ke­sä­kuu 2019

JÄSENTIEDOTE, kesäkuu 2019

Yhteystiedot

Toimiston puhelinnumero: 08 311 5653
Osoite: Linnankatu 32, 90100 Oulu
Sähköposti: yhdistys@ppnry.net
Internetsivut: ppnry.net
Facebooksivut: facebook.com/ppnry


Tapahtumakalenteri

Kesäkuu

5.6. Reisjärven kerho klo 12-15
5.6. Raahen kerho klo 13.30
8.6. Hyvinvointipäivä, Rokua (ilmoittautuminen 9.5. mennessä)
19.6. Ainola Patikka klo 13 (ilmoittautuminen 17.6. mennessä)

Syksy 2019

3.7. Raahen kerho klo 13.30
7.8. Raahen kerho klo 13.30
6.8. Nivalan kerho
18-23.8.2019 Hyvinvointilomat Kalajolla
26.8. Windows Luetus ohjaus klo 13-16 (Ilmoittautuminen 21.8. mennessä)
28.8. Valokuvaus 4 klo 16.30-19.30 (ilmoittautuminen 26.8. mennessä)
4.9. Raahen kerho klo 13.30
6.-8.9 Klubin syysretki (viimeinen ilmoittautuminen 20.6.2019 mennessä)
18.9. Ylivieskan kerho klo 13-15
2.10. Raahen kerho klo 13.30
15.10. Webinaari: Kuljetuspalvelut klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla klo 16-17
21.10 Ylivieskan kerho klo 13-15
6.11. Raahen kerho klo 13.30
18.11. Ylivieskan kerho klo 13-15
19.11. Webinaari: Henkilökohtainen apu klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla klo 16-17
10.12. Webinaari: Yhdenvertaisuus ((työ)syrjintä) klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla klo 16-17

Tietoa äänitteestä

Jäsentiedotteemme voi saada äänitteenä tai sähköpostilla. Paperiversion saa vain yhdistyksemme toimistolta. Yhdistyksemme tiedotteet löytyvät myös nettisivuilta.
Jäsentiedotteen on koonnut Sanna Halonen ja Leena Vallo.


TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

Ilmestymisaikataulu
Toimisto tiedottaa:
- Toimiston aukiolo
Hallituksen kokouskuulumisia
ICT -palvelu
- Windows Luetus ohjaus
- Valokuvausohjausta
- Ilmoittautuminen kurssille
- Kirjastopalvelu
- ICT-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
- ICT-ohjausta maakuntiin
Käsityö
- Kädentaidot iltapäivä
Liikunta
- Ainolapatikka
Pistekerho
Oulun Seurakunnat tiedottaa
Kerhotoiminta
Kolmeosainen Webinaarisarja tulossa syksyllä
Oikeuksienvalvonnan kuukausitiedote

Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon maanantaihin mennessä osoitteeseen yhdistys(at)ppnry.net. Elokuun materiaali on toimitettava edellisen viikon maanantaihin (5.8.) mennessä. Tiedote ilmestyy viikolla 33.


TOIMISTO TIEDOTTAA

Toimiston aukiolo
   
Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana. Perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.

Toimisto menee remonttiin kesänajaksi 3.6. - 4.8.2019, mutta puhelinpäivystys on auki Juhannukseen saakka. Oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää toivottavat toimiston tytöt!


HALLITUKSEN KOKOUSKUULUMISET

Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n hallitus on kokoontunut kevään 2019 aikana viisi kertaa. Kokousten asialistat ovat koostuneet virallisten aloitus- ja lopetuspykälien lisäksi vakiopykälistä mm jäsenasiat, henkilöstöasiat, talous- ja omaisuudenhoito, oikeuksienvalvonta ja vaikuttamistoiminta sekä katsaus tulevaan toimintaan. Kokousten sihteerinä on toiminut jäsenpalvelusihteeri Sanna Halonen ja esittelijänä toiminnanjohtaja Teija Kaikkonen. Kokouskutsut ja asialistat ovat valmistelleet Teija Kaikkonen ja yhdistyksen puheenjohtaja Katja Kuusela.

Kevään 2019 kokouksissa on hyväksytty kuusi (6) uutta varsinaista jäsentä, toisesta yhdistyksestä PPNRY:hyn on siirtynyt yksi (1) uusi jäsen, Kannatusjäseniksi on hyväksytty neljä (4) uutta henkilöä ja kymmenen (10) jäsen on nukkunut pois.

Tarkemmat hallituksenkokousten kokouksen 1-3 kokouskuulumiset ovat luettavissa maaliskuun jäsentiedotteesta.

PK4
Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukaan sosiaalialan järjestöjen toimihenkilöiden kuukausi- ja taulukkopalkkoja korotetaan 1 %:n suuruisella korotuksella 1.5.2019 alkaen. Tämän lisäksi jaetaan 0,8 % suuruinen paikallinen erä 1.5.2019 alkaen. Neuvottelut paikallisen erän jakamisesta käydään luottamusmiehen ja työnantajan edustajan kesken. Hallitus hyväksyi toiminnanjohtaja Teija Kaikkosen esityksen, että paikalliserä 0,8 % jaetaan kaikille toimihenkilöille.

Henkilöstön tietotaidon ylläpitämisestä pidetään huolta ja täten myös jatkossa toimihenkilöt osallistuvat harkituissa määrin oman alan asiantuntijakoulutuksiin.

Yhdistys sai testamenttilahjoituksena yhden osuuden asunto-osakkeesta, osake oli osoitettu useammalle yhdistykselle/toimijalle, PPNRY:n osuus tästä oli 12606,76€.

TVS-raportti saatiin toteutettua ja toimitettua STEA:lle määräaikaan mennessä. Tänäkin vuonna kysely toteutettiin sekä Webropol- että puhelinkyselynä.

NKL hallitus päätti jakaa keräysvaroista avustuksia alueyhdistyksille yhteensä 70 000€, PPNRY:n osuus oli 4336€.

Toimintakeskuksentiloihin aloitetaan mittava IV-remontti 3.6., joka kestää aina elokuun alkuun saakka (4.8.2019). IV-remonttiin liittyviä Tarjouspyyntöjä läheteltiin usealle eri toimijalle, mutta yhdistys sai vain kaksi tarjousta, hallitus päätti yksimielisesti hyväksyä Oulun Putkiseppien tarjouksen.

Remontti sisältää IV-työt, niihin liittyvät rakennustyöt sekä muut tässä yhteydessä tehtävät muutos- ja pintaremontit. Projektinjohtaja, rakennusinsinööri Timo Korhonen, iv-suunnittelutoimisto Sasto ja iv-työryhmän vetäjä Jarkko Lauri ovat arvioineet, että tarjoushinta on lähellä todellista kustannustasoa.

PK5
Hallitus päätti jatkaa jäsenpalvelusihteeri Sanna Halosen työsopimusta 31.01.2020 saakka.

Päätettiin hakea STEA:lta investointiavustusta toimintakeskuksen ilmanvaihto- ja peruskorjauskuluihin. Haetaan vähintään urakkatarjouksen ja lisätyökulujen verran, mutta lisätään hakemukseen myös mahdollisuuksien mukaan suunnitteluun ja aiempiin remontteihin liittyviä kustannuksia. Selvitetään myös voisiko NKL:sta hakea tukea toimintakeskuksen IV-remonttiin, pyydetään Rakennusinsinööri Timo Korhosen lausuntoa investointihakemuksen liitteeksi, josta käy ilmi, että remontti on välttämätön toteuttaa, koska muuten toimintakeskuksessa toimintaa ei voida enää jatkaa sisäilmaongelman vuoksi entiseen tapaan.

Merikoskenkatu 6 A 21 (As Oy Huvilatie 6), vuokralainen on sanonut asunnon irti 29.4.2019. Asunto vapautuu 1.6.2019.

Hallitus päätti tehdä yhteistyösopimuksen Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry:n kanssa OLKA-toiminnasta OYS:ssa. Sopimukseen ei liity taloudellisia sitoumuksia ja sopimus tulee voimaan 1.1.2020 mikäli toiminnalle saadaan rahoitus STEA:lta.

Hallitus päätti, että yhdistys eroaa Oulun seudun vammais- ja kansanterveystyön järjestöt ry:n jäsenyydestä, koska sen toiminta ei enää vuosiin ole ollut sääntöjen mukaista. Ainoana toimintamuotona ko. yhdistyksellä on arkiaputoiminta.

Aurinkoisin kesäterveisin Hallituksen väki!
Hallituksen puolesta Sanna Halonen
ICT -PALVELU

Ohjauspäivän pituus on vastaisuudessa kolme tuntia ja opetus on maksutonta. Päivän aikana tarjotaan kahvit suolaisen purtavan kera.

Windows Luetus ohjaus 26.8. klo 13-16

Ohjauksessa harjoittelemme tietokoneeseen asennettavan Windows Luetus ohjelman käyttöä. Ohjelmalla luetaan tai kuunnellaan sanoma- ja aikakausilehtiä. Ohjelma ei sisällä kuvia ja se on räätälöity näkövammaisille helposti käytettävään muotoon. Ohjelman saamiseksi näkövamman haitta-aste on oltava vähintään 50%, mutta toimistolla ohjelmaa voi harjoitella ilman omia tunnuksia.
Ilmoittautuminen 21.8. mennessä.

Valokuvausohjausta

ICT-palvelu on järjestänyt asiakkailleen valokuvausohjausta. Ohjaus on viidessä osassa ja voit osallistua niistä kaikkiin tai vain haluamiisi päiviin. Ohjauskerta kestää 3h ja sisältää kahvit suolaisen kera. Ulkokuvauksissa ei ole kahvitarjoilua. Voit ottaa avustajan mukaan ohjauksiin.
Ohjaukset ovat ilmaisia, mutta niihin pitää ilmoittautua.
Ilmoittautuminen viimeistään alkavan viikon maanantaina!

Valokuvaus 3. 5.6. klo 13-16

Toinen ulkoilmakuvaus. Kerrataan asioita ja annetaan syksyä varten kuvaustehtäviä.

Ilmoittautuminen loppunut

Valokuvaus 4. 28.8. klo 16:30 - 19:30

Aiheena on mm. valokuvien siirto tietokoneelle, josta sitten muistitikulle tai cd-levylle. Voimme halutessaan myös katsella ja kommentoida aiemmin otettuja kuvia. Ota laitteen USB-johto mukaan.

Valokuvaus 5. klo 16:30 - 19:30

Ohjaus järjestetään syksyllä. Ohjauksessa tutustutaan kuvakirjan työstämiseen omista valokuvista. Älylaitteeseen tai tietokoneen voi asentaa ilmaisen ifolor-sovelluksen, jolla kirjan tekeminen onnistuu laitteeseen tai koneelle tallennetuista kuvista. Kuvakirjan tekeminen on maksullinen alkaen 9,95 eurosta (24 sivua 24-96 kuvalle) Huom. ohjelmat eivät ole yhteensopivia ruudunlukuohjelmien kanssa eli näiden käyttäjät tarvitsevat avustajan mukaan ohjaukseen.
Ilmoittautuminen ohjaukseen

Ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa 08 311 5653.
Lisätietoja ohjauksista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net
   
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman
matkustustavan mukaan, omavastuu 10 €.


Kirjastopalvelu

Kirjastopalvelu jatkuu jälleen syksyllä. Seuraava kerta on 20.8. klo 13

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus. Tervetuloa!


ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.


ICT-ohjausta maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!


KÄSITYÖ

Kädentaidot iltapäivä Linnankadulla
   
Kädentaidot iltapäivät jatkuvat syksyllä.

LIIKUNTA

Ainola Patikka

    Juhannusviikolla 19.6. lähdemme porukalla pienelle patikkaretkelle Oulun kauniiseen Ainolan puistoon. Kokoonnutaan klo 13 Kahvila Kiikun edessä (Ainolanpolku 1). Sadesään sattuessa voimme hörpätä omakustanteiset kahvit kahvilassa ja sen jälkeen ihastella kasvihuoneen antia.

    Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle maanantaihin 17.6.2019 mennessä.


PISTEKERHO

Jatkuu syksyllä.

OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

        Tervehdys Oulun seurakunnista!  Olet tervetullut näkövammaisten ja läheisten kokoontumisiin.

Sokkotreffit saunaillan merkeissä maanantaina 12.8. klo 18 Lämsänjärven leirikeskuksessa, Hiihtomajantie 2. Ulkoillaan, saunotaan ja vietetään iltaa yhdessä. Tarjolla iltapalaa. Opasystävä on vastassa leirikeskuksen pihassa klo 17.40 alkaen.

Näkövammaistyön kausiesitteen löydät Oulun seurakuntien nettisivuilta
http://www.oulunseurakunnat.fi/apua-jatukea/erityisryhmille/nakovammaiset

Tavoitat meidät Facebookista osoitteessa https://www.facebook.com/NakovammaistyoOulunseurakunnat ja twitteristä osoitteessa  @Nakovam_Oulusrk

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9:00–11:00.

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
    Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3. kerros, Diakoniset erityispalvelut


KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Jatkuu syksyllä.


Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12-14 kuukauden viimeinen tiistai.
Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntatalon pienessä salissa joka toinen tiistai klo 13-14:30. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakunnasta Anne Vanttajalta 050-591 3441

Nivalan kerho

Syksyllä jatkamme kerhoilua elokuussa 6.8. Seuraavat kerhopäivät varmistuvat vasta myöhemmin.

Viime kesänä kerhomme oli mukana Nivalan kapinaviikolla esillä Lystipolulla ja näin olemme myös tänä vuonna heinäkuun alusta alkaen. Lisäksi olemme mukana tulevan kesän toritapahtumissa. Siellä nähdään!

Tervetuloa mukaan kerhoon ja tapahtumiin!
Kiitokset kerholaisille kuluneesta keväästä!
Kesäisin terveisin: yhteyshenkilö Leena Arvola (0405788593)

Oulaisten kerho

Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelinnumero on 044 3063090

Porinakahavila Oulusa

Jatkuu syksyllä.
Pyhäjärven kerho

Lisätietoja voi kysellä diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.

Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa, ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Kerhopäivät: 3.7. / 7.8. / 4.9. / 2.10. / 6.11

Reisjärven kerho

Reisjärven vetäjänä toimii Juha Haajo P. 0400 772 349

Sievin Kätevä vertaistukiryhmä – kerho

Sievin Kätevä vertaistukiryhmä - kerhon toiminta jatkuu syyskuussa. Paikkana on Väentupa, osoitteessa Kirkkotie 7, 85410 Sievi.

Lisätietoja saat halutessasi Eila Kaarlelalta numerosta 040 731 3406.

Vaalan kerho

Jatkuu syksyllä.

Ylivieskan kerho

Ylivieskan näkövammaisten kerhopäivät tuttuun tapaan seurakuntakoti Mariassa
kuukauden kolmas maanantai klo 13.00-15.00.

Syksyn kerhopäivät ovat ke 18.9. / 21.10. / 18.11.
Huom! Syyskuun kerhopäivä on keskiviikkona 18.9. Klo 12.00-14.00 Ylivieskan liikuntakeskuksessa ulkoliikunnan merkeissä.
Kahvi/tee suolainen tai makea leivos 3€/hlö

Musapiiri jatkaa aina kuukauden toinen maanantai. Kysy lisää Silpa Elina puh. 045 8430854

Kuntosali ryhmä tuttuun tapaan palvelukeskus kotikartano 2 torstaisin klo 13-14. Mahdollisesti syyskaudella saamme tähän liikuntakeskukselta ohjaajan.

Ylivieskan käsityö ja askartelukerho
Olen toipumassa vaikeasta sairaudesta, aloitellaan syksyllä vähitellen uusin haastein jahka tervehdyn. Auringon lämpöä kesääsi!

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!
Yhteyshenkilö: Pirkko Malm
Puh.   044 0170957
pirkko.malm@kotinet.com


Kolmeosainen Webinaarisarja tulossa syksyllä

    Syksyllä 2019 järjestetään kolmeosainen webinaarisarja tärkeistä, ajankohtaisista asioista. Puhujana on NKL:n Oikeuksienvalvonnanlakimies Elli Bjökberg. Nämä webinaarit lähetetään liiton nettiradiolla Braillesta, johon voi myös livenä osallistua - ja tilaisuuksien tallenteet tulevat liiton sivuille kuunneltavaksi takautuvasti. Webinaareihin voi lähettää kysymyksiä etukäteen ja webinaarin aikana, ja niihin vastataan viimeisen 20min aikana, eivätkä ne mene tallenteelle.

    Aikataulut ja aiheet:
- 15.10. Kuljetuspalvelut klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 19.11. Henkilökohtainen apu klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 10.12. Yhdenvertaisuus ((työ)syrjintä) klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17

Tarkoituksena on, että voisimme kokoontua ko. aikana Linnankadun toimintakeskukseen kuuntelemaan webinaareja isommalla joukolla ja Sinikan johdolla osallistua etänä keskusteluun ja esittää mahdollisesti myös kysymyksiä.

Tarkempaa tietoa syksyn jäsentiedotteissa!

Oikeuksienvalvonnan kuukausitiedote kesäkuu 2019
Laatinut oikeuksienvalvonnan asiantuntija Olli-Pekka Rättäri, Tampere

Mitä kysyä silmälääkäriltä?
Näkemisessä tapahtuvat muutokset vievät meidät useimmiten silmälääkärin luo. Tieto silmien tilasta on tärkeää.
Ennen lääkäriaikaa saattaa mielessä olla useampikin kysymys, joihin toivomme vastaanotolta vastauksia. Lääkärin kohtaamisessa kysymykset voivat kuitenkin unohtua. Myös vastaukset jäävät joskus jännityksen vuoksi unholaan.
Tähän tiedotteeseen on koottu kysymyksiä silmälääkärille, joilla voimme avata keskustelun ja saamme tietoa omasta näkötilanteesta. Näistä kysymyksistä voi valita omaan tilanteeseen sopivat ja antaa ne vastaanotolla lääkärille.
Jotta tärkeisiin kysymyksiin saa hyvät vastaukset, on lopussa vinkkejä lääkärin vastausten ymmärtämiseen.

Kysymyksiä silmistä
- Mikä on aiheuttanut silmien tilan ja näön huonontumisen?
- Mikä on minun diagnoosi?
- Voiko näkökykyäni parantaa?
- Miten silmieni kunto tulee vaikuttamaan näkökykyyni tulevaisuudessa?
- Pitäisikö minun tarkkailla erityisesti joitain oireita ja ilmoittaa niistä mikäli muutoksia näkemiseen liittyen ilmaantuu?
- Pitäisikö minun muuttaa elintapoja tai tottumuksia?

Kysymyksiä hoidosta
- Miten silmiäni ja näkökykyä tutkitaan?
- Mitä hoitoa silmiini käytetään?
- Parantaako hoito näkökykyä?
- Koska hoito alkaa ja kuinka kauan se kestää?
- Liittyykö hoitoon riskejä ja onko hoidolla sivuvaikutuksia?
- Onko olemassa ruokaa, lääkkeitä tai harrastuksia, joita minun tulisi välttää hoidon aikana?
- Jos hoitoon liittyy lääkkeiden ottamista, niin miten minun tulisi menetellä, jos unohdan ottaa lääkkeen?
- Onko muita mahdollisia hoitoja?

Kysymyksiä silmien tutkimuksista
- Mihin kysymyksiin tutkimustulokset antavat vastauksia?
- Milloin saan tulokset tietooni?
- Täytyykö minun valmistautua jotenkin silmätutkimukseen?
- Onko tutkimuksilla sivuvaikutuksia?
- Tarvitseeko tehdä lisää tutkimuksia myöhemmin?
- Onko minun mahdollista päästä näön kuntoutukseen keskussairaalaan näkökyvyn heikentymisen vuoksi?
- Onko näkökykyni niin heikko, että sen vuoksi tulisi määritellä haittaluokka näkövammasta?
- Mikä on haittaluokka näkökykyni perusteella?

Lääkärin vastausten ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää jatkon kannalta
- Kysy kysymyksiä kunnes ymmärrät lääkärin vastaukset.
- Tee muistiinpanoja esimerkiksi nauhurilla, pyydä avustaja mukaan kirjaamaan tai
- Pyydä lääkäriä kirjoittamaan ohjeet ja vastaukset paperille.
- Pyydä lääkäriltä lisätietoa mahdollisesta silmäsairaudesta paperilla.
- Kysy, mistä voit saada lisätietoa.
Keskustelussa lääkärin kanssa on kyse terveyteen ja toimintakykyyn liittyvästä tiedosta ja sen myötä myös potilasturvallisuudesta.

Lähde: National Eye Institute, https://www.nei.nih.gov/health/talktodoc


Näkövammaisten liiton Oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sinikka Mäntyjärvi on kesälomalla 8.7. - 4.8.2019. Toimisto on suljettu remontin vuoksi koko kesä- ja heinäkuun, mutta puhelimella ja sähköpostilla minut tavoittaa 5.7. saakka. Puhelinnumero on 050 5263831 ja sähköposti sinikka.mantyjarvi@nkl.fi. Sähköpostia on mahdollista lähettää myös suojatusti, ota silloin yhteys Sinikkaan tarkempia ohjeita varten.