klo 12:30
20.4. Marttalan ruokakurssi Oulussa klo 10 -13
21.4. Iin kerho 10 - 12:30
24.4. Kalajoen kerho
24.4. Klubi1863
28.4. Iin kerho 10 - 12:30

Toukokuu

2.5. Pyhäjärven kerho klo 14
2.5. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15:30 Marjassa
3.5. Raahen kerho klo 13:30
3.5. Reisjärven kerho klo 11 - 14
8.5. Pudasjärvi-Taivalkoski kerho klo 14 -16
8.5. Vaalan kerho klo 12
17.5. Nivalan kerho klo 12:30
18.5. Marttalan ruokakurssi Oulussa klo 10 -13
22.5. Klubi1863
29.5. Kalajoen kerho

Kesäkuu

7.6. Raahen kerho klo 13:30
7.6. Reisjärven kerho klo 11 - 14

Syksy
5.7. Raahen kerho klo 13:30
2.8. Raahen kerho klo 13:30
21.8. Vaalan kerho klo 12
6.9. Raahen kerho klo 13:30
18.9. Vaalan kerho klo 12
4.10. Raahen kerho klo 13:30
16.10. Vaalan kerho klo 12
1.11. Raahen kerho klo 13:30
13.11. Vaalan kerho klo 12