ke­sä­kuu 2017

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

1. Toimisto tiedottaa: Toimiston aukiolo
2. Käsityötoiminta: Käsityöntekijät ry:n kesäpäivät Ylihärmässä 16. - 17.6.
3. Liikunta: Kesän liikunnalliset virkistysillat
4. ICT-palvelu
4.1. Celian äänikirjapalvelu käyttöön, uudet käyttäjät
4.2. Daisylaitteet
4.3. Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät
4.4. Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimiä käyttöön
4.5. I C T-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
4.6. Ilmoittautuminen kurssille
5. Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla
6. OU-LA-KA tapahtuma
7. Oikeuksienvalvontayksikön tiedote kesäkuu:
7.1. Kela-matkojen korvattavuus sairauden tai kuntoutuksen vuoksi
7.2. Näkövammaisen/näköongelmaisen kuntoutusselvitys
8. Oulun seurakunnat tiedottaa
9. Kerhotoiminta
10. Tapahtumakalenteri

1. TOIMISTO TIEDOTTAA

Toimiston aukiolo

Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana, perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.

Toimisto on kiinni poikkeuksellisesti 19. - 20.6 lattiavahauksen vuoksi.
Toimisto on suljettu 23.6. - 31.7. välisen ajan.
Hyvää kesää kaikille toivottaa toimiston väki!

2. KÄSITYÖTOIMINTA

Käsityöntekijät ry järjestää kesäpäivät 16. - 17.6. Ylihärmän Kylpylä Härmässä.
Majoituspaketti 100 €. Se sisältää ruokailun, kylpyläedut sekä juhla-aterian.

Perjantaina klo 18 alkaa Käsityötekijät ry:n 90 -vuotisjuhla tilaisuus.

Ilmoittautumisen Kaarina Haikaralle puh. 050 0106 610. Lisätietoja Kaarinalta tai Airi Virkkalalta puh. 040 413 9043

3. LIIKUNTA

 Kesän liikunnalliset virkistysillat

Kesän aikana pidetään kolme liikunnallista virkistysiltaa Jäälin majalla osoitteessa Rantakuja 10. Illat ovat keskiviikkoisin 28.6., 19.7. ja 16.8. klo 16 - 20.

Tilaisuudessa on mahdollista ulkoilla, pelata frisbeegolfia, juoda pullakahvit ja saunoa sekä paistaa omia makkaroita. Kahvi ja pulla maksavat 5 €. Saunan hinta on myös 5 €. Ne maksetaan paikan päällä. Varaathan mukaan käteistä rahaa.

Keskiviikkona 19.7. on mahdollista saapua jo klo 14 ja patikoida järven ympäri. Ilmoittautumiset tehdään pari päivää ennakkoon Raimo Heikkiselle puh. 040 536 0297.

4. ICT -PALVELU

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus
4.1. Celian äänikirjapalvelu käyttöön, uudet käyttäjät 14. - 15.8.
Celianet on Internetsivusto, josta näkövammainen voi itse käydä lainamassa kirjoja.
Kurssi on tarkoitettu tietokoneen käyttäjille. Kurssilla harjoittelemme etsimään ja lataamaan Celianet -verkkosivulta kirjoja tietokoneelle, josta ne siirretään ulkoiseen laitteeseen. Näitä voi olla Daisy-soitin, muistikortti, tai vaikkapa cd -levy.

Jotta voisit ladata kirjoja suoraan netistä, sinulla täytyy olla Celian asiakkuus (olet saanut kotiin toimitettuja kirjoja cd:llä). Asiakkuus muutetaan äänikirjapalveluksi omassa kirjastossa tai soittamalla Celian asiakaspalvelun numeroon 0295 333 050 ma-to klo 9-12 tai sähköpostilla palvelut@celia.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulle toimitetaan Celian käyttäjätunnus ja salasana (yleensä sähköpostiin). Ota nämä tunnukset mukaan kurssille!

Huomio, tämän jälkeen ei tule enää cd-levyjä kotiin, mutta jos olet jossain kirjakerhossa, kirjoja tulee automaattisesti nettisivun omiin lainoihin. Lisätietoa kurssista Leenalta puh. 044 0400 694

Ilmoittautuminen viimeistään 9.8.
Hinta 20 € / päivä

4.3. Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät 21.8. klo 9-15

Kurssille tulevalla pitää olla omat Celian tunnukset ja oma puhelin/tablet hallinnassa. Kurssilla harjoittelemme Celianetin käyttöä ja siirrämme kirjoja omaan laitteeseesi. Jotta voisit kuunnella kirjoja laitteellasi, siihen on asennettava ilmainen Bratsam Reader sovellus ja sovellukseen on hankittava tunnukset. Tunnukset haetaan omasta kirjastosta tai jos olet jo Celian asiakas, voit tilata ne Celian verkkosivulta osoitteesta.

https://www.celianet.fi/ohjeet/kuuntelu-sovelluksessa/#pratsam-lomake

Ota kurssille mukaan sekä Celian että Pratsam Readerin tunnukset!

Ilmoittautuminen viimeistään 16.8.
Hinta 20 €

4.4. Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimiä käyttöön
 iltaohjaus 11.9. klo 17:30-20

Kurssi on tarkoitettu niille, joilla on Windows 10 käyttöjärjestelmä ja joilla ei ole suurennus/puheohjelmaa tietokoneella.
Kurssilla hyödynnämme Windowsin omaa suurennusta ja puhesyntetisaattoria, opettelemme niiden pikanäppäimiä ja muita Windowsin hyödyllisiä pikanäppäimiä.

Ohjaus on ilmainen eikä sisällä ruokailua eikä kahvitarjoilua. Siihen on kuitenkin ilmoittauduttava rajallisen osallistujamäärän vuoksi. Matkakulut maksetaan samoin ehdoin kun päiväkurssilaisille.
Ilmoittautuminen viimeistään 6.9.

4.5. ICT -neuvolassa saat henkilökohtaista neuvontaa

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta puh 044 0400 694. Neuvola on auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Vastaanottoaika on enimmillään 2,5 tuntia eikä sisällä tarjoilua. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

4.6. Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: tietotekniikka(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

5. KIRJASTOPÄIVÄ YHDISTYKSEN TOIMISTOLLA 29.8. KLO 13 -

Celia-kirjasto on siirtämässä asiakkaitaan paikallisten kirjastojen asiakkaiksi. Paikallisen kirjaston Celia -äänikirjojen valikoima on vielä aika pieni. Jos haluaa ladata kirjoja laajemmasta valikoimasta, joutuu käyttämään tietokonetta tai älylaitetta. Kaikilla ei kuitenkaan ole tietokonetta tai älypuhelinta, ja cd-levyjen kotiin saaminenkin vähenee ennen loppuaan. Netin kautta kirjat tulevat heti kuunneltaviksi älylaitteeseen, cd-levylle tai muistitikulle.

Yhdistyksen ICT-palvelulla on tarkoitus järjestää säännöllisiä kirjastopäiviä Celia-kirjaston asiakkaille.  Etsimme yhdessä kanssasi sinulle kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta.

Huomioi kuitenkin, että jos haluat ladata kirjoja itsellesi, sinulla on oltava Celianetin verkkotunnukset. Voit tulla silti kirjastopäivään vaihtamaan ajatuksia ja antamaan vinkkejä kirjoista muille osallistujille.
Kirjastopäivät eivät ole kursseja ja ne ovat ilmaisia, mutta niihin pitää ilmoittautua rajoitetun osallistujamäärän vuoksi. Tapahtumassa ei ole kahvitarjoilua.

Ilmoittautuminen viimeistään 23.8. yhdistykselle
Tervetuloa!

6. OU-LA-KA TAPAHTUMA PIKKU-SYÖTTEELLÄ

Tervetuloa Pikku-Syötteelle viettämään OU-LA-KA tapahtumaan 1. -3.9.2017

Oulu-Lappi-Kainuu tapahtumaa vietetään tänä vuonna Pudasjärven maisemissa Pikku-Syötteellä. Tapahtuman ajankohta on 1.- 3.9.2017.
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry järjestää yhteiskuljetuksen Oulu-Syöte-Oulu. Perjantaina lähdetään puolenpäivänmaissa ja paluu on sitten sunnuntaina iltapäivällä. Osallistumismaksu on 136 €/hlö/2 vrk ja matkoista 10 €/hlö. Majoitus on kahdenhengen huoneissa, mutta tarvittaessa löytyy perhe- ja yhdenhengen huoneita, hinta on sitten eri.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus kokeilla seinäkiipeilyä, seitsemän metrin korkea sisäseinä joka soveltuu kaikenikäisille 12 €/hlö, patikoimme Pikku-Syötteen maisemissa ja rentoudumme sisäliikunnanmerkeissä, kuntosali ja sanat on myös meidän käytettävissä.

Majoitus pakettiin sisältää:
- tervetulokahvit ja suolainen kahvileipä ja päivällinen noutopöydästä (perjantai)
- aamiainen, retkieväät, päivällinen noutopöydästä ja iltapala (lauantai)
- aamiainen ja lounas noutopöydästä (sunnuntai)
- majoitus kahden hengen huoneissa
- saunat on käytettävissä pe-la 17-22
Mukaan otetaan paljon reipasta mieltä, ulkoilu- ja sisäliikunta vaatteet.

Yhdistys ei vakuuta osallistujia.

Mukaan saamme myös Oulun kaupungin erityisliikunnanohjaajat Ullan ja Tapsan, he ovat meidän kanssamme perjantaista lauantaihin. Yhdistykseltä lähtee Teija ja Birgitta.

Mukaan mahtuu 16 hlö, ilmoittautuminen viimeistään
17.8. yhdistyksen toimistolle 08 - 3115653 tai yhdistys@ppnry.net, ilmoitathan myös mahdolliset ruokavaliot.

Osallistujille tulee tarkempi retkikirje ilmoittautumisajan jälkeen.

7. OIKEUKSIENVALVONTAYKSIKÖN KUUKAUSITIEDOTE, kesäkuu 2017

7.1. Kela-matkojen korvattavuus sairauden tai kuntoutuksen vuoksi

Laatinut: oikeuksienvalvonnan asiantuntija Maarit Halonen
Lähteet: www.kela.fi
http://www.nkl.fi/fi/etusivu/kuntoutus/ohjeita

Kela korvaa osan julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon tehdyn matkan kustannuksista, kun matka on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Matkakorvausta maksetaan joko asiakkaan itsensä tekemästä matkasta, saattajan yksin tai yhdessä asiakkaan kanssa tekemistä sekä perheenjäsenen tekemistä matkoista. Oikeutta korvaukseen kannattaa tiedustella ennen matkaa joko suoraan Kelasta tai hoitohenkilökunnalta.

Kela korvaa myös kuntoutukseen tehtyjä matkoja. Tällöin kuntoutuksen perusteena tulee olla Kelan tai julkisen terveydenhuollon kuntoutuspäätös. Saat korvausta edullisimman käytettävissä olevan matkustustavan mukaan. Yleensä se on juna tai linja-auto, jolloin matkakustannukset korvataan joukkoliikenteen hintojen mukaan.

Jos sairautesi, puutteelliset liikenneolosuhteet tai vaikea vamma edellyttävät erityiskulkuneuvon käyttöä, voit saada siitä korvauksen. Erityiskulkuneuvoja ovat esimerkiksi oma auto, erilaiset taksit, ambulanssi, helikopteri, saaristovene ja ambulanssilentokone. Muiden kuin julkisten liikennevälineiden käyttö kuntoutusmatkoihin tulee neuvotella aina ennen matkaa.

Kun olosuhteet edellyttävät taksin käyttöä, voit saada siitä korvauksen. Tilaa taksi aina keskitetystä tilausnumerosta, niin saat matkakorvauksen heti taksissa ja vältyt korotetulta omavastuulta. Jos joudut käyttämään taksia terveydentilasi vuoksi, tarvitset siitä terveydenhuollon antaman todistuksen. Jos tilaat taksin muualta kuin keskitetystä tilausnumerosta maksat matkan itse. Tällöin matkakorvaus haetaan Kelasta takautuvasti tositteita vastaan ja omavastuuosuutesi yhteen suuntaan tehdystä matkasta on 50 euroa (vuonna 2017). Tämä omavastuuosuus ei kerrytä vuotuista omavastuuosuutta. Korotettu omavastuuosuus peritään, vaikka vuotuinen omavastuuosuutesi olisi täyttynyt.

Jos tarvitset matkalle saattajan, voit saada korvausta myös hänen matkakuluistaan. Saattajan matkakulut korvataan hoitohenkilökunnan sitä suositellessa. Saattajan tai perheenjäsenen matkakulut korvataan aina edullisimman matkustustavan mukaan.

Maksat yhteen suuntaan tehdystä matkasta 25 euron omavastuuosuuden (vuonna 2017). Kela korvaa sen ylittävät tarpeelliset matkakustannukset. Jos matkasi kustannus jää alle yhdensuuntaisen matkan omavastuun 25 euroa, maksat matkan kokonaan itse. Huomioitavaa on, että myös tämä matkakustannus kerryttää vuotuista omavastuuosuuttasi. Vuotuinen omavastuu vuonna 2017 on 300 euroa kalenterivuoden aikana. Kun tämä katto täyttyy, Kela korvaa sinulle tämän jälkeen loppuvuoden matkat terveydenhuoltoon tai kuntoutukseen kokonaan.

Matkakorvaus myönnetään terveydenhuoltoon tehtyjen matkojen osalta asiakkaan vakinaisesta kotiosoitteesta asiakasta lähimpänä olevaan hoitopaikkaan, josta asiakas voi saada tarpeellisen hoidon. Kuntoutuksen osalta korvaus maksetaan siihen laitokseen, johon Kela on kuntoutuksen myöntänyt. Korvaus matkakuluista tulee hakea 6 kuukauden kuluessa matkustamisesta.

7.2. Näkövammaisen/näköongelmaisen kuntoutusselvitys Kuntoutus-
Iiriksessä v. 2015-2018

Laatinut: oikeuksienvalvonnan asiantuntija Arja Törnroos

Yleistä

Ammatillinen kuntoutus ehkäisee työkyvyttömyyttä ja auttaa henkilöä jatkamaan työelämässä. Ammatillisen kuntoutusselvityksen tavoitteena on tunnistaa ja arvioida vuorovaikutuksessa kuntoutujan kanssa hänen työ- ja/tai opiskelukykyynsä vaikuttavia tekijöitä ja selvittää sekä lääkinnällisen että erityisesti ammatillisen kuntoutuksen tarpeet sekä mahdollisuudet. Ammatillinen kuntoutusselvitys ei ole lääketieteellistä työkyvyn arviointia tai muuta terveydentilan selvitystä. Kohderyhmänä ovat työikäiset henkilöt, joiden sairaus, vika tai vamma tai muu kokonaistilanne aiheuttaa työ- tai opiskelukyvyn ja ansiomahdollisuuksien olennaisen heikentymisen. Kuntoutusselvitystä ei voida järjestää, jos henkilöllä on akuutti päihdeongelma, akuutti psyykkinen tai somaattinen sairaus, jonka hoitoa ei ole vielä aloitettu tai hoito on sellaisessa vaiheessa, että henkilön on vaikea sitoutua kuntoutukseen tai jos taustalla on viimeisen vuoden aikana tehty laajamittainen suunnitelma jonkun muun tahon tekemänä. Myös vanhuuseläke on esteenä.

Tavoite

Ammatillisen kuntoutusselvityksen tavoitteena on selvittää ja tukea kuntoutujan mahdollisuutta jatkaa työssään/opiskelussa, palata työelämään/opiskelemaan. Kuntoutusselvityksen aikana kartoitetaan moniammatillisesti kuntoutujan työ- ja toimintakykyä, arvioidaan mm. optoergonomisten apuvälineiden tarve (esim. silmälasit, apuvälineet kauko- ja lähietäisyydelle), IT-apuvälineet (tietokoneen suurennus- ja puheohjelma), lukutelevisio, varrellinen näyttö. Keinoina ja ratkaisuna työ- ja opiskeluelämään ovat myös työympäristön mukautukset (esim. valaistus, oma työhuone), työtehtävien järjestelyt, työkuvan muokkaus, työ- ja koulutuskokeilut, osa-aikainen työ sekä opiskelumahdollisuudet (valmentavakoulutus, lisä- ja täydennyskoulutus, uusi ammatillinen koulutus).
Ammatillinen kuntoutusselvitys on tarpeellinen silloin, kun henkilön terveydentilaa sekä työ- ja toimintakykyä on jo terveydenhuollossa arvioitu, mutta hänen kokonaistilanteessa monimuotoisuus vaatii laaja-alaista selvittelyä ja arviointia ammatillisen suunnitelman selventämiseksi. Kuntoutusselvitys tuottaa yksilöllisen ammatillisen kuntoutussuunnitelman kuntoutusvaihtoehtoineen. Keskussairaaloiden kuntoutusohjaajat silmätautien kuntoutuspoliklinikalla, työterveyslääkärit, hoitavat lääkärit tai opiskeluterveydenhuollon lääkärit ovat ne tahot, joiden puoleen kannattaa kääntyä, kun näkö haittaa työtä tai opiskelua. Kun lääkärin B-lausunto on saatu ja ammatillisen kuntoutuksen hakemus (KU 101) on kirjoitettu, toimitetaan ne liitteineen Kelaan. Ammatillisen kuntoutuksen hakemuksessa on tärkeä mainita näkemisen ongelmat suhteessa työhön ja miksi työkyvyttömyyden uhka on suuri.

Toteutus ja rakenne

Näkövammaisen/-ongelmaisen henkilön ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan esimerkiksi Näkövammaisten liitto ry:ssä, Kuntoutus-Iiriksessä kahdessa jaksossa (3vrk+5 vrk). Palvelutuottaja aloittaa toteutuksen mahdollisimman pian, viimeistään 2 kk:n kuluessa päätöksen saapumisesta. Alkuvaihe on 3 vrk ja jatkovaihe kestää 5 vrk maanantaista perjantaihin. Jatkovaihe toteutetaan viimeistään kolmen kuukauden kuluessa selvityksen aloittamisesta. Jatkovaiheen lopussa kuntoutuja ja moniammatillinen työryhmä laativat yhdessä ammatillisen kuntoutussuunnitelman. Jatkovaiheen jälkeen kuntoutuja saa kirjallisen kuntoutuspalautteen, johon on liitetty ammatillinen kuntoutussuunnitelma vaihtoehtoineen. Jatkovaiheen jälkeen 8 kuukauden kuluessa tehdään seurantasoitto kuntoutujalle.
Lisätietoja voi kysyä NKL/Kuntoutus-Iiris p. 09 39604563/Tuula Kääriäinen
Lähteet:
Kelan avo- ja laitosmuotoisen kuntoutuksen standardi, Ammatillinen kuntoutusselvitys 1.1.2015 alkaen
Ammatillinen kuntoutus, Kuntoutus-Iiris, Tuula kääriäinen 5.5.2017
Kelan ammatillinen kuntoutus uudistuu 1.1.2015, Milla Rajamäki 4.12.2014
http://www.kela.fi/tyoikaisille_selvitykset-ja-tutkimukset

8. OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

Tervehdys Oulun seurakunnista!

Leiripäivä näkövammaisille tiistaina 29.8.2017 klo 9-15 Suvelan leirikeskuksessa Kiimingissä. Päivän hinta 10 € sisältäen kuljetuksen, aamukahvit, lounaan ja päiväkahvit. Varaathan mukaan tasarahan. Tiedustelut ja ilmoittautumiset 1.8. alkaen Annelle p. 050 4305 178.

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9-11.

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu
p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3 kerros, Diakoniset erityispalvelut

9. KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 10 - 12.30 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).
Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12 - 14.30 on aina sama. Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.
Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho on kokoontunut seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko klo 13. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. Puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakuntatalolta.
Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Nivalan kerho

Näkövammaisten kerho kokoontuu Nivalan seurakuntakodissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 11 - 12.30

4.9. Aloitus ja tiedotusasioita
2.10. Kerhossa vierailija
30.10. Mahdollisesti vieraita Ylivieskan kerhosta
27.11. Yhdessä ruokailemaan

8.10 Vanhemman väen kirkkopyhä
Joulukuussa lisäksi tulossa Diakonian joulujuhla

Tervetulleeksi sinut toivottaa!
Terttu Järviluoma, diakonissa, 040-5325570
Eila Palola, yhteyshenkilö, 045-2306501

LISÄKSI:
Nivalan näkövammaisten kuntosalivuoro Päiväkeskuksessa aina maanantaisin 13.30-15.00.

Oulaisten kerho

Oulaisten näkövammaisten kerho kokoontuu tänä vuonna seuraavasti:
2.8. / 5.9. / 3.10. / 7.11. 

Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelin numero on 044 3063090

Porinakahavila Oulusa

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13 ellei toisin ole ilmoitettu.
Syksyn kerhopäivät alkavat syyskuussa. Aika ilmoitetaan elokuun jäsentiedotteessa.

Pudasjärvi-Taivalkoski kerho

Ryhmätoimintaa ikääntyneille
Ryhmässä käy vierailijoita eri teemojen merkeissä ja seurustellaan toisten kanssa kahvikupin ääressä ja vaihdetaan ajatuksia. Osallistuminen on maksutonta, kahvimaksu on 2 €. Toimintaan ei tarvitse ilmoittautua.
Paikkana on Pudasjärven palvelukeskus, ruokasali, osoite: Kauppatie 25.
Kerho kokoontuu kuukauden 1. maanantaina klo 14 - 16.

Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja ryhmätoiminnasta antavat:
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
Teija Kaikkonen ja Birgitta Räty-Seppälä (08) 311 5653

Taivalkosken kuntayhteyshenkilö
Hillevi Lindström puh. 050 466 2644
Pudasjärven kuntayhteyshenkilö
Lahja Karvonen puh. 040 513 7498

Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.

Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.

Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Vuoden 2017 kerhopäivät:
5.7. / 2.8. / 6.9. / 4.10. /1.11.

Reisjärven kerho

Reisjärven näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Väinölässä, osoite Rönöntie 15, klo 11 - 14. Vetäjänä toimii Juha Haajo puh. 0400 772 349. Tervetuloa!

Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Muutoksista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin.

Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372

Vuoden 2017 kerhopäivät:
21.8. / 18.9. / 16.10. / 13.11.

Ylivieskan kerho

Ylivieskan näkövammaisten kerho kokoontuu kuukauden kolmas maanantai klo 13 - 15 seurakuntakoti Mariassa.

Syksyn kerhopäivät ilmoitetaan myöhemmin.

Kuntosalivuoro näkövammaisille Palvelukeskus Kotikartanossa on joka torstai
klo 13.00 - 14.00.
Lisätiedot Pirkko Malmilta puh. 044 017 0957
Musapiirin kokoontumisista voi kysyä lisätietoja Silpa Elinalla puh. 045 8430854.

10. TAPAHTUMAKALENTERI

Kesäkuu
10.6. Hyvinvointipäivä Haukiputaalla 13.00 - 17.00
28.6. Liikunnallinen virkistysilta Jäälin majalla klo 16 - 20

Heinäkuu
5.7. Raahen kerho klo 13:30
19.7. Liikunnallinen virkistysilta Jäälin majalla klo 16 - 20

Elokuu
2.8. Raahen kerho klo 13:30
2.8. Oulaisten kerho klo 12
14. -15.8. Celian äänikirjapalvelu käyttöön, uudet käyttäjät ma klo 10 ja ti klo 9
16.8. Liikunnallinen virkistysilta Jäälin majalla klo 16 - 20
21.8. Vaalan kerho klo 12
21.8. Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät klo 9-15
29.8. Kirjastopäivä toimistolla klo 13 -

Syyskuu
1. - 3.9. OU-LA-KA, Pikku-syötteellä
4.9. Nivalan kerho klo 11 - 12.30
5.9. Oulaisten kerho klo 12
6.9. Raahen kerho klo 13:30
11.9. Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimet käyttöön klo 17:30
18.9. Vaalan kerho klo 12

Lokakuu
2.10. Nivalan kerho klo 11 - 12.30
3.10. Oulaisten kerho klo 12
4.10. Raahen kerho klo 13:30
16.10. Vaalan kerho klo 12
30.10. Nivalan kerho klo 11 - 12.30

Marraskuu
1.11. Raahen kerho klo 13:30
7.11. Oulaisten kerho klo 12
13.11. Vaalan kerho klo 12
27.11. Nivalan kerho klo 11 - 12.30