hel­mi­kuu 2019

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

Toimisto tiedottaa:
- Toimiston aukiolo
- OYS:n näkökeskus on muuttanut
ICT palvelu
- Pienryhmäohjaukset
- iPhone/iPad alkeiskurssi 26.2. klo 10-16
- Ilmoittautuminen kurssille
- Kirjastopalvelu
- ICT-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
- ICT-kursseja maakuntiin
Virkistystoiminta
- Kevätkauden sinfoniakonsertit
- Uutuus näytelmät ja konsertti Oulun Teatterilla
 - Marttalan ruokakurssit
Käsityö
- Kädentaidot iltapäivä
- Käsityöpäivät Sievissä 12.2. klo 10-15
- Pehmeiden materiaalien kurssi
Klubi 1863
Pistekerho
Kuvailutulkatut elokuvat
Hyvinvointipäivä Rokualla 8.6.2019
Hyvinvointiloma Kalajoella 18-23.8.2019
Liikunta
Ennakkotieto tutkimuksesta
Oulun Seurakunnat tiedottaa
Kerhotoiminta
Verkkokauppakoulutus
Oikeuksienvalvonnan kuukausitiedote
Tapahtumakalenteri


Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon maanantaihin mennessä osoitteeseen yhdistys(at)ppnry.net. Maaliskuun materiaali on toimitettava 25.2.2019 mennessä. Tiedote ilmestyy viikolla 10.


TOIMISTO TIEDOTTAA

 Helmikuun aikana jälleen toteutetaan Tuloksellisuus ja Vaikutusselvitys (TVS-kysely). Kysely toteutetaan sekä sähköpostitse että puhelimitse. Toivomme että mahdollisimman moni teistä jäsenistä osallistuisi kyselyyn, jotta saataisiin luotettava otos toiminnastamme rahoittajalle (STEA).


Toimiston aukiolo
 
Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana, perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.


OYS:n näkökeskus on muuttanut

 OYS:n näkökeskus on muuttanut uusiin tiloihin. Uusi osoite on Kiviharjuntie 11, 4.krs. (Medipolis-talo).
 

ICT -PALVELU

Pienryhmäohjaukset

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus.


iPhone/iPad alkeiskurssi 26.2. klo 10-16

Kurssilla harjoittelemme Voiceover ruudunlukuohjelmaa ja älylaitteen peruskäyttöä puheen avulla. Voit tulla kurssille jos vasta suunnittelet iPhonen tai iPadin ostoa. Toimistolla on iPadeja joilla voidaan harjoitella.
Kurssin hinta 20€
Ilmoittautuminen viimeistään 20.2. yhdistyksen toimistolle.


Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net
 
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).


Kirjastopalvelu

Seuraavat kirjastopalvelut pidetään 25.2. / 26.3. / 24.4. klo 13-15.

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus. Tervetuloa!


ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.


ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!


VIRKISTYSTOIMINTA

Kevätkauden sinfoniakonsertit
Oulu Sinfonian konserteissa Madetojan salilla on tarjolla huippusolisteja: Paolon-sellokilpailun voittaja Jonathan Roozeman Brahmsin kaksoiskonserton kimpussa (14.2) ja Sibelius-viulukilpalun voittaja Esther Yoo Glazunovin Viulukonserton solistina (28.2). Keväämmällä kuullaan vielä saksofonin soitantaa Shostakovtsin 9. sinfonian ohessa (5.4). Kauden huipentaa ehkäpä Suomen parhaan soittajiston Radion sinfoniaorkesterin vierailu. Solistina kuullaan kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun voittajia.
Legendaarisen Eino Grönin juhlakonserttiin lähdemme toukokuussa.
Merkkaa tästä tapahtumakalenteriisi:
*Rakkautta ja kaveruutta to 14.2 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 6.2).
*Romantiikan huumaa to 28.2 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 20.2).
*Saksofoni soi! pe 5.4 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 29.3).
*Eino Grönin 80-vuotisjuhlakonsertti pe 10.5 klo 18 (ilmoittautumisen deadline 3.2).
*RSO:n vierailukonsertti/Mirjam Helin -voittajat pe 31.5 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 16.5).
Teatterin ja konserttien ilmoittautumiskäytännön löydät esittelyjen perästä.

Konserttien esittelyt
Rakkautta ja kaveruutta To 14.2. klo 19:00
Kesto noin 1 h 30 min. sisältäen väliajan. Liput 29/24/13,50. Madetojan sali.
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Fumiaki Miura, viulu
Jonathan Roozeman, sello
Jean Sibelius: Rakastava op. 14
Richard Wagner: Alkusoitto oopperasta Tannhäuser
Johannes Brahms: Kaksoiskonsertto viululle ja sellolle op. 102
Ystävänpäivänä orkesteri keskittyy rakkauteen ja veljelliseen kaveruuteen, joka tunnetaan myös nimellä ”bromance”. Todellista veljesystävyyttä on Johannes Brahmsin konsertossa viululle ja sellolle sekä sen syntyhistoriassa, sillä Brahms kirjoitti teoksen parhaalle ystävälleen, viulisti Joseph Joachimille. Konsertto vaatii esittäjikseen harvinaisen kiinteän kaksikon. Teos on kuin yhdelle soittimelle kirjoitettu, eikä kumpikaan solisteista saisi kiilata toisen tielle. Suomen tuorein tähtisellisti, 21-vuotias Jonathan Roozeman, valitsi solistikaverikseen japanilaisen 25-vuotiaan Fumiaki Miuran, jonka kanssa hän on jo ehtinyt soittaa paljon.
Kaihoava, suorastaan janoinen rakkaus yhdistää Sibeliuksen usvaista Rakastava-sarjaa ja Wagnerin kiihkeää alkusoittoa oopperasta Tannhäuser. Siinä missä Sibeliuksen sarja haparoiden etsii jotain, mistä ei ihan tiedä, mitä se on, Wagnerin laulava ritari on jo saanut maistaa erotiikkaa ja kärsii kyltymättömästä nälästä. ”Vaikka sitä ei Suomessa herkästi myönnetä, Wagnerin ja Sibeliuksen musiikissa on paljon samaa”, sanoo Johannes Gustavsson ja kutsuu Sibeliuksen suhdetta Wagneriin Oidipus-kompleksiksi.
Romantiikan huumaa To 28.2. klo 19:00
Kesto noin 1 h 30 min sisältäen väliajan. Liput 29/24/13,50. Madetojan sali.
Jiří Rožeň, kapellimestari
Esther Yoo, viulu
Alexander Glazunov: Viulukonsertto a-molli op. 82
Antonín Dvořák: Sinfonia nro 7 d-molli op.70
Orkesterin venäläisen musiikin teema laajenee slaavilaiseksi, kun samassa konsertissa kuullaan tšekkiläisen Antonín Dvořákin suurenmoinen mutta harvoin kuultu sinfonia sekä Aleksander Glazunovin viulukonsertto. Viime vuosisadan tunnetuin viuluvirtuoosi Jascha Heifetz julisti Glazunovin konserton suosikikseen. Orkesterin taiteellinen johtaja Johannes Gustavsson oli jo pitkään kysellyt viulisteilta, josko he voisivat ottaa Glazunovin konserton ohjelmistoonsa. Gustavssonin riemulla ei ollut rajoja, kun vihdoin Sibelius-kilpailun kaikkien aikojen nuorin voittaja vuodelta 2010, amerikkalainen Esther Yoo, innostui tehtävästä. Nuori tšekkiläinen kapellimestari Jiří Rožeň halusi täydentää konsertin Dvořákin seitsemännellä sinfonialla, joka on niin lähellä Brahmsin musiikkia, että kokenutkin korva voisi erehtyä säveltäjästä.
Jiří Rožeň on päässyt monien kilpailuvoittojen siivin hurjaan vauhtiin urallaan. Hän ei ole halunnut vielä kiinnittyä minkään orkesterin ylikapellimestariksi vaan nauttii matkustamisesta ja tuo aina mieluiten ohjelmaan mukaan tšekkiläistä musiikkia.
Viulutaiteilija Esther Yoo on historian ensimmäinen Lontoon Kuninkaallisten filharmonikkojen residenssitaiteilija. Sibelius-kilpailun lisäksi hän oli vuonna 2012 historian nuorin Queen Elisabeth -kilpailun voittaja. Esther Yoon ura etenee hengästyttävällä tahdilla. Sibeliuksen ja Glazunovin viulukonsertot sisältävän debyyttialbuminsa hän julkaisi vuonna 2015.

Saksofoni soi! Pe 5.4. klo 19:00
Kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan. Liput 29/24/13,50. Madetojan sali.
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Jess Gillam, saksofoni
Giuseppe Verdi: Alkusoitto oopperasta Nabucco
Juha Pisto: Nachtmusik
Darius Milhaud: ”Brazileira” sarjasta Scaramouche op. 165b
Heitor Villa-Lobos: Fantasia sopraanosaksofonille, jousille ja käyrätorville
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 9 Es-duuri op. 70
Saksofonitähti Jess Gillamin tulkinta Milhaud’n Brazileirasta BBC:n Proms-festivaalin päätöskonsertissa 2018 nostatti kriittisen ja kaiken nähneen yleisön jaloilleen. Nyt hänen kalenterinsa täyttyy kiihtyvällä tahdilla eri puolilta Eurooppaa tulevilla solistikutsuilla. Gillam on myös suosittu tv- ja radioesiintyjä, joka juontaa mm. BBC:n Young Musicians -podcastsarjaa. Hän opiskelee Royal Northern College of Musicissa ja levyttää yksinoikeudella Decca Classics -levymerkille.
Oululaisen Juha Piston Nahchtmusik on säveltäjänsä mukaan öinen vuoropuhelu solistisen englannintorven ja muiden soittimien välillä. Teos on kantaesitetty Oulun tuomiokirkossa vuonna 2009.
Dmitri Šostakovitšin yhdeksännestä sinfoniasta odotettiin valtavaa teosta Stalinin kunniaksi. ”Minulta haluttiin oodi, fanfaari, majesteettinen sinfonia. Kaikki ylistivät Stalinia, ja minun olisi pitänyt yhtyä tähän jumalattomuuteen!” Vuonna 1945 kantaesitty sopusuhtainen sinfonia päätyi neuvostosensuurin hampaisiin "ideologisen heikkoutensa" vuoksi. ”Itsepäisyyteni tuli minulle kalliiksi”, säveltäjä totesi muistelmissaan.
Multitalentti kapellimestari, klarinetisti ja teekkari Eero Lehtimäki on valmistunut kapellimestariksi Sibelius-Akatemiasta ja klarinetistiksi Helsingin konservatoriosta. Baletti, paritanssi, alttoviulunsoitto ja laulu kuuluvat myös Lehtimäen osaamisen kirjoon. Lisäksi hän opiskelee akustiikkaa Aalto-yliopistossa. Teekkari Lehtimäki toimi Retuperän WBK:n taiteellisena harhaanjohtajana vuosina 2011–2014.

Eino Grön 80-vuotisjuhlakiertue 10.5. klo 18:00
Konsertin kesto on 2 x 45 min ja puolen tunnin väliaika. Liput 36 euroa (sis. myös avustajan lipun käsittelykulut). Madetojan sali.
Iskelmälegenda Eino Grön 80-vuotiskiertueelle keväällä!
Suomalaisten suursuosikki Eino Grön täyttää 80 vuotta ja lähtee tasavuosiensa kunniaksi juhlakiertueelle ympäri Suomen. Häntä säestää kiertueella 80-vuotisjuhlaorkesteri.
Kiertue alkaa helmikuun lopulla Turusta ja päättyy toukokuussa äitienpäivänä Pelloon.
Muut paikkakunnat ovat Espoo, Helsinki, Oulu, Lahti, Pori ja Tampere.
Lisäksi juhlakiertue yltää lukuisin esiintymisin myös Ruotsiin.
Uransa jo 1950-luvun lopulla aloittanut Grön muistetaan erityisesti monista legendaarisiksi muodostuneista tangolevytyksistä, kuten Seinillä on korvat, Sä kuulut päivään jokaiseen ja Illan viimeinen tango.
Hänen läpimurtonsa oli vuonna 1958 julkaistu Liian paljon rahaa. Eino Grön on ollut koko uransa ajan ahkera levyttäjä, ja hän esiintyy yhä säännöllisesti niin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissa. Hänestä on tehty myös musikaali ja hänen elämästään on kirjoitettu kirjoja. Syksyn sävelen Eino Grön voitti vuonna 1997 kappaleella Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa. Iskelmä-Finlandia -palkinnon hän saavutti 2007.
Eino Grön on ikuinen osa suomalaista kevyen musiikin historiaa. Hänen vähäeleinen mutta karismantäyteinen esiintymisensä on lumonnut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan. Keväällä hän juhlii ansaitusti merkkipäiväänsä ja saapuu sen kunniaksi ilahduttamaan musiikkinsa ystäviään komean kokoonpanon kera myös tänne meille Ouluun Madetojan salille 10.5.2019. Konsertissa Eikka jakaa kaikille naisille orvokin.
Anna lahja äidille.

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun voittajien konsertti Pe 31.5. klo 19:00
Liput 40/30/19,50. Madetojan sali.
Hannu Lintu, kapellimestari
Radion Sinfoniaorkesteri
Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun voittajat
Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun loppukilpailussa palkitut kahdeksan laulumaailman nousevaa kansainvälistä tähteä ja Radion Sinfoniaorkesteri ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla esittävät tunnettuja ooppera-aarioita. Ketkä nämä konsertissa esiintyvät neljä nuorta miestä ja naista ovat, mitä äänialoja he edustavat, mistä päin maailmaa kukin heistä tulee ja mitä aarioita he esittävät – se selviää vasta konsertin aattona. Kilpailun finaali on Helsingissä Musiikkitalossa 29. toukokuuta, ja sitä voi seurata suorana Ylen kanavilla.
Mirjam Helin -laulukilpailu on maailman merkittävimpiä kansainvälisiä laulukilpailuja, ja sen tunnettuja voittajia ovat muun muassa René Pape ja Elīna Garanča. Suomen Kulttuurirahasto on järjestänyt Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun viiden vuoden välein vuodesta 1984.

Konserttien ja teatteriesitysten lippuvarauskäytäntö
Tapahtumaan ilmoittaudutaan sitovasti soittamalla minulle eli Jarkko Laurille numeroon 040 716 4352 tai laittamalla viestiä (tekstari tai sähköposti, jarkko.a.lauri@gmail.com). Jätäthän yhteystietosi niin kuittaan varauksen.
Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, jonka jälkeen Lauri lunastaa liput.
Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon puoli tuntia ennen näytöstä (Madetojan salissa kahvion etuosassa ja Oulun teatterilla pääovesta tultaessa sohvaryhmän luona).
Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.
Avustaja pääsee mukaan vapaalipulla, ellei toisin ole mainittu.
Huomaathan, ettei narikka sisälly yleensä lipun hintaan (2-3 euroa).
Pyörätuoleille varataan erikseen paikat käytävältä rivien päästä.
Konsertti- ja teatteriterveisin,
Jarkko Lauri

Uutuusnäytelmät ja konsertti Oulun teatterilla

Teatterin kevätkausi tarjoaa koko perheen klassikon Peppi Pitkätossun sekä menestyselokuvastakin tutun West End-näytelmän Rakastunut Shakespeare. Äkkilähtijälle on tarjolla myös esikoislevyn julkaisseen Mirja Klippelin lumoavia lauluja.
Näytösten ajankohdat sekä viimeiset ennakkoilmoittautumisajat on listattu tähän:
*Mirja Klippelin konsertti la 9.3 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 15.2).
*Rakastunut Shakespeare la 30.3 klo 19 (ilmoittautumisen deadline 27.2).
*Peppi Pitkätossu la 27.4 klo 18 (ilmoittautumisen deadline 26.3)

Konserttien ja teatterin ilmoittautumiskäytännön sekä esitysten tarkemmat kuvaukset löydät seuraavista tiedotteen luvuista.

Näytelmien ja Klippelin konsertin esittelyt

Mirja Klippelin konsertti la 9.3 klo 19
kesto 1 h 40 min, liput 18/13, Pikisali
Nurmekselaislähtöinen laulaja-lauluntekijä Mirja Klippel saapuu konsertoimaan Alex Jønssonin kanssa debyyttilevyn julkaisukiertueellaan.
Mirja Klippel on tehnyt itsensä tunnetuksi kansainvälisissä musiikkipiireissä. Nyt hän on julkaissut ensimmäisen koko pitkän albuminsa River of Silver. Hänen musiikkinsa on melodista ja runollista. Klippelin kiehtova ääni ja akustinen kitara yhdistettynä hänen kauniiseen musiikkiinsa luovat livenä artistin ja kuuntelijoiden välille mykistävän ja intiimin tilan.
Klippel kuvailee debyyttilevyään seuraavasti: ”Kirjoitan lauluja yrittääkseni ymmärtää maailmaa. Kirjoitan lyriikoita ihmisistä, tunteista ja teoista…. ja niiden seurauksista.”
Klippel asuu nykyisin Tanskassa, ja vuonna 2016 hänet huomioitiin Songwriter of the Year -palkinnolla.

Rakastunut Shakespeare la 30.3 klo 19
kesto 2,5 t, liput 38/34/18,50, Iso näyttämö
Ohjaus: Tuomas Parkkinen, rooleissa mm. Elias Keränen, Elina Saarela ja Miika Laakso
Rakastunut Shakespeare sijoittuu vuoden 1593 Lontooseen. Rahaton, nuori ja lupaava William Shakespeare yrittää kirjoittaa uutta näytelmää, mutta luovuus on hukassa. Hän on keksinyt vasta näytelmän nimen: ”Romeo”. Jotain oleellista puuttuu.
Aatelisneito Viola ihailee William Shakespearen näytelmiä. Hän osaa ne kaikki ulkoa ja unelmoi roolista tämän uudessa komediassa. Naisilla ei kuitenkaan ole asiaa teatterin näyttämölle. Sen kieltää laki. Haaveiden tiellä on toinenkin este: Viola on luvattu kopean lordi Wessexin vaimoksi.
Viola ei luovuta. Hän tekeytyy mieheksi ja saapuu Shakespearen keskeneräisen näytelmän koe-esiintymiseen. Viola esittää Romeota, William Juliaa. He suutelevat. Ja millainen suudelma se onkaan!
”Minä tahdon elämääni runoutta. Ja seikkailua. Ja rakkautta. Ennen muuta rakkautta.”
– Aatelisneito Viola

Peppi Pitkätossu la 27.4 klo 18
kesto 2 t, liput 35/27/20, Iso näyttämö
Ohjaus: Merja Larivaara, rooleissa mm. Meeri Toivonen, Antti Annola ja Tiia Sillanpää
Koko kylä menee sekaisin, kun aivan yllättäen kylän autiotaloon muuttaa Peppi Pitkätossu, maailman vahvin tyttö! Erikoinen ja itsenäinen Peppi herättää sekä ihastusta että närkästystä: miten noin nuori tyttö voi asua aivan yksinään ja kuinka hänellä voi olla matkalaukullinen kultakolikoita?
Kylän sosiaaliviranomaiset ja jopa poliisi yrittävät puuttua asiaan, mutta kekseliäs ja sanavalmis Peppi ei ole lähdössä uudesta kodistaan ihan helpolla.  Naapurin lapset Annika ja Tommi ovat uudesta ystävästään innoissaan: Peppi tekee mitä haluaa, miten haluaa ja milloin haluaa. Edes aikuiset eivät tunnu saavan häntä kuriin – onhan hän nokkela ja vahvempi kuin maailman vahvin mies!
Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu on hurmaava tarina räväkästä, itsenäisestä ja sanavalmiista tytöstä. Normeista piittaamaton Peppi käyttäytyy aikuisia kohtaan kurittomasti, mutta toisille lapsille hän on aina pyyteetön ja oikeudenmukainen. Mukaansatempaavien laulujen, hassuttelujen ja vauhdikkaan menon siivittämä tarina ilahduttaa ja sopii koko perheelle! Esityksen musiikista vastaa liveorkesteri.
Ensemblessä mukana: Joel Alalantela, Juho Heikkinen, Miina-Anniina Heiskanen, Anniina Koivuniemi, Enni-Maria Lämsä, Heli Pippingsköld, Ella Rautamies ja Aki Saarela.

Marttalan ruokakurssit

Kevään kokkauspäivät 14.2. / 14.3. / 11.4. / 9.5.

Kurssikerta kestää 3 tuntia, klo 10-13. Ohjaajana toimii Marja-Leena Pirkola ja paikka Oulun Marttala osoitteessa Kajaaninkatu 36, katutaso. Kurssikerran osallistumismaksu on 10 euroa.
Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään saman viikon tiistaina, jotta kurssin vetäjä osaa varautua oikealla määrällä ruokatarvikkeita ja raaka-aineita. Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle.
Kurssikerralle otetaan enintään 8 kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Esteen ilmaantuessa, muistathan peruuttaa osallistumisesi hyvissä ajoin, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.


KÄSITYÖ

Kädentaidot iltapäivä 13.2.2019 klo 14-17.30
 
Vuoden 2019 kädentaidot: 13.2. / 13.3. / 10.4. / 15.5.

Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus ja vetäjänä Airi Virkkala.
Ilmoittautuminen viimeistään alkavan viikon maanantaina yhdistyksen toimistolle.

Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien jäsenten matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan yli 10€ menevältä osalta.
Tervetuloa!


Käsityöpäivät Sievissä 12.2 klo 10-15

Keväällä Sievissä alkaa kokoontua käsityökerho. Paikkana on Väentupa, osoitteessa Kirkkotie 7, 85410 Sievi. Seuraavat kokoontumispäivät 26.3 / 16.4. / 14.5

Tervetuloa mukaan.
Lisätietoja saat halutessasi Eila Kaarlelalta numerosta 040 731 3406.


Pehmeiden materiaalien kurssi

Yhdistys järjestää Näkövammaisten Käsityöntekijöiden kanssa yhdessä, kahden päivän kurssin Raahessa 13-14.5.2019, vetäjänä toimii käsityövastaavamme Airi Virkkala. Päivien aiheet ja tarkemman paikan ilmoitamme myöhemmin jäsentiedotteessa. Kurssi järjestetään Raahessa.
 
Materiaalimaksut maksetaan Airille paikan päällä.

Yhdistys korvaa pitkänmatkalaisille matkakulut yli 10 € menevältä osalta, halvinta matkustustapaa käyttäen, kuitteja vastaan.

Sitovat Ilmoittautumiset viimeistään 3.5.2019 Airi Virkkalalle 040 4139043.


KLUBI 1863

Klubi 1863 kokoontuu 2019:   20.2. / 20.3. / 17.4. / 22.5. eli uusi Klubipäivä on keskiviikko!

Klubin 1863 kevään 2019 ohjelma
 
Kokoonnumme yhdistyksen toimistolla Linnankatu 32, Oulu, ellei toisin mainita.

ke 20.2. klo 17-20  Teema: Syrjinnän tunnistaminen työelämässä Työelämäpalvelut, Näkövammaisten liitto ry. Yksilötapaamisista voitte sopia suoraan Taru Tammen kanssa 18.2. klo 16 mennessä osoitteesta taru.tammi@nkl.fi
 
ke 20.3. klo 17-19 Teema: ICT-paja Leena Vallo, ICT-kouluttaja, Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
 
Ke 17.4. klo 17-20 Teema: Kolmen ruokalajin kokkailu Marttalassa Marja-Leena Pirkola, Pohjois-Pohjanmaan Martat ry Omavastuu 10 euroa/henkilö HOX! Ilta on pidempi kuin normaalisti Paikka: Kajaaninkatu 36, Oulu
 
Ke 22.5. klo 17-19 Teema: Keilailua Omavastuu: jokainen maksaa osansa ratamaksusta ja omat kengät (otamme useamman radan, että kaikki ehtivät tehdä urakalla kaatoja) Paikka: Oulun keilahalli, Isokatu 97, Oulu
 
Ilmoitathan Katjalle osallistumisestasi aina klubia edeltävän sunnuntain myöhäisiltaan mennessä katja.kuusela@gmail.com  tai 040 594 5172/iltaisin  
 
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtaja Teija Kaikkoselta.
 
Klubi1863 on Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n 18 - 63 -vuotiaiden ihmisten oma ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia näkövammaisen työikäisen arjesta opiskelusta työelämään ja perhe-elämästä vapaa-aikaan. Ryhmän toimintaan osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla töissä, riittää että olet työikäinen. Olemme itse keskiössä vertaistuen voimalla! Vain me itse voimme huolehtia omasta hyvinvoinnnistamme jaksamisestamme. Tervetuloa mukaan uudet ja entiset!
 
POHJOIS-POHJANMAAN NÄKÖVAMMAISET RY
 

PISTEKERHO

Pistekerho- eli ryhmä toimistolla
Yhdistyksessä alkaa uusi vertaisoppimisen ryhmä, jossa hypistellään yhdessä pistekirjoitusta. Ryhmässä jokainen voi oman tasonsa mukaan lukea ja kirjoittaa pisteillä. Pääasiassa koetamme selviytyä sormituntumalla, mutta tiukanpaikan tullen voimme ottaa silmän avuksi. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille.
Jokainen tulee ryhmään itse asettamiensa tavoitteiden kanssa. Tsempataan toinen toisiamme opettelemaan pistekirjoitusta, piste pisteeltä! Pistekirjoitus voi jollekulle olla myös mukava harrastus, tämä ryhmä on sellaiseen juuri sopiva.
Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Katja Kuusela ja Anne-Laure Janssen. Ohjaajilla on mukanaan pari pistekirjoituskonetta ja runsaasti lukumateriaalia. Jos sinulla on oma pistekirjoituskone ja haluat harjoitella erityisesti kirjoittamista, ota kone mukaan. Ne, joilla ei vielä ole omaa konetta voivat lainata ohjaajien koneita paikan päällä.

Kevään ryhmäkerrat:
keskiviikko 27.2. 27.3., 8.5. aina kello 17.00 – 19.00 yhdistyksen toimistolla osoitteessa Linnankatu 32, Oulu.

Ilmoittautumiset kokoontumisviikon maanantaihin mennessä. yhdistyksen toimistolle puhelin 08 - 311 5653 tai yhdistys@ppnry.net

Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiasi kahvitarjoilua varten.
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtaja Teija Kaikkoselta.

Tervetuloa mukaan pistekirjoituksen ihmeelliseen maailmaan!


KUVAILUTULKATUT ELOKUVAT JA OHJELMAT

Yle on tehnyt näkövammaisten lukuisista palautteista johtuen takinkäännöksen vuodentakaiseen
linjavetoon: jatkossa kaikki kuvailutulkkaukset löytyvät myös Areenasta.
 
Linkki kuvailutulkattuun Tuntematon sotilas -sarjaan:

https://areena.yle.fi/1-4664161

Miia Tervon 25.1. ensi-iltansa saava pitkä elokuva Aurora löytyy kuvailutulkattuna MovieReading-sovelluksesta.
 
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=iH_zs9E-LCA


HYVINVOINTIPÄIVÄ ROKUALLA 8.6.2019

Yhdistys järjestää hyvinvointipäivän Rokuan kuntokeskuksessa 8.6.2019.  Luvassa on mukavaa yhdessäoloa mm. jäkäläjumpan merkeissä. Päivän kruunaa maittava lounas noutopöydästä.

Omavastuu on 10€/ hlö

Eri puolilta maakunnista järjestetään yhteiskuljetus Rokualle.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 23.5. yhdistyksen toimistolle.

Halutessaan on myös mahdollista varata omakustanteinen yöpyminen Rokua Health & Spa Hotellista, edulliseen hintaan (55€ / hlö / 2hh) hintaan sisältyy yöpyminen 2hh, aamupala ja kylpylän sekä kuntosalin käyttö sekä ravintolaan pääsy.
Myös  mahdolliset majoitusvaraukset yhdistyksen toimiston kautta.


HYVINVOINTILOMA KALAJOELLA 18-23.8.2019

Ensisijaisesti Näkövammaisille tarkoitetut Hyvinvointilomat tulee hakuun maaliskuussa, (25.3.-26.5.2019). Loma järjestetään Kalajoella 18-23.8.2019 Santa’s Resort & Spa Hotellissa.

• Lomaan sisältyy viisi täysihoitovuorokautta (aamiainen, lounas ja päivällinen).
• Majoitus on kahden hengen huoneissa.
• Yhteistä ohjattua ohjelmaa on kaksi kertaa päivässä.
• Loman (5vrk) omavastuu on 125€

Linkki Hyvinvointilomien hakemukseen tulee yhdistyksen nettisivuille. Paperiversioita on saatavilla yhdistyksen toimistolta hakuajan alettua.


LIIKUNTA

Sisäpyöräily (spinning) ja kuntonyrkkeily 23.2. klo 12
Lauantaina 23.2. lähdetään yhdessä kokeilemaan uusia liikuntaharrastuksia Kellon Corelle, Nikintie 1.
Näkövammaisille ja avustajille on varattu kuntonyrkkeilyyn 45 minuutin tutustumiskäynti minkä jälkeen kokeilemme myös spinningiä.
Molempiin lajeihin saamme opastuksen.
Matkat ovat omakustanteiset. Ota mukaan sisäliikuntakengät, pieni pyyhe, juomapullo ja sisäliikuntavaatteet. Olethan paikalla noin 11.30.
Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle 18.2.2019 mennessä.


ENNAKKOTIETO TUTKIMUKSESTA

Tulossa mahdollisuus osallistua näkövammaisia koskevaan tutkimukseen!
Hoitotieteen maisteriopiskelija Milla Järvelä Oulun yliopistosta tekee tutkimusta näkövammaisten mobiilisovellusten käytöstä keväällä 2019. Järvelän pro gradu -tutkielmassa selvitetään, miten näkövammaiset käyttävät mobiilisovelluksia itsenäisen arjen tukena ja millaisia kokemuksia heillä on mobiilisovellusten käytöstä. Tutkimus toteutetaan sähköisenä Webropol-kyselynä, joka lähetetään yhdistyksen sähköpostilistan kautta myöhemmin keväällä kaikille niille yhdistyksen varsinaisille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet jäsentietoihinsa toimivan sähköpostiosoitteensa. Tutkimukseen osallistuminen ja kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista. Vastaamiseen menee aikaa noin 15-20 minuuttia. Vastaustanne toivotaan, mikäli Teillä on mobiililaite aktiivisessa arkikäytössä ja haluatte jakaa omia kokemuksia laitteen ja sovellusten käytöstä muiden näkövammaisten ja kehittämistyön hyväksi. Tutkimus tuottaa uutta hoitotieteellistä tietoa, jota voivat hyödyntää näkövammaiset henkilöt, heidän omaisensa ja läheisensä, palveluntarjoajat, sovelluskehittäjät sekä näkövammaistyöntekijät. Tutkimustiedon perusteella voidaan kehittää näkövammaisten palveluja. Lisätietoja: milla.jarvela@student.oulu.fi


OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

Tervehdys Oulun seurakunnista!  Olet tervetullut näkövammaisten ja     läheisten kokoontumisiin.

Tammi-helmikuun 2019 tapahtumat

Raamattu- ja keskustelupiiri on torstaina 14.2. ja 28.2. klo 13:00 Caritas-kodilla 1. krs neuvotteluhuoneessa, Kapellimestarin katu 2. Luemme Raamattua, keskustelemme, kahvittelemme. Opasystävä on vastassa klo 12:30 alkaen Caritas-kodin pihalla pääoven läheisyydessä.

Näköpiiri on Keskustan seurakuntatalolla tiistaina 19.2. klo 13:00 osoitteessa Isokatu 17, 2. kerros, pieni sali. Ohjelmaa, kahvittelua ja jutustelua. Opasystävä on vastassa klo 12:30 alkaen seurakuntatalon pääoven läheisyydessä. Takseilla tulo Asemakatu 6:n puolelta. 

Näkövammaistyön kevään 2019 toiminnan esitteen saat postitse. Jos et aikaisemmin ole esitettä saanut, ilmoitathan osoitetietosi Annelle numeroon 0504305178.

Näkövammaistyön kausiesitteen  löydät Oulun seurakuntien nettisivuilta
http://www.oulunseurakunnat.fi/apua-ja tukea/erityisryhmille/nakovammaiset

Tavoitat meidät Facebookista osoitteessa https://www.facebook.com/NakovammaistyoOulunseurakunnat ja twitteristä osoitteessa  @Nakovam_Oulusrk

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9:00–11:00.


Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3. kerros, Diakoniset erityispalvelut


KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 9:15-11:45 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa löytyy kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).


Kalajoen kerho

Helmikuussa on sunnuntaina 24.02.19  Kalajoen rovastikunnallinen kirkkopyhä.
Kalajoen kirkkoon klo 10.00 sen jälkeen ruokailu ja juhlaohjelma ja kahvit seurakuntakodilla.

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12-14 kuukauden viimeinen tiistai.

Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.


Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntatalon pienessä salissa joka toinen tiistai klo 13-14:30. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakunnasta Anne Vanttajalta 050-591 3441


Nivalan kerho

Nivalan kerho Näköpiste kiittää Katja Kuuselaa onnistuneesta Pimeän Kahavilan tapahtumasta.

Nivalan näkövammaisten kerho Näköpiste kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin Nivalan Pajalaan, Kalliontie 22, klo 10-15.00. Lisäksi näkövammaisille kuntosalivuoro käytettävissä Nivalan päiväkeskuksessa aina maanantaisin 13.30-15.00.

Kevään 2019 kerhopäivät 5.3. / 2.4. / 7.5

5.3 Nivalan Jedusta kampaamo/kosmetologi puolelta esittelijät sekä diakonissan vierailu
2.4 Pääsiäisaskartelua, vetäjänä Kaarina Haikara

Kaikki lämpimästi tervetuloa kerhoon ja tapahtumiin!

Terveisin: yhteyshenkilö Leena Arvola, 0405788593


Oulaisten kerho

Kerhopäivät 5.3. / 2.4. / 7.5.

Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelinnumero on 044 3063090


Porinakahavila Oulusa

Vuoden 2019 porinapäivät: 20.2. / 20.3. / 17.4. / 21.5.

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13, ellei toisin ole ilmoitettu.


Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.

Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.  Tervetuloa!


Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.


Reisjärven kerho

Kerho kokoontuu kuukauden ensimmäisen täyden viikon keskiviikkona klo 12-15 Väinölässä Rönöntie 15
Vetäjänä Juha  Haajo  P. 0400 772 349

KERHOPÄIVÄT: 
6.2. / 6.3. / 10.4. / 8.5. / 5.6.


Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372


Ylivieskan kerho

Ylivieskan näkövammaisten kerhopäivät tuttuun tapaan seurakuntakoti Mariassa kuukauden kolmas maanantai klo 13.00-15.00, Poikkeuksena Helmikuu ja Syyskuu!

Ke 20.2. klo 12.00-14.00 Ylivieskan liikuntakeskuksessa liikuntapalvelut esittelee ja opastaa eri liikuntamuotoja ja mahdollisuus mittauttaa esim. Käsien puristusvoima Kahvi/tee suolainen tai makea leivos 3€/hlö
18.3. / 15.4. / 20.5. / (ke)18.9. / 21.10. / 18.11.

Musapiiri jatkaa aina kuukauden toinen maanantai, paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.  Kysy lisää Silpa Elina puh. 045 8430854

Kuntosali ryhmä tuttuun tapaan palvelukeskus kotikartano 2 torstaisin klo 13-14

Ylivieskan käsityö ja askartelukerho
Olen toipumassa vaikeasta sairaudesta, aloitellaan vähitellen uusin haastein ja iloisin mielin kevättä kohti. Ensi tapaaminen voisi olla helmikuulla kotonani. Soittele ja tuumataan ideoita yhdessä.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!
Yhteyshenkilö
Pirkko Malm
Puh.   044 0170957
pirkko.malm@kotinet.com


VERKKOKAUPPAKOULUTUS

 Ura käsillä -hanke järjestää verkkokauppakoulutuksen Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n tiloissa 14.3.-15.3.2019 klo 9-16.00. Kurssi on maksuton ja sille valitaan 3-5 Ura käsillä -hankkeen kursseilla käynyttä henkilöä. Valittavilla osallistujilla tulee olla tarvittavat tietotekniset perustaidot, jotta kaikkien osallistujien oppiminen olisi mahdollisimman tehokasta. Kurssin vetää Näköpiste, Polar Print Oy. Alla kurssi-ilmoitus

Kurssi on tarkoitettu näkövammaisille käsityöyrittäjille. Kurssilla saat ohjauksen Holvi-verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon. Vaatimuksena kurssille pääsyyn on sujuva omien tietoteknisten apuvälineiden käyttötaito ja annettujen alkutehtävien selvittäminen. Alkutehtävät ovat varsinaiseen verkkokaupan perustamiseen liittyviä valmisteltavia ja selviteltäviä asioita, kuten esimerkiksi logo, verkkosivut, käytettävissä oleva budjetti ja tuotekuvat.  Kaikkien kurssilaisten apuvälinetilanne ja alkutehtävät käydään yksilöllisesti läpi ennen kahden päivän lähiosuutta, jolla verkkokauppa perustetaan. Kurssin kouluttajina toimivat Marja Mikola ja Johanna Herranen.
Kurssille voi hakea osoitteessa ura.kasilla@hun.fi. Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa lyhyesti oma tilanteesi käsityöyrittäjänä ja peruste, miksi tämä koulutus olisi juuri sinulle tarpeellinen. Kerro myös, mitä tietoteknisiä apuvälineitä käytät. Käytyämme hakemuksesi läpi, ohjaamme valitut osallistujat keskusteluun kurssin järjestäjän kanssa, jossa määritellään vielä tarkemmin kurssille tarvittavat perustiedot ja annetaan ennakkotehtävät. Kurssille päässeille ilmoitetaan valinnasta 25.2. Tämä kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia taidot nostaa oma käsityöyrittäjyys aivan toiselle tasolle! Jos haluat jutella asiasta lisää, ole yhteydessä minuun osoitteessa piia.rossi@hun.fi.


OIKEUKSIENVALVONNAN KUUKAUSITIEDOTE helmikuu 2019

   Taksimatkoista ja Kelakyydeistä Laatinut Tapio Tiilikainen.

Erityistä huomattavaa ns. normaalitaksin käyttäjille
Taksien hinnoittelun vapauduttua eri taksit voivat periä eri hintoja samanlaisille matkoille, hinnat voivat vaihdella myös ajankohdan mukaan. Ikäviä yllätyksiä välttääkseen kannattaa tarkistaa matkan hinta ennen matkaa joko tilauksen yhteydessä tai tolpalta otettaessa ennen matkan alkua. Esimerkkinä vuodenvaihteessa Joensuussa keskussairaalan pääovelta otettu alle kahden kilometrin taksikyyti maksoi asiakkaalle 60€. Jos taksimatkan hinta ylittää tai sen arvioidaan ylittävän 100 euroa, taksin on sovittava hinnasta matkustajan kanssa nimenomaisesti.
Taksien hinnoitellun vapautuksella ei ole vaikutusta vaikeavammaisten kuljetuspalvelun matkojen omavastuisiin.

Kelakyydeistä

Kela korvaa sairauden vuoksi terveydenhuoltoon tehtyjen matkojen kuluja. Taksin käyttöä korvataan, kun terveydenhuolto antaa oikeuden taksimatkaan. Taksi tilataan alueellisesta tilausnumerosta edeltävänä päivänä viimeistään klo 14.00, myös äkilliset terveydenhuollon matkat tilataan samasta numerosta. Yhdensuuntaisen matkan omavastuu on enintään 25 euroa. Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi.

Kela-taksikyydin hinta ei ole aina 25€
Lyhyemmilläkin terveydenhuollon matkoilla kannattaa useimmiten käyttää kelataksia tavallisen taksin sijasta.
Kelataksien omavastuu on maksimissaan 25€/yhdesuuntainen matka. Mikäli matkan hinta on alle 25 €, maksetaan omavastuuna kuljettajalle vain tämä alemman hinnan mukaisen maksu eli Kelataksi ei suinkaan aina maksa sitä 25€. Pienikin omavastuu kerryttää matkakattoa joten kannattaa miettiä lyhyilläkin terveydenhuoltoon suuntautuvilla taksimatkoilla kelataksin käyttöä. Matkakatto on kalenterivuodessa 300€ jonka täyttyessä matka ovat ilmaisia. Omavastuu täyttyy kuudella täyden omavastuun edestakaisella matkalla.   

Vuosiomavastuu eli matkakatto
Jos maksamasi matkakustannukset ylittävät kalenterivuoden aikana 300 euroa, et maksa loppuvuoden matkoistasi mitään. Matkakattoon lasketaan mukaan yksittäisten matkojen omavastuut ja niitä pienemmät kustannukset. Jos teet matkan omalla autolla, korvaus 0,20 e/km, tai julkisilla kulkuvälineillä, muista hakea korvausta myös omavastuuta pienemmistä matkakustannuksista. Korvaus pitää hakea 6 kuukauden kuluessa matkan tekemisestä.

Vuosiomavastuukortti taksi- tai ambulanssimatkaa varten
Kela seuraa vuosiomavastuun täyttymistä. Kun se on täyttynyt, saat postitse vuosiomavastuukortin, vaikket olisikaan matkustanut taksilla tai ambulanssilla.  Jos sinulla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan tai joudut tekemään matkan ambulanssilla, et maksa matkastasi mitään, kun näytät kortin kuljettajalle. Vuosiomavastuun täyttymisenkin jälkeen tarvitset todistuksen terveydenhuollosta siitä, että sinulla on oikeus käyttää taksia.
Kelataksi on aina tilattava alueellisesta tilausnumerosta jotka ovat:
Pohjois-Pohjanmaalla 0800 93 150
Kainuussa 0800 93 153


TAPAHTUMAKALENTERI

Helmikuu

12.2. Käsityöpäivä Sievissä klo 10-15
13.2. Käsityökerho klo 14-17.30
14.2. Marttala
14.2. Rakkautta ja Kaveruutta klo 19
20.2. Porinakahvila klo 13-15
20.2. Ylivieskan kerho klo 13-15
20.2. Klubi 1863 klo 17-20
  23.2. Spinningi/kuntonyrkkeily klo 12-14
 25.2. Kirjastopalvelu klo 13
26.2. iPhone/iPad alkeiskurssi klo 10-16
  27.2. Pistekerho klo 17-19
 28.2. Romantiikan huumaa klo 19
 

Maaliskuu

5.3. Nivalan kerho klo 10-15
5.3. Oulaisten kerho klo 12
6.3. Reisjärven kerho klo 12-15
9.3. Mirja Klippen konsertti klo 19
13.3. Käsityökerho klo 14-17.30
14.3. Marttala
14-15.3. Verkkokauppakoulutus
18.3. Ylivieskan kerho klo 13-15
20.3. Porinakahvila klo 13-15
20.3. Klubi klo 17-19
26.3. Sievin käsityöpäivä klo 10-15
26.3. Kirjastopalvelu klo 13
27.3. Pistekerho klo 17-19
28.3. Aktiivitiimi klo 16.30
30.3. Rakastunut Shakespeare klo 19

Huhtikuu

2.4. Nivalan kerho klo 10-15
2.4. Oulaisten kerho klo 12
2.4. Näön- ja kuulonpäivä Oulu, srk-keskus
3.4. Näön- ja kuulonpäivä Nivala, srk-keskus
4.4. Näön- ja kuulonpäivä Ylivieska. srk-keskus
5.4. Saksofoni soi! klo 19
10.4. Reisjärven kerho klo 12-15
10.4. Käsityökerho klo 14-17.30
11.4. Marttala
15.4. Ylivieskan kerho klo 13-15
16.4. Sievin käsityöpäivä klo 10-15
17.4. Porinakahvila klo 13-15
17.4. Klubi 1863 klo 17-20
24.4. Kirjastopalvelu klo 13
27.4. Peppi Pitkätossu klo 18

Toukokuu

4.5. Liminganlahti (lasten tapahtuma)
7.5. Nivalan kerho klo 10-15
7.5. Oulaisten kerho klo 12
8.5. Reisjärven kerho klo 12-15
8.5. Pistekerho klo 17-19
9.5. Marttala
10.5. Eino Grönin 80-vuotisjuhlakiertueen konsertti klo 18
11.5. Sääntömääräinen kevätkokous
14.5. Sievin käsityöpäivä klo 10-15
15.5. Käsityökerho klo 14-17.30
15.5. Naistenilta klo 17.30
20.5. Ylivieskan kerho klo 13-15
21.5. Porinakahvilan retki
22.5. Klubin 1863 päättäjäiset
24.- 26.5. OuLaKa, Joutenlampi
31.5. Radionsinfoniaorkesterin vierailukonsertti / Mirjam Helin voittajat

Kesäkuu

5.6. Reisjärven kerho klo 12-15
8.6. Hyvinvointipäivä, Rokua


Syksy 2019

18-23.8.2019 Hyvinvointilomat Kalajolla
18.9. Ylivieskan kerho klo 13-15
21.10 Ylivieskan kerho klo 13-15
18.11. Ylivieskan kerho klo 13-15