syys­kuu 2017

Tietoa äänitteestä

Jäsentiedotteemme voi saada äänitteenä, pistekirjoituksella tai sähköpostilla. Paperiversion saa vain yhdistyksemme toimistolta.

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

• ICT palvelu
o iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla 25.9. klo 10
o iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla jatkokurssi 9.10. klo 9
o Celian uudet sivut tutuksi iOS laitteen käyttäjät 10.10. klo 9
o Tietokoneen peruskäytön kurssi 30.10. klo 9
o I C T-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
o Ilmoittautuminen kurssille
• Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla
• Virkistystoiminta
o Marttalan ruokakurssit
o Syksyn konsertit
o Teatteriesitykset
o Teatteriretki Kajaaniin 2.12.
• Käsityö: Rottinkikurssi Ylivieskassa
• Liikunta: Oulun kaupungin erityisliikunta
• Naiset: Naisten viikonloppu Ukkohallassa 29.9. - 1.10.
• Klubi 1863
• Oikeuksienvalvontayksikön tiedote syyskuu: Iäkkäät ihmiset huijareiden kohteina, poliisiohje
• Oulun seurakunnat tiedottaa
• Kerhotoiminta
• Tapahtumakalenteri
Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon keskiviikkoon mennessä osoitteeseen leena.vallo(at)ppnry.net.
Tiedotteen laatijan työn helpottamiseksi, voit toimittaa materiaalin myös aikaisemmin. Laita viestiin selkeä aihe esim. ”materiaalia jäsentiedotteeseen” jotta viesti löytyy helposti muiden viestien joukosta. Lokakuun materiaali on toimitettava 27.9.2017 mennessä.
Tiedote ilmestyy viikolla 40 ja se sisältää kokouskutsun sääntömääräiseen syyskokoukseen.

ICT -PALVELU

Pienryhmäohjaukset

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus

iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla 25.9. klo 10

Applen iPhonessa ja iPadissa on oma ruudunlukuohjelma VoiceOver. Opettelemme ohjelman pyyhkäisyeleitä ja laitteen peruskäyttöä. Jos vasta suunnittelet laitteen hankkimista voit tulla kurssille. Toimistolla on 4 iPadia jolla voi harjoitella.
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 20.9.

iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla jatkokurssi 9.10. klo 9

Kertaamme iOS laitteen peruskäytön ja opettelemme uutta. Toimistolla on 4 iPadia jolla voi harjoitella.
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 4.10.
Celian uudet sivut tutuksi iOS laitteen käyttäjät 10.10. klo 9

Kurssi on tarkoitettu jos puhelimen perustoiminnot hallitseville käyttäjille.
Kurssille tulevalla pitää olla omat Celian tunnukset. Kurssilla harjoittelemme Celianetin käyttöä ja siirrämme kirjoja omaan laitteeseesi. Jotta voisit kuunnella kirjoja laitteellasi, siihen on asennettava ilmainen Bratsam Reader sovellus ja sovellukseen on hankittava tunnukset. Tunnukset haetaan omasta kirjastosta tai jos olet jo Celian asiakas, voit tilata ne Celian verkkosivulta osoitteesta.
https://www.celianet.fi/ohjeet/kuuntelu-sovelluksessa/#pratsam-lomake

Ota kurssille mukaan laitteesi tunnukset (iPhonessa / iPadissa ID -tunnus ja Android laitteessa Google tunnukset) sekä Celian että Pratsam Readerin tunnukset! Leena auttaa ohjelman asennuksessa.
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 4.10.

Tietokoneen peruskäytön kurssi 30.10. klo 10
 
Kurssilla käymme läpi tietokoneen perussanastoa, tutustumme kansiorakenteisiin, tiedostotyyppeihin ym. koneen eri kohteisiin. Kurssi on hyvä sellaisille, jotka haluavat tietää vähän enemmän koneen toiminnasta kun vain, että sillä luetaan päivän posti ja lehdet. Tarkista ennen kurssille tuloa onko oma koneesi Windows 7 vai Windows 10. Tarvittaessa kysy lisää Leenalta.
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 25.10.

ICT -neuvolassa saat henkilökohtaista neuvontaa

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Neuvola on auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Vastaanottoaika on enimmillään 2,5 tuntia eikä sisällä tarjoilua. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: tietotekniikka(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

KIRJASTOPÄIVÄ YHDISTYKSEN TOIMISTOLLA  26.9. KLO 14

Kirjojen saaminen Celialta CD:nä on näillä näkymin mahdollista vuoden 2019 loppuun asti. CD-levyjen käyttäjät ovat tilanneet kirjat Celiasta enimmäkseen puhelimella. Kirjojen tilauksen voi tehdä myös Internetin kautta. Samalla voi selata uutuuskirjoja, koska luetteloa ei enää saa kotiin. Jos sinulla on uudempi mallinen Daisysoitin, johon voi laittaa muistitikun tai muistikortin niin kirjat voi ladata suoraan siihen, jolloin ei tarvitse odottaa CD:n saapumista postista. Muistitikulle/kortille mahtuu useampi kirja sen koosta riippuen.

Kirjastopäivänä haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta.
Huomioi kuitenkin, että jos haluat ladata tai tilata kirjoja itsellesi netin kautta, sinulla on oltava omat Celianetin verkkotunnukset.
Entiset CD:n saajat voivat tilata myös tunnukset kirjojen selaamiseen ja levyjen tilaamiseen. Muista mainita tunnuksia tilatessasi, jos haluat edelleen kirjat CD:nä. Huom. joillain voi olla jo valmiit tunnukset vaikka onkin CD -tilaaja. Uusille käyttäjille CD:n tilaaminen ei ole enää mahdollista.
Kun tilaat tunnuksia eikä sinulla ole omaa sähköpostiosoitetta niin kerro asiakaspalvelijalle, että tunnukset voi lähettää Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n ICT- kouluttajalle (entinen tietotekniikkakouluttaja) Leena Vallolle osoitteeseen leena.vallo@ppnry.net. Lupa tähän on kysytty Celiasta. Jos sinulla on jo tunnukset, muista ottaa ne mukaan!

Celian asiakaspalvelu on auki maanantai-torstai klo 9-12. Puhelin 0295 333 050

Voit tulla kirjastopäivään vaihtamaan ajatuksia ja antamaan / kuulemaan vinkkejä uusista kirjoista muiden osallistujien kanssa, vaikkei sinulla olisikaan Celian tunnuksia.

Kirjastopäivät eivät ole kursseja ja ne ovat ilmaisia, mutta niihin pitää ilmoittautua rajoitetun osallistujamäärän vuoksi. Tapahtumassa ei ole kahvitarjoilua.
Ilmoittautuminen viimeistään 22.9. yhdistykselle. Seuraavat kirjastopäivät pidetään näillä näkymin 31.10 ja 28.11.
Tervetuloa!

VIRKISTYSTOIMINTA

Marttalan ruokakurssit syksy 2017

Hei kokkailusta kiinnostuneet! Marttalan ruokakurssit jatkuvat taas syksyllä.  Kokkauspäivät ovat: 12.9. / 12.10. / 16.11 ja 14.12.

Kurssikerta kestää 3 tuntia, klo 10.00 - 13.00. Ohjaajana toimii Marja-Leena Pirkola ja paikka Oulun Marttala osoitteessa Kajaaninkatu 36, katutaso. Kurssikerran osallistumismaksu on 10 euroa.
Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään saman viikon tiistaina, jotta kurssin vetäjä osaa varautua oikealla määrällä ruokatarvikkeita ja raaka-aineita. Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistoon.
Kurssikerralle otetaan enintään 8 kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Esteen ilmaantuessa, muistathan peruuttaa osallistumisesi hyvissä ajoin, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Sinfoniakonsertit syksy 2017

Oulu Sinfoniassa on tarjolla suomalaisia klassikoita ja uutuuksia, Madetojan pariskunnan elämää ja joulukonsertti karismaattisen Leif Segerstamin johtamana. Marraskuussa on lisäksi tarjolla Dvorakin rakastettu, täysromanttinen sellokonsertto Sibeliuksen Tapiolan luonnonvoimien kumppanina.

Esitysajat ja varaustakarajat

Torstaina 28.9.2017 klo 19:00 kuullaan Leevi Madetojan musiikkia ja tämän runoilijapuoliso L. Onervan runoja. Viimeinen varauspäivä on 13.9.
Torstaina 19.10.2017 klo 19:00 Pekka Kuusisto on viulusolistina ja orkesterikappaleita on Sibeliukselta ja Rautavaaralta. Viimeinen varauspäivä 3.10.
Dvorakin sellokonsertto ja Sibeliuksen  Tapiola kuullaan 23.11.2017 klo 19:00. Viimeinen ilmoittautumispäivä  8.11.
Joulukonserttiin Leif Segerstamin kanssa mennään torstaina  14.12.2017 klo 19:00 Viimeinen varauspäivä 30.11.
Seuraavassa ensiksi konserttien tiedot ja lopuksi varauskäytäntöinfo.
Konsertit ovat Madetojan salilla.

Onnea Leevi! 28.9.

Konsertin tiedot:
Lehtinen / Saaritsa / Raudaskoski
Markus Lehtinen, kapellimestari
Anna Saaritsa, mezzosopraano
Janne Raudaskoski, kertoja
Jenni Kinnunen, käsikirjoitus
Liput 25 / 20 / 10 € (+ toim. kulut)
Jälkikaiku konsertin jälkeen ravintola Preludissa.

Madetoja ja L. Onerva tapasivat toisensa vuonna 1910. Avaruuden yksinäiset kiertotähdet kiinnittyivät toisiinsa vuosikymmeniksi. Onervalle kumppanuus toi rauhaa ja vakautta, Madetojalle luovuuden tukipilarin ja ymmärtäjän. Taiteilijapariskunta rakasti, uupui ja taisteli valtavan työtahdin ja kuoleman kanssa. Käsikirjoitetussa konsertissa kuullaan katkelmia Madetojan ja Onervan kirjeenvaihdosta sekä Madetojan säveltämiä kappaleita.
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 130 vuotta Leevi Madetojan syntymästä.

Posetiivari 19.10.

Konsertin tiedot:
Gustavsson / Kuusisto
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Pekka Kuusisto, viulu

Einojuhani Rautavaara: Adagio Celeste
Sauli Zinovjev: Viulukonsertto (kantaesitys)
Jean Sibelius: Sinfonia nro 5 op. 82

Konsertin kesto 1 h 40 min sisältäen väliajan.
Liput 25 / 20 / 10 € (+ toim. kulut)
Varaslähtö klo 18.30 ravintola Preludissa.

Einojuhani Rautavaara ja Jean Sibelius ovat molemmat olleet aikanaan suomalaisen kulttuurin tunnetuimpia edustajia maailmalla. Sitä on myös viulisti Pekka Kuusisto, jolle säveltäjä Sauli Zinovjev on kirjoittanut uuden viulukonserttonsa. Inspiraation lähteenä teokselle on ollut Schubertin Winterreise-laulusarjan Der Leiermann -runo, jossa yhdistyy luontevasti Pekalle ominainen pelimannihenkisyys ja kansanläheisyys sekä saksalainen romantiikka ja melankolia, jotka puolestaan ovat teoksen säveltäjän ominaispiirteitä.

Dvorakin sellokonsertto ja Tapiola 23.11.

Konsertin tiedot:
Gustavsson / Gerhardt
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Alban Gerhardt, sello

Richard Wagner: Parsifal-alkusoitto
Jean Sibelius: Tapiola op. 112
Antonín Dvořák: Sellokonsertto op. 104, h-molli

Jälkikaiku konsertin jälkeen ravintola Preludissa.
Konsertin kesto 1 h 50 min sisältäen väliajan.
Liput 25 / 20 / 10 € (+ toim. kulut)

Sinfoninen runo Tapiola jäi Sibeliuksen viimeiseksi suureksi mestariteokseksi. Vaikka Tapiola oli tilausteos, toimi sen innoittajana luonto ja kalevalainen tarusto, aivan kuten niin monen muunkin Sibeliuksen sävellyksen. Teoksen tilasi New Yorkin filharmoonikot ja sitä pidetään Sibeliuksen tuotannon lakipisteenä: tätä omintakeisempaa ja puhtaampaa tyyliä ei oltu ennen kuultu. New Yorkissa asustanut modernistisäveltäjä Edgar Varese piti teosta yhtenä 1920-luvun suurimmista sävellyksistä.
Myytteihin ja legendoihin viittaa myös Wagnerin viimeiseksi jääneen oopperan eli Parsifalin alkusoitto. Kansallisromanttissävytteisen konsertin kruunaa Dvořákin viimeiseksi jäänyt konsertto eli legendaarinen sellokonsertto.
Sellosolistina on maailman konserttilavojen kiintotähti Alban Gerhard.

Joulukonsertti Leifin kanssa 14.12.

Konsertin tiedot:
Segerstam / Severeide / Stupak / Madetojan musiikkilukion tyttökuoro
Leif Segerstam, kapellimestari
Päivi Severeide, harppu
Albert Stupak, huilu
Madetojan musiikkilukion tyttökuoro
Elina Könönen ja Mari Klemettilä, kuoron valmennus

Leif Segerstam: Harppukonsertto (kantaesitys)
Marcel Samuel-Rousseau: Joulupastoraali
Joululauluja

Konsertin kesto 1 h 50 min sisältäen väliajan.
Liput 25 / 20 / 10 € (+ toim. kulut)

Oulu Sinfonian juhlavuosi päättyy itsensä Leif Segerstamin harppukonserton kantaesitykseen joulun tunnelmaa pulppuilevassa konsertissa. Segerstamin sävellykset ovat aina tavattoman musikaalisia. Nykymusiikin vastapainona kuullaan vanhaan ranskalaiseen joululauluun perustuva joulupastoraali sekä perinteisiä, tuttuja joululauluja Madetojan musiikkilukion lippulaivana toimivan tyttökuoron ja Oulu Sinfonian esittämänä.

Konserttien lippuvarauskäytäntö

Konserttiin ilmoittaudutaan sitovasti  soittamalla minulle eli Jarkko Laurille numeroon 040 716 4352. Voit jättää myös vastaajaan viestin, kunhan muistat sanoa myös puhelinnumerosi, jotta Lauri pystyy kuittaamaan tekemäsi varauksen.

Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, jonka jälkeen Lauri lunastaa liput.

Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon klo 18.30 Madetojan salin kahvion etuosassa. Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.

Pyörätuoleille varataan erikseen paikat käytävältä rivien päästä. Madetojan salin narikkamaksu on 3 euroa.

Lippujen hintakategoriat ovat perushintainen, eläkeläinen sekä työtön/opiskelija/3-17-uvotiaat.

Myös firmojen tarjoamat kanta-asiakkuushintaiset liput voidaan varata ryhmävarauksen kautta (ainakin Pohjoista voimaa ja Oulun OP).

Näkövammaisen avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi saattajana.

Sekä teatterin että kaupunginorkesterin narikat ovat nykyisin maksullisia (3-4 e).

Konserttiterveisin,
Jarkko  Lauri

Oulun kaupunginteatterissa Matti Esko

Sunnuntaina 5.11. klo 15 suurella näyttämöllä Matti Eskon 70-vuotisjuhlakonsertti!

Rekkamies, Huomenta Suomi, Lämmin hellä pehmoinen sekä monet muut 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän karismaattisen Matti Eskon tunnetuimmat laulut kuullaan tässä tunnelmallisessa juhlakonsertissa ison bändin säestämänä.

Liput 30 (kolmekymmentä) euroa, näkövammaisen saattaja pääsee ilmaiseksi.
Ilmoittautumiset 29.9.2017 mennessä Toivolle p. 040579 0046, mieluiten klo 15 - 19 välisenä aikana tai sähköpostiin toivo.hanninen@hotmail.fi. Paikkoja on varattu 30, jotka täytyy varmistaa 8.10. mennessä. Liput jaetaan viimeistään ½ -tuntia ennen konsertin alkua kaupunginteatterin ala-aulassa.
Suotavaa olisi olla tasaraha.

Teatteriesitykset

Teatterissa miesten, Saiturin ja Mielensäpahoittajan tuntoja

Rikas teatterisyksy on tulossa. Joka kuukaudelle on kaupunginteatterin uutuusnäytelmä ja joulukuussa on mahdollisuus lähteä Kajaanin kaupunginteatteriin retkelle katsomaan Miesten vuoro -elokuvasta inspiraatiota saanutta näytelmää miesten tuntemuksista.

Kaupunginteatterin esitysten ajat ja varausajankohdat


Ilosia aikoja - Mielensäpahoittaja

Esitystä mennään katsomaan perjantaina 29.9 klo 19.  Viimeinen
ilmoittautumispäivä 14.9.
Juhani Ahon Rautatie on vuorossa lauantaina 14.10. klo 19. Viimeinen varauspäivä on 21.9.
Molieren Saituri änkyröi  lauantaina 25.11 klo 19. Viimeinen varauspäivä on 24.10.
Seuraavassa ensin teatterin esittelyt näytelmistä ja sen jälkeen ilmoittautumiskäytäntöasiaa.

Haudanvakava Mielensäpahoittaja näyttämöllä

Näytelmän tiedot
Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja
• Pieni näyttämö (ensi-ilta elokuussa), Oulun kaupunginteatteri
• Kesto n. 2 t 10 min sisältäen väliajan
• Liput 29,50/26/15 €
• tuoksuton ja savuton esitys
Ohjaus: Toni Wahlström
Rooleissa: Hannu Pelkonen – Mielensäpahoittaja

”Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ymmärsin, että ihmisen elämä mahtuu yhteen pahvilaatikkoon…”
Ilosia aikoja on Mielensäpahoittajan lähtötervehdys. Uusimmassa tarinassa tuttu jäärä alkaa valmistautua matkalle, sille suurimmalle. Asiat pitää hoitaa niin, että ei ole sitten vaivaa jäljelle jääville ja että kaikki menee varmasti oikein. Arkku pitää rakentaa. Itselle ja emännälle. Testamentti laatia. Ja muistokirjoitus. Hautajaiset suunnitella. Kyllä ei Mielensäpahoittaja apuja kaipaa niiden toteuttamiseen. Sillä itse tehty on aina paras!

Kirjailijana ja sarjakuvapiirtäjänä tunnetun Tuomas Kyrön (s. 1974) Ilosia aikoja on lämmin, hauska ja koskettava matka jäärän mielenmaisemaan. Se on tarina vanhenemisesta. Elämästä, eletystä ja vielä jäljellä olevasta. Kuolemasta. Sukupolvien välisen kuilun ylittävän sillan rakentamisesta. Perheen merkityksestä ja hyväksymisen tärkeydestä.

Musiikillinen sovitus Ahon Rautatiestä

Näytelmän tiedot
Juhani Aho: Rautatie
• Suuri näyttämö (ensi-ilta syyskuussa)
• Liput 35/32/17,50 €
Ohjaus: Heta Haanperä
Rooleissa: Merja Pietilä – Liisa, Mikko Leskelä – Matti

Juhani Ahon klassikkoromaaniin pohjautuva Rautatie (1884) kuvaa korvessa asuvan vanhan pariskunnan elämää, jonka rauhallinen elinpiiri järkkyy naapuripitäjään ilmestyvän rautatien myötä. Kuulopuheet ja silminnäkijäkertomukset ihmeellisestä rautaisesta tiestä eivät tunnu mahtuvan edes Matin ja Liisan mielikuvitukseen, mutta pelonsekaisin tuntein on tätä ihmettä kuitenkin päästävä todistamaan. Matkasta rautatieasemalle ja junan kyytiin muodostuu järisyttävä kokemus. Vaikka Matti ja Liisa palaavat matkaltaan kotiin samoihin pieniin ympyröihinsä, ei mikään ole enää entisellään.

Tanssin ja musiikin kuljettama esitys lähtee liikkeelle 1800-luvun lopun maisemista, mutta junamatka kiidättää Matin ja Liisan kohti tulevaisuutta. Rautatiellä menneisyyden ja nykyisyyden törmääminen herättää kysymyksen siitä, minne olemme matkalla.

Rautatien tulee lukuvuoden 2017 - 2018 aikana näkemään suuri joukko Oulun alueen kahdeksasluokkalaisia opettajineen, sillä Oulun kaupunginteatteri on valittu Rautatie-näytelmällä niiden 55 elämysten tuottajan joukkoon, jotka ovat mukana käynnistämässä Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhanketta.

Yhteistuotanto JoJo - Oulun Tanssin Keskuksen kanssa.

Saituri-komedia nähdään Oulussa entistäkin tuoreempana ja vauhdikkaampana versiona!

Näytelmän tiedot
Moliere: Saituri
• Suuri näyttämö (ensi-ilta lokakuussa), Oulun kaupunginteatteri
• Liput 35/32/17,50 €
• tuoksuton ja savuton esitys
Ohjaus ja sovitus
Kari-Pekka Toivonen
Pääroolissa
Puntti Valtonen
Kesto: ei vielä tiedossa, n. 2-3 t sis. väliajan.

Oulussa nähdään pitkästä aikaa maailman kuuluisimpiin komedioihin lukeutuva ranskalainen klassikkonäytelmä Saituri. Ennen aikaan Moliere ja Shakespeare kuuluivat jokaisen itseään arvostavan teatterin vuosiohjelmaan mutta nykyisin annetaan paljon tilaa romaanisovituksille. Mutta onneksi klassikot ovat aina vain niin herkullisia, että niiden pariin on pakko nykyisinä aikoinakin joskus palata.

- Kun minä tingin sinulta ja sinä tingit sinulta niin yhdessä minä voitan! näytelmässä sivalletaan.

Saituri Harpagon ja hänen lapsensa juonittelevat toisiaan vastaan. Rahalla ja rakkaudella käydään kiivasta kauppaa ja meno kiihtyy niin että tennarit savuavat. Poliisitkin tarvitaan paikalle ennen kuin päästään onnelliseen loppuun ja jokainen saa sen jota eniten rakastaa.


Kaupunginteatterin esitysten ilmoittautumiskäytäntö

Ilmoittautumiskäytäntö on tuttu ainakin sinfoniakonserttikävijöille. Sitovat ilmoittautumiset tehdään minulle eli Jarkko Laurille puhelimitse numeroon 040 716 4352. Voit jättää myös vastaajaan viestin, kunhan muistat sanoa myös puhelinnumerosi, jotta Lauri pystyy kuittaamaan tekemäsi varauksen.

Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon klo 18.30 teatterin ala-aulan sohvaryhmien luona. Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.

Välttämättä muissa kuin suuren näyttämön näytännöissä ei ole numeroituja paikkoja mutta näkövammaisille pyritään varaamaan paikat eturivistä, jotta näkeminen onnistuisi parhaiten.

Näkövammaisen avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi.
Pyörätuolista tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

Teatterissa tavataan!

Teatteriretki Kajaaniin 2.12.2017

Miehen kosketus
Mitä tapahtuu kun Talvisodan lapset, katujen kasvatit, duunariäijät, metsien miehet ja koti-isät puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen?
Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, hellyyteen, väkivaltaan, erotiikkaan, isyyteen? Mistä yksin pärjäämisen perinteemme johtuu? Kuka koskettaisi arkaa teinipoikaa saati vaipoissa viruvaa vanhusta? Miten rakentaa kollektiivista tilaa kohti syliä, iloa ja itsetuntoa?
Miehen kosketus on metsä, sauna, jäänselkä ja autotalli. Se on tila, jossa on lupa kaivata isäänsä. Ääneen.
Esitystä varten on haastateltu 50 erilaista suomalaista miestä heidän kokemuksistaan ja suhteestaan kosketukseen. Poikkeuksellisen laaja haastatteluaineisto sekä tutkija- ja asiantuntijahaastattelut muodostavat esityksen dokumentaarisen selkärangan, rungon.
”Väkisinhalailullahan se lähti! Juostiin tyttöjen pukuhuoneeseen ja katseltiin niitä nakuina. Sitten tuli pornolehdet. Ja jätkien kanssa lähdettiin perjantaisin raitille tappelemaan. Haettiin sitä kovaa kosketusta. Että mahdollisimman monen kanssa ja tunteista vitut!”
”Sitten isä meni niin huonoon kuntoon, että se rupesi olemaan vaaraksi paitsi itselleen, niin myös meille lapsille...”
”Kaunein kosketusmuistoni? Sellaiset kesäyöt, kun kumpikaan meistä ei vaan voinut nukkua! Meidän piti olla niin lähellä toisiamme kuin olla voi. Meidän suut olivat näin, lähellä toisiaan, ja silmät, näin, mutta emme suudelleet, emme koskeneet, ja jotenkin sisällämme oli vain sitä kesäyön valoa. Sinistä väriä, mesimarjojen tuoksua. Tässä, iholla.”
”Kyllä se suru pitää itestään huolen. Mun pitää kääntää tätä kelloa kohti iloa. Aktiivisesti, koko ajan. Että mä en jähmety. Tietsä mulla on ollut muutamia niin ihania rakkauden ja seksuaalisuuden kokemuksia, et mä oon monesti ajatellut et mä olisin valmis kuolemaan tähän. Saanut niin suuria riemun ja ilon kokemuksia. Että on valmis. Että tää on nyt tässä.”

Lauantai 2.12.2017 klo 14.00 ja yhdistykselle on varattu 50 paikkaa.
Tarkemmat ilmoittautumistiedot lokakuun jäsentiedotteessa.

KÄSITYÖ

Rottinkikurssi Ylivieskassa 3. - 4.10.2017

Kurssipaikkana on leirikeskus Tormälä ja aloitamme klo 10.00
Ruokailu ja yöpyminen ovat samassa paikassa ja ne ovat omakustanteisia.
Matkat korvataan yli 10.00 € ylittävältä osalta.
Ohjaaja Martti Heikkinen.

Kurssilla teemme punontatöitä esim. pannunalustoja, tabletteja ja pieniä koreja.
Materiaalikulut maksetaan ohjaajalle.
Illalla käymme yhdessä lenkillä, paistamme makkaraa, saunakin voidaan lämmittää ja vietämme iloista aikaa yhdessä.
Ilmoittautumiset viimeistään 15.9 mennessä Airi Virkkalalle puh.040 413 9043.

LIIKUNTA

Oulun kaupungin liikuntatapahtumia

Alla joitain Oulun kaupungin järjestämiä liikuntatapahtumia. Jos haluat ilmoittaa oman paikkakuntasi näkövammaisille suosittuja liikuntavuorojen aikatauluja jäsentiedotteessa tiedota niistä Leenalle joko puhelimella 044 0400 694 tai sähköpostilla leena.vallo@ppnry.net
Liikuntaneuvonta

Mietitkö, miten voisit kohentaa omaa kuntoa? Kaipaatko liikunnallisia neuvoja kipeän olkapään tai polven hoitoon? Onko taustalla muita sairauksia minkä vuoksi et uskalla lähteä liikkumaan? Varaa aika maksuttomaan liikuntaneuvontaan, niin selvitetään asiaa yhdessä.
p. 044 703 8048, sirpa.karvinen(at)ouka.fi näkövammaiset

Erityisliikunta

Kuulo- ja näkövamma, Kuntosali ja vesivoimistelu
Oulun kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5
Ma 16:15 kuntosali
Ma 17:15 vesivoimistelu
Kausimaksu sisältää molemmat ryhmät. Ilmoittautumiset p. 044 703 8048

Kuulo- ja näkövamma, Kuntopiiri

Ti 17.00–18.30 Oulun uimahalli, kuntosali
Reipas kuntopiiri. Kertamaksu. Ilmoittautumiset p. 044 703 8046

Näkövamma, Maalipallo

Ke 20.00–21.30 Pohjois-Ritaharjun koulu, Riistakuja 2
Tiedustelut p. 044 564 6670, hjketola(at)gmail.com

Ikääntyneiden ohjattu kuntosali

Ti 11.00 Oulun uimahalli, kuntosali
Perusmaksu, veteraanikortti. Tiedustelut 044 703 8049

NAISET

Naisten viikonloppu Ukkohallassa

Järjestämme naisille tarkoitetun viikonlopun Ukkohallassa 29.9 - 1.10.2017.
Majoitumme 10 hengen mökissä. Valmistamme ateriat yhdessä.

Vietetään mukava viikonloppu yhdessä puuhaillen, ulkoillen, saunoen ja nauttien vertaistuesta. Mahdollisuus myös keilata, nauttia saunamaailmasta ja kylpylästä (omakustanteinen). Yhteiskuljetus Oulusta pe. 29.9 ja paluu su. 1.10 illalla.
Hinta määräytyy osallistujien mukaan, jos osallistujia 10 hinta n. 100€ Hintaan sisältyy ruuat, majoittuminen ja matkat.

Ilmoittautuminen yhdistyksen toimistolle 21.9. mennessä puh.08-3115653
Osallistujille lähetetään tarkempi kirje ilmoittautumisajan jälkeen.

KLUBI 1863

Klubi 1863:n syyskauden kokoontumisajat ovat:
Maanantaisin 18.9. / 9.10. ja 6.11.2017 aina kello 17-19, Linnankadun toimintakeskuksessa Oulussa. Joulukuisen tapaamisen aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.
Syyskuisella kerralla vaihdetaan kuulumisia ja kokemuksia omalla porukalla. Lokakuulle on luvassa vieraileva tähti ja marraskuussa ollaan terveellisen ruokavalion ja pakkausmerkintöjen äärellä. Jokaisella kerralla on aikaa kokemusten vaihdolle eli vertaistuelle.
Muistattehan ilmoittautua Katjalle tapaamista edelliseen sunnuntai-iltaan mennessä katja.kuusela@gmail.com tai 040 594 5172 tai facebook-tapahtuman kautta.
Ilmoittautuminen on tärkeää tarjoilujen vuoksi.
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtajalta.
Tervetuloa mukaan!
Klubi1863 on Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n 18 - 63 -vuotiaiden ihmisten oma ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia näkövammaisen työikäisen arjesta opiskelusta työelämään ja perhe-elämästä vapaa-aikaan. Ryhmän toimintaan osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla töissä, riittää että olet työikäinen. Olemme itse keskiössä vertaistuen voimalla!

OIKEUKSIENVALVONTAYKSIKÖN KUUKAUSITIEDOTE, syyskuu 2017

Iäkkäät ihmiset huijareiden kohteina – poliisin ohjeita rahojen turvaamiseksi
Lyhennelmä poliisin julkaisemasta tiedotteesta / Sinikka

Eri puolilla Suomea on ollut tämän vuoden aikana tutkinnassa useita tapauksia, joissa vanhuksilta on huijattu rajaa kysymällä pankkitunnuksia puhelimitse tai heidän pankkikortti on saatu haltuun pankkiautomaatilla.

Rikosylikomisario Juha Junkkarin mukaan ikäihmisten rahoihin ja tileihin kohdistuu rikoksia toistuvasti. Junkkari kertoo varoittavia esimerkkejä siitä, millä tavalla uhreilta on viety rahoja.
– Pankkiautomaatilla varas on järjestänyt yllättävän tilanteen ja käyttänyt hyödykseen uhrin hämmennystä. Varas on tiputtanut maahan setelin ja kysynyt sen jälkeen uhrilta, onko raha pudonnut häneltä. Kun uhrin huomio on siirtynyt seteliin, varas on vaihtanut uhrin pankkikortin toiseksi kortiksi.

Huijauspuheluissa soittaja on esiintynyt usein poliisina ja hän kertonut selvittävänsä pankkikorttiin liittyvää rikosta.
– Tyypillisesti huijauspuhelussa poliisina esiintynyt henkilö on väittänyt, että uhrin pankkikortti on kopioitu ja tämän tililtä on yritetty nostaa rahaa. Huijari on vedonnut asian kiireelliseen luonteeseen ja on sen varjolla pyytänyt pankkitunnuksia asian selvittämiseksi, kertoo Junkkari.

Poliisina esiintymistä poliisi tutkii virkavallan anastuksena. Onnistuneissa huijaustapauksissa rikosnimike on usein petos.

Poliisin perinteiset varoittelut eivät ole estäneet rikosten jatkumista, joten haastamme nyt omaisia ja ikäihmisten kanssa työskenteleviä henkilöitä mukaan ennalta estävään työhön. Nyt on hyvä hetki poliisin suosituksesta selvittää omien vanhempien, isovanhempien, iäkkäiden sukulaisten tai hoidettavien vanhusten raha-asioiden turvallisuutta.

Tässä muutamia ohjeita, joita voi soveltaa tilanteen mukaan:

Pankkitilit ja -kortit
- pidä säästöt sellaisella tilillä, jolla ei ole pankkikorttia.
- pidä kortillisella käyttötilillä vain sen verran rahaa, jota tarvitset kuukausittain
- aseta korttitilille nostorajoja, esim. päiväkohtainen nostoraja. Myös muille tileille voi määritellä nostorajoituksia. Ohjeet nostorajoista löytyvät pankkisi verkkosivuilta
- poista korttitililtäsi verkko-ostamisen mahdollisuus tai määritä ostoksen summalle yläraja
- laita esille näkyvälle paikalle pankin päivityspuhelinnumero, johon voit soittaa, kun on tarve sulkea pankkitili nopeasti.
- voit ostaa ruokakaupassa tai apteekissa myös tilille. Tämä ostokäytäntö vaatii erillisen sopimuksen liikkeen kanssa.

Tietokone
Jos hoidat pankkiasioita tietokoneen kautta varmista, että
- verkkopankkitunnukset ovat piilossa. Älä säilytä niitä tietokoneen vieressä.
- tietokoneessa on palomuuri käytössä ja siinä on riittävä virusturva
- huolehdi, että tietokoneen käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan versioon.
- varo avaamasta sähköpostiin tulleita linkkejä, jos et tiedä etukäteen, mitä ne sisältävät

Pankkiautomaatilla
- älä pidä tunnuslukua lompakossasi
- laita toinen käsi suojaksi, kun näppäilet tunnuslukua
- älä nosta enempää käteistä, kun mitä todella tarvitset. Pystyt hoitamaan monet maksut pankkikortilla.
- ole tarkkana niissä tilanteissa, jossa joku häiritsee asiointiasi automaatilla.

Huijauspuhelut
Jos sinulta kysytään puhelimitse pankkikortin tietoja, älä kerro niitä kenellekään. Poliisi tai pankin henkilökunta eivät koskaan pyydä pankkikortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia puhelimitse tai sähköpostilla.
- jos sinun tililtäsi olisi viety huijaamalla rahaa, pankki tai poliisi eivät tarvitse pankkikorttisi tunnuslukua tämänkään asian selvittämiseen
- huijari saattaa soittaa useita puheluita eri päivinä, hän voi esiintyä välillä poliisina ja sen jälkeen vaikka pankkivirkailijana
- jos sinua pyydetään viemään pankkikortti ulkona odottavalle henkilölle, älä tottele huijaria. Ilmoita tästä hätänumeroon 112.
- jos et tiedä miten voit lopettaa puhelun, ole ovela ja pyydä soittajaa laittamaan sinulle tekstiviesti tai sano, että ilmoitat asiasta poliisille. Näin sinulle jää aikaa ajatella.
- jos sinulta on kysytty pankkikortin tunnuslukuja tai pankkitiliin liittyviä tietoja puhelimessa, ilmoita siitä poliisille.

Muistisääntö: ÄLÄ KERRO TAI ANNA PANKKITUNNUKSIA, Ei KOSKAAN EIKÄ KENELLEKÄÄN!

Ovikelloa soittavat huijarit
- älä päästä sisälle ketään tuntematonta henkilöä
- huijari voi pukeutua siististi ja käyttäytyä kohteliaasti
- oikealla poliisilla on poliisin virkapuku. Siviilipukuinen poliisi näyttää aina virkamerkin.

Omaisten ja hoitajien apua tarvitaan
- käykää ikäihmisen kanssa läpi "kuivaharjoitteluja" tilanteita, joissa heitä voidaan huijata
- laittakaa näkyvälle paikalle hätänumero 112 ja pankkikortin tilien sulkunumero.

Jos sinulla on huoli iäkkään sukulaisen, tuttavan tai naapurin raha-asioiden turvallisuudesta, voit kysyä häneltä suoraan, tarvitseeko hän apua niiden hoitamiseen. Voit myös olla yhteydessä kuntien ja kaupunkien ikäihmisille tarkoitettuihin palveluihin.

Poliisin laatima koko tiedote osoitteessa
https://www.poliisi.fi/kaakkois_suomi/tiedotteet/1/0/iakkaat_ihmiset_huijareiden_kohteina_poliisin_ohjeita_rahojen_turvaamiseksi_62866

OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

Tervehdys Oulun seurakunnista!
Olet tervetullut näkövammaisten ja läheisten kokoontumisiin.

Näköpiiri kokoontuu Keskustan seurakuntatalolla tiistaisin 5.9. / 19.9. / 3.10. / 17.10. / 31.10.
14.11. ja 28.11. klo 13-14:30, Isokatu 17, 2. kerros, pieni sali. Ohjelmaa ja usein vierailijoita. Kahvittelua ja jutustelua. Opasystävä on vastassa klo 12.30 alkaen seurakuntatalon pääoven läheisyydessä. Takseilla tulo Asemakatu 6:n puolelta. 

Raamattu- ja keskustelupiiri kokoontuu  torstaisin 14.9., 28.9., 12.10., 26.10. ja 9.11.  klo 13 -14.30  Caritas-kodilla, Kapellimestarin katu 2.  Luemme Raamattua, keskustelemme, kahvittelemme. Opasystävä on vastassa klo 12.30 alkaen Caritas-kodin pihalla pääoven läheisyydessä.

Kokoontumiset näkövammaisten läheisille keskiviikkoisin 6.9., 4.10., 8.11. ja 4.12. klo 17.30- 19.30 Vanha pappila, Jössensali, Asemakatu 6. Tule vaihtamaan kokemuksia, saamaan tietoa, kahvittelemaan.

Sokkotreffit saunaillan merkeissä maanantaina 18.9. klo 18-20.30 Lämsänjärven leirikeskuksessa,  Hiihtomajantie 2. Ulkoillaan, saunotaan ja vietetään iltaa yhdessä. Tarjolla iltapalaa. Opasystävä on vastassa leirikeskuksen pihassa klo 17.40 alkaen.

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9-11.

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu
p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo,  Isokatu 17, 3 kerros, Diakoniset erityispalvelut

KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 9:30-12 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).
Syksyn kerhopäivät ovat: 8.9. / 15.9. / 22.9. / 29.9. / 6.10. / 13.10. / 20.10. / 3.11. / 10.11./ 17.11. ja 24.11.

Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12-14 kuukauden viimeinen maanantai. Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.
10.9. Kalajoen rovastikunnallinen kirkkopyhä Kärsämäellä.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho on kokoontunut seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko klo 13-14:30. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. Puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakuntatalolta.
Syksyn kerhopäivät ovat 20.9. / 4.10. / 18.10. / 1.11. / 15.11. ja 13.12

Nivalan kerho

Näkövammaisten kerho kokoontuu Nivalan seurakuntakodissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 11-12.30

10.9. Kirkkopyhä Kärsämäellä alkaen klo 10.00 Messulla Kärsämäen kirkossa. Paikalle on kutsuttu erityisesti näkövammaisia. Kysy lisää Monicalta: 044-7440756
2.10. Kerhossa vierailija.
30.10. Mahdollisesti vieraita Ylivieskan kerhosta
27.11. Yhdessä ruokailemaan

8.10 Vanhemman väen kirkkopyhä
Joulukuussa lisäksi tulossa Diakonian joulujuhla

Tervetulleeksi sinut toivottaa!
Terttu Järviluoma, diakonissa, 040-5325570, Eila Palola, yhteyshenkilö, 045-2306501
LISÄKSI: Nivalan näkövammaisten kuntosalivuoro Päiväkeskuksessa aina maanantaisin 13.30-15.00.

Oulaisten kerho

Oulaisten näkövammaisten kerho kokoontuu tänä vuonna seuraavasti:
5.9. / 3.10. ja 7.11. 
Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelinnumero on 044 3063090

Porinakahavila Oulusa

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13 ellei toisin ole ilmoitettu.
Syksyn porinakahavilat ovat 13.9. / 11.10. / 8.11. ja 13.12.


Pudasjärvi-Taivalkoski kerho

Kerhon toiminta on syksyn ajan tauolla.

Lisätietoja ryhmätoiminnasta antavat:
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
Teija Kaikkonen ja Birgitta Räty-Seppälä (08) 311 5653
Taivalkosken kuntayhteyshenkilö
Hillevi Lindström puh. 050 466 2644
Pudasjärven kuntayhteyshenkilö
Lahja Karvonen puh. 040 513 7498

Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.
Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.
 Tervetuloa!

Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Vuoden 2017 kerhopäivät: 6.9. / 4.10. ja 1.11.

Reisjärven kerho

Reisjärven näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Väinölässä, osoite Rönöntie 15, klo 11-14. Vetäjänä toimii Juha Haajo puh. 0400 772 349. Tervetuloa!

Syksyn kerhopäivät ovat 6.9. / 4.10. / 1.11. ja 5.12.

Muutoksista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin.

Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372

Vuoden 2017 kerhopäivät:
21.8. / 18.9. / 16.10. ja 13.11.

Ylivieskan kerho

Heippa!
Syksy saapuu ja kerhot sen myötä alkavat.
 
Musapiiri 8.9. klo 16.00. puuaiheiset kappaleet. Ilmoittaudu Silpa Elinalle ja kerro laulu kappaleesi
puh. 045 8430854
 
Näkövammaisten kirkkopyhä 10.9. Kärsämäen kirkko
 
Ylivieskan näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden kolmas maanantai klo 13-15 seurakuntakoti Mariassa.
 
Kerhon yhteyshenkilönä toimii Pirkko Malm puh. 044 017 0957 sekä Satu Similä Ylivieskan seurakunnalta puh. 044 711 8628
 
Tervetuloa aloittamaan kerhomme syyskausi 18.9. klo 13.00 Pirkon luona Kalliotie 7 täytekakku kahvien merkeissä!
 
Muut kerho päivät ovat poikkeuksellisesti 30.10. ja 27.11.
 
Lokakuussa vierailemme Nivalassa ja pidämme yhteisen kerhon Nivalan seurakunnan näkövammaisten kerholaisten kanssa. Kerhokautta koskevat kokoontumisajat ja -paikat ilmoitetaan Ylivieskan seurakunnan kirkollisissa tiedoissa ja huomaathan, että tälle kerhokaudelle sattuu kaksi kerhoa poikkeuksellisesti kuukauden viimeisenä maanantaina.
 
Kuntosalivuoro näkövammaisille Palvelukeskus Kotikartanossa on joka torstai klo 13.00-14.00.
Lisätiedot Pirkolta

Hyvää syksyä! T. Pirkko

Ylivieskan käsityökerho alkaa seurakuntakoti Marjassa klo 10-15
Kokoontumispäivät:13.9. / 11.10. / 8.11. ja 7.12.

TAPAHTUMAKALENTERI

Syyskuu

6.9. Reisjärven kerho klo 11-14
8.9. Iin kerho klo: 9:30-12
8.9. Musapiiri Ylivieskassa klo 16
10.9 Näkövammaisten kirkkopyhän vietto Kärsämäellä
11.9. Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimet käyttöön klo 17:30
12.9. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
13.9. Porinakahavila Oulusa klo 13
13.9. Ylivieskan käsityökerho Mariassa klo 10-15
15.9. Iin kerho klo: 9:30-12
18.9. Klubi 1863 klo 17-19
18.9. Vaalan kerho klo 12
18.9. Ylivieskan kerho klo 13 (Kalliotie 7)
20.9. Kuusamon kerho klo 13-14:30
22.9. Iin kerho klo 9:30-12
25.9. IOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla kurssi klo 10
26.9. Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla klo 14
28.9. Konsertti Madetojan salilla klo 19
29.9. Iin kerho klo 9:30-12
29.9. Teatteri Oulussa klo 19
29.9. - 1.10 Naisten viikonloppu Ukkohallassa

Lokakuu

2.10. Nivalan kerho klo 11-12.30
3.10. Oulaisten kerho klo 12
3. - 4.10. Rottinkikurssi Ylivieskassa
4.10. Kuusamon kerho klo 13-14:30
4.10. Raahen kerho klo 13:30
4.10. Reisjärven kerho klo 11-14
6.10. Iin kerho klo 9:30-12
9.10. iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla jatkokurssi klo 9
9.10. Klubi 1863 klo 17-19
10.10. Celian uudet sivut tutuksi iOS laitteen käyttäjät, kurssi klo 9
11.10. Porinakahavila Oulusa klo 13
11.10. Ylivieskan käsityökerho Mariassa klo 10-15
12.10. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
13.10. Iin kerho klo 9:30-12
14.10. Teatteri Oulussa klo 19
16.10. Vaalan kerho klo 12
18.10. Kuusamon kerho klo 13-14:30
19.10. Konsertti Madetojan salilla klo 19
20.10. Iin kerho klo 9:30-12
30.10. Nivalan kerho klo 11-12.30
30.10. Ylivieskan kerho klo 13-15
30.10. Tietokoneen peruskäytön kurssi klo 10
31.10. Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla klo 13

Marraskuu

1.11. Kuusamon kerho klo 13-14:30
1.11. Raahen kerho klo 13:30
1.11. Reisjärven kerho klo 11-14
2.11. Voglia-ilta klo 18
3.11. Iin kerho klo 9:30-12
5.11. Matti Esko Oulun kaupunginteatterissa klo 15
6.11. Klubi 1863 klo 17-19
7.11. Oulaisten kerho klo 12
8.11. Porinakahavila Oulusa klo 13
8.11. Ylivieskan käsityökerho Mariassa klo 10-15
10.11. Iin kerho klo 9:30-12
13.11. Vaalan kerho klo 12
15.11. Kuusamon kerho klo 13-14:30
16.11. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
17.11. Iin kerho klo 9:30-12
23.11. Konsertti Madetojan salilla klo 19
24.11. Iin kerho klo 9:30-12
25.11. Teatteri Oulussa klo 19
27.11. Nivalan kerho klo 11-12.30
28.11. Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla klo 13
27.11 Ylivieskan kerho klo 13-15

Joulukuu

2.-3.12. Teatteriretki Kajaanin kaupunginteatteriin
4.12. Klubi 1863 klo 17
5.12. Reisjärven kerho klo 11-14
7.12. Ylivieskan käsityökerho Mariassa klo 10-15
13.12 Kuusamon kerho klo 13-14:30
13.12. Porinakahavila Oulusa klo 13
14.12. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
14.12. Konsertti Madetojan salilla klo 19