Hel­mi­kuu 2018

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

• Toimisto tiedottaa:
o Toimiston aukiolo
o Jäsenpalvelusihteeri
• Hallituksen kuulumisia
• ICT palvelu
o iPhone/iPad kurssi
o iPhone/iPad jatkokoulutus
o Pienryhmäohjaukset
o Kirjastopalvelu
o Ilmoittautuminen kurssille
o I C T-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
o Matalan kynnyksen toiminta, tietotukipäivystys
• Virkistystoiminta
o Marttalan ruokakurssit
o Kevään 2018 Teatteriesitykset
o Kevään 2018 Konsertit
o Blues-viikonloppu Rokualla
• Käsityö
o Kädentaidot iltapäivä
o Rottinkikurssi Oulussa
• Liikunta
o Keilailu
• Klubi
• Oikeuksienvalvontayksikön kuukausitiedote, Psykoterapia Kelan kuntoutuksena
• Oulun Seurakunnat tiedottaa
• Kerhotoiminta
• Tapahtumakalenteri

Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon keskiviikkoon mennessä osoitteeseen yhdistys(at)ppnry.net.
Maaliskuun materiaali on toimitettava 28.2.2018 mennessä. Tiedote ilmestyy viikolla 10.

TOIMISTO TIEDOTTAA

Toimiston aukiolo

Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana, perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.

Pistetulostin toimii jälleen.

Jäsenpalvelusihteeri

Olen Sanna Halonen ja olen aloittanut yhdistyksellä työt Jäsenpalvelusihteerinä. Olen näkövammainen 38-vuotias Puutekniikaninsinööri, kahden pikkupojan äiti Oulusta. Minut tavoittaa toimistolta pääasiassa maanantaista keskiviikkoon klo 9-12, numerosta 08-311 5653 sekä sähköpostitse sanna.halonen@ppnry.net

HALLITUKSEN KUULUMISIA

Tällä palstalla kertoillaan aika ajoin hallituksen tekemisistä.
Paljon on taas suunniteltu toimintaa keväälle.  Muistakaahan tarttua tilaisuuksiin, kuten Rokuan kylpylän Blues-viikonloppuun.
Vuodenvaihde on tuonut mukanaan isoja muutoksia yhdistyksen hallintoon ja toimintatapoihin sekä henkilöstöön.
Vanhat toimikunnat on korvattu yhdellä toimielimellä, Aktiivitiimillä. Aktiivitiimi suunnittelee yhdistyksen toimintaa yhdessä ja pienemmissä tiimeissä. Vuoden mittaan järjestetään myös tietyn teeman ympärillä pyöriviä Aktiivitiimin tapaamisia, ennen muuta liittyen oikeuksienvalvontaan.
Aktiivitiimin tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat järjestää yhdistyksen toimintaa. Uusi toimintamalli on tuonut ilahduttavasti mukaan uusia vapaaehtoisia. Aktiivitiimille voit lähettää postia osoitteeseen aktiivitiimi@ppnry.net
Vuoden alusta alkaen hallituksessa on ollut uusi jäsen, Airi Virkkala. Kokonaan uusi tuttavuus hallitustyössä on Seppo Kalaoja Kestilästä. Johtoryhmän kokoonpano säilyy samana ja siellä ovat puheenjohtaja Katja Kuusela, varapuheenjohtaja Lasse Jalonen, hallituksen jäsen Jarkko Lauri sekä toiminnanjohtaja.
Yhdistyksen puolipäiväisenä jäsenpalvelusihteerinä toimii Sanna Halonen, joka ottaa myös vastaan jäsentiedotemateriaalit. Tervetuloa, Sanna.
Mukavaa kirkastuvaa kevättalvea toivottaa,
Jarkko Lauri

ICT -PALVELU

iPhone/iPad kurssi 19.2.2018 klo 10-16

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat mahdollisesti hankkimassa iPhone älypuhelinta tai tablettia. Käytämme harjoittelussa yhdistyksen iPad tabletteja joten omaa laitetta et välttämättä tarvitse. Pääset samalla testaamaan onko laite sinun juttu, ennen kuin päätät ostaa. 
Applen puhelin ja tabletti toimivat pyyhkäisyeleillä. Niissä ei ole ollenkaan painikkeita. Laitteeseen on sisäisesti asennettu ruudunlukuohjelma. Laitteilla voidaan surffailla netissä, maksaa laskuja, lukea sähköpostia ja puhelimella tietenkin myös soittaa.
Hinta 20 €
Ilmoittautuminen 14.2. mennessä

iPhone/iPad jatkokoulutus 26. - 27.2.

Ensimmäisenä päivänä kertaamme tarvittaessa laitteen peruskäytön ja Voiceoverin eleet. Opettelemme sähköpostin ja Internetin käytön ym.
Toisena päivänä tutustumme erilaisiin laitteeseen saataviin ohjelmiin mm. Yle Areenaan, Youtubeen, Seeing ai tekstintunnistusohjelmaan, Voit osallistua halutessasi vain toiseen päivään ja ehdottaa ohjelmia joihin haluat tutustua.
Hinta 20 € /päivä
Ilmoittautuminen 21.2. mennessä

Pienryhmäohjaukset

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus.

Kirjastopalvelu

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus.

Seuraavat kirjastopalvelut järjestetään 28.2. / 28.3. ja 26.4. klo 13-15
Tervetuloa!

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

Matalan kynnyksen toiminta, tietotukipäivystys

ICT-palvelu aloittaa uuden toiminnan, tietotukipäivystys. Toiminta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon ei tarvitse ilmoittautua.
Toiminta poikkeaa ICT-neuvolasta ja iltakursseista siten, että se ei ole opetusmuotoista toimintaa vaan vapaata keskustelua ja ongelmien ratkaisua aiheesta kuin aiheesta. Päivystyksessä voi olla erilaisia teemoja esim. Daisy-soittimet, Office-sovellukset tai vaikkapa Facebookin asetukset. 

Ensimmäinen tietotukipäivystys on 21.2. klo 17. Yleistä keskustelua mm. tietokoneen yllättävistä ongelmista ja päivitysilmoituksista.

Seuraava tietotukipäivystys on 15.3. klo 17 Aiheena Windows 10 säätöä. Voit ottaa oman kannettavan mukaan.
Tervetuloa!

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!

VIRKISTYSTOIMINTA

Marttalan ruokakurssit

Hei kokkailusta kiinnostuneet! Marttalan ruokakurssit jatkuvat taas keväällä. 
Kurssipäivät ovat 15.2. / 15.3. / 19.4. ja 17.5.

Kurssikerta kestää 3 tuntia, klo 10-13. Ohjaajana toimii Marja-Leena Pirkola ja paikka Oulun Marttala osoitteessa Kajaaninkatu 36, katutaso. Kurssikerran osallistumismaksu on 10 euroa.
Kursseille tulee ilmoittautua viimeistään saman viikon tiistaina, jotta kurssin vetäjä osaa varautua oikealla määrällä ruokatarvikkeita ja raaka-aineita. Ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle.
Kurssikerralle otetaan enintään 8 kurssilaista ilmoittautumisjärjestyksessä. Esteen ilmaantuessa, muistathan peruuttaa osallistumisesi hyvissä ajoin, jotta kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Kevään 2018 Teatteriesitykset

Kevätkaudella katsotaan taas Oulun teatterin uutuuksia. Luvassa on räiskyvää komediaa, suureellisesti tuotettu klassikkomusikaali sekä Tove Janssonin muuminovellin näyttämödramatisointi, joka sopii niin isommille lapsille kuin aikuisille oppitunniksi siitä, miten toisen huono kohtelu voi saada aikaan.
Teatteripäivät ja viimeiset ilmoittautumisajat (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä) ovat seuraavat:
• La 17.3. klo 19 Avoin liitto -komedia (ilmoittautuminen viimeistään 27.2.)
• La 24.3 klo 19 My fair lady -musikaali (ilmoittautuminen viimeistään 27.2).
• Pe 27.4. klo 19 Näkymätön lapsi -muuminäytelmä yli viisivuotiaille ja aikuisille (ilmoittautuminen viimeistään 29.3.).
Seuraavaksi on esitelty näytökset ja kerrottu hinnat, jotka vaihtelevat kappaleesta toiseen. Lopussa ennakkovarauskäytännön kuvaus.

Avoin liitto -komedian vierailunäytös Oulussa
• Pikisali, kesto n. 1t 45min (sis. väliajan)
• Liput 26 €
Saiturista tuttu Oulun poika Puntti Valtonen palaa näyttämölle myös tässä vierailunäytöksessä.
Avoin liitto on Puntti Valtosen ja Anne Nielsenin tähdittämä vauhdikkaan hervoton parisuhdekomedia.
Kiihkeä, räiskyvä ja hirtehinen näytelmä kertoo kahden pitkään avioliitossa eläneen, tekopyhiin suoraan puhumattomuuden kaavoihin jumittuneen ja kyllästyneen avioparin tekemästä sopimuksesta aloittaa toisenlainen yhteiselämä, avoin liitto, jossa saa elää vapaudessa, valita seuralaisensa ja kertoa kokemuksistaan avoimesti.
Entäs jos avoin liitto toimiikin vain yhdestä päästä… Miehen päästä? Mitä tapahtuu kun nainen lopulta pääsee uuden rakastajan makuun?
Avoin liitto vie meidät maailmaan, jossa puhutaan ongelmista suoraan, rakastetaan ja näytetään intohimoiset tunteet.

My fair lady - elokuvastakin tuttu musikaali

• Suuri näyttämö, kesto n. 2t 50 min (sis. väliajan)
• Liput 44 € / 39 € / 19,50 €
Ohjaus Merja Larivaara
Yksi maailman suosituimmista musikaaleista Ouluun! My Fair Lady on tulvillaan upeaa musiikkia, tarttuvia melodioita, komediaa, draamaa ja romantiikkaa.
Tuttujen, mukaansatempaavien laulujen ja tanssien sekä upeiden kukka-asetelmien täyttämä musikaali kertoo kuvankauniista Eliza Doolittlestä, jonka käytös ja kielenkäyttö eivät vastaa ulkoista kuorta. Rääväsuisen ja karkeatapaisen Elizan elämä saa kuitenkin käänteen, kun päättäväinen kielitieteen opettaja Henry Higgins lyö ystävänsä kanssa vetoa siitä, onnistuuko hän kouluttamaan tytöstä hienon ja salonkikelpoisen seurapiirileidin. Kieliopin ja käytöstapojen opettelun lomassa paatunut poikamies Higgins, kuten moni muukin, havahtuu Elizan todelliseen potentiaaliin…
Käsikirjoitus ja laulujen sanat Alan Jay Lerner, suomennos Mikko Koivusalo, musiikin sovitus Jussi Lampela, oikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy. Musiikin on säveltänyt Frederick Loewe. My Fair Lady pohjautuu George Bernard Shaw’n näytelmään Pygmalion. Musikaalin ensiesitys Broadwaylla vuonna 1956 oli suuri menestys ja siitä lähtien sitä on esitetty menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa. Samanniminen elokuva, jota tähditti Audrey Hepburn, sai ensi-iltansa vuonna 1964.
Eliza Doolittlen roolissa vuorottelevat Rosanna Kemppi ja Yasmine Yamajako. Henry Higginsin rooleissa Janne Raudaskoski ja Kari-Pekka Toivonen.
Mukana on myös laulava ja tanssiva ensemble Joel Alalantela, Miina-Anniina Heiskanen, Fanny Hellström, Kati Hyvönen, Jere Hölttä, Jami Kontturi, Laura Koski, Anni Lantto, Enni-Maria Lämsä, Heli Pippingsköld, Aki Saarela, Meeri Toivonen, Saku Tonteri ja Jouni Uosukainen.
Kapellimestarin tahdit toteuttaa suuri musikaaliorkesteri.

Näkymätön lapsi -muuminäytelmä

• Pieni näyttämö, Ikäsuositus 5 +
• Liput 17 € / 13 €
Ohjaus ja dramatisointi Alma Lehmuskallio
Rooleissa: Milla Järvinen, Jaana Kahra ja Pentti Korhonen
Tove Janssonin Näkymätön lapsi on koko perheen taianomainen tarina pienestä Ninnistä, joka tuodaan eräänä syysmyrskyisenä iltana Muumiperheen taloon. On vain yksi ongelma: Ninni on täysin näkymätön aina päälaesta varpaankärkiin asti.
Muumimamma, Muumipappa, Muumipeikko ja Pikku Myy ryhtyvät tarmokkaasti tekemään Ninniä näkyväksi, kukin tavallaan. Oppiiko Ninni ollenkaan leikkimään ja nauramaan? Saadaanko Ninni näkyviin ennen talviunille menoa?
Näkymätön lapsi on herkkä kertomus pikkuisesta olennosta, joka on peloteltu kadottamaan ääriviivansa. Esiintulemiseen tarvitaan Muumiperheen rakkautta, yhdessäoloa, leikkejä - ja aika paljon myös Pikku Myyn suuttumusta. Tove Janssonin luoma, ihastuttava maailma nähdään kauniina ja riehakkaana toteutuksena, jossa ei väistetä hauskuutta eikä melankoliaa. Esitys sopii myös niille, joille suomi ei ole ensimmäinen kieli.
Miten ilmoittaudun?
Ilmoittautumiskäytäntö on tuttu ainakin sinfoniakonserttikävijöille. Sitovat ilmoittautumiset tehdään minulle eli Jarkko Laurille puhelimitse numeroon 040 716 4352 tai sähköpostitse jarkko.a.lauri@gmail.com. Jätäthän yhteystietosi. Kuittaan varauksen saaduksi.
Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon klo 18.30 teatterin ala-aulan sohvaryhmien luona. Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.
Välttämättä muissa kuin suuren näyttämön näytännöissä ei ole numeroituja paikkoja mutta näkövammaisille pyritään varaamaan paikat eturivistä, jotta näkeminen onnistuisi parhaiten.
Näkövammaisen avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi.
Pyörätuolista ja erityisvaatimuksista tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.
Teatterissa tavataan!

Kevään 2018 konsertit

Nyt on aika laittaa sinfoniakonsertit kalenteriin! Kevään ohjelmassa on kapellimestarilupauksen vierailu, Shostakovitsin ja ranskalaissäveltäjien musiikkia. Tuleepa vierailemaan solistina Sibelius-viulukilpailun voittajakin. Yksi konsertti on omistettu hengelliselle musiikille.
Seuraavassa on listattu konserttiajat ja perään on merkitty viimeinen ilmoittautumisajankohta (deadline).
• To 1.3. Mestarillinen Meta4 (ilmoittautuminen viimeistään 21.2.)
• ke 28.3. Laulujen laulut (ilmoittautuminen viimeistään 20.3).
• To 5.4. Kapellimestarikomeetta Mäkelä ja Shostakovits (ilmoittautuminen viimeistään 28.3).
• To17.5. Meri (ilmoittautuminen viimeistään 9.5).
Kaikki sinfoniakonsertit alkavat klo 19.00 ja paikka on Madetojan sali. Kaikkiin konsertteihin on samat lipunhinnat 25 / 20 / 10 €a. Ilmoittautumiskäytännön löydät esittelyjen perästä.

Mestarillinen Meta4-kvartetti musisoi orkesterin kanssa

To 1.3. Meta4, klo 19.00
Kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan
Jousikvartetti Meta4.
Ohjelmisto:
György Ligeti: Concert Românesc
Dmitri Shostakovits: Jousikvartetto nro 3, op. 73
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 2 op. 36
Meta4-kvartetin nimi on kielikuva neljästä soittajasta: Minna Pensola ja Antti Tikkanen (viulu), Atte Kilpeläinen (alttoviulu) ja Tomas Djupsjöbacka (sello). Yhtye taipuu moneen, barokista nykymusiikkiin, ja tällä kertaa se ottaa haltuunsa koko Oulu Sinfonian ja luvassa on yhteissoiton juhlaa. Ligetin Romanialainen konsertto ja Šostakovitšin kolmas jousikvartetto ovat syntyneet ankarassa kommunistipaineessa, kun taas Beethovenin toista sinfoniaa voi pitää jäähyväisinä klassismin aikakaudelle.
Ligeti tuli tunnetuksi modernista mutta aina selkeästä musiikistaan ja häntä pidetään ehkäpä tärkeimpänä 1900-luvun loppupuolen säveltäjänä. Monista aikalaisista poiketen hän ei sitoutunut mihinkään modernistiseen sävellysoppiin vaan toteutti omaa, hyvin nerokasta päätään, josta ei puutu pähkähullua professoria mutta ei myöskään sisäisen rauhan etsintää. Romanialainen konsertto kuuluu säveltäjän varhaisteoksiin ennen pakoa Unkarista länteen ja siinä kuuluu vahvasti perinne kirpakoin maustein. Ligeti palkittiin Sibelius-palkinnolla viimeisinä elinvuosinaan 2000-luvulla.
Shostakovitshin jousikvartetot ovat länsimaisen, 1900luvun kvartettokirjallisuuden kulmakiviä.

Laulujen laulut

Keskiviikkona 28.3 klo 19 (huomaa poikkeuksellinen päivä)
Kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Nils Mönkemeyer, alttoviulu
OHO - Oulun Hiippakuntakuoro
Raimo Paaso, kuoron valmennus
Ohjelmisto:
Wolfgang Amadeus Mozart: Ave verum corpus
Paul Hindemith: Trauermusik
Ralph Vaughan-Williams: Flos campi
Maurice Ravel: Le Tombeau de Couperin
Oliver Messiaen: L’ascension
Kirkkovuoden suuret juhlat ovat kuorojen sesonkiaikaa. Silloin esitetään musiikinhistorian tärkeimmät orkesterille ja kuorolle sävelletyt teokset. Niihin kuuluu monille tuttu Mozartin Ave verum corpus, mutta yhtä hyvin harvoin kuultu Ralph Vaughan-Williamsin Flos campi (Kedon kukat), teos alttoviululle, orkesterille ja sanattomasti laulavalle kuorolle. Alttoviulutaiteilija Nils Mönkemeyer ja Oulun hiippakunnan oratoriokuoro ovat tunnelmallisessa konsertissa keskeisissä tehtävissä.
Vaughan-Williams tunnetaan Suomessa ennen muuta Sibeliuksen ihailijana ja aikalaissinfonikona. Hän onyksi tärkeimpiä jälkiromanttisia englantilaisia säveltäjiä. Ranskalaisväriä konserttiin tuo Ravelin iki-ihana Couperinin hauta -sarja, jonka hän sävelsi paitsi ensimmäisessä maailmansodassa kuolleiden ystäviensä, myös ranskalaisten vanhan musiikin säveltäjien muistoksi. Ranska-teemaa jatkaa Messiaenin musiikki. Messiaenilla oli kolme rakkautta elämässään: Jumala, musiikki ja linnut.
Saksalainen Paul Hindemith joutui pakenemaan natsihallintoa Amerikkaan. Hänet tunnetaan ennen muuta Mathis der Mahler -sinfoniastaan mutta tänään kuulemme hänen unimusiikkiaan.

Huippukapellimestarilupaus Mäkelä Shostakovitshin kimpussa

To 5.4. klo 19
Kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan
Klaus Mäkelä, kapellimestari
Marko Ylönen, sello
Ohjelmisto:
Dmitri Šostakovitš: Sellokonsertto nro 1
Dmitri Šostakovitš: Sinfonia nro 5
Šostakovitšin musiikki saa energisen aikamme ilmeen, kun nuori komeetta Klaus Mäkelä (s. 1996) ja sellon šamaani Marko Ylönen tarttuvat tähän arvoitukselliseen musiikkiin. On mahdotonta sanoa, mikä palkitun neuvostosäveltäjän sävellyksissä on huumoria, mikä tuskaa. Viidennen sinfonian iloisuus kätkee alleen monta piikikästä piiloviestiä. Huikean vaikea ensimmäinen sellokonsertto rakentuu säveltäjän nimikirjaimista rakennettuun teemaan ja päättyy kohtalokkaasti seitsemään rummuniskuun. Juuri tästä konsertosta on tullut yksi viime vuosisadan suurimmista ja eniten soitetuista sellokonsertoista.

Meri ja muita sävelmaalauksia sekä Sibelius-viulukilvan voittaja

To 17.5. klo 19
Kesto noin 1 h 30 min sisältäen väliajan
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Christel Lee, viulu
Ohjelmisto:
Bela Bartok: Viulukonsertto nro 2
Claude Debussy: Prélude à l’après-midi d’un faune L. 86
Claude Debussy: La Mer
Ranskassa modernismi alkoi 1894, kun Debussyn raukean eroottinen ja röyhkeän kromaattinen Faunin iltapäivä soi ensimmäisen kerran. Inspiraation teokseen tarjosi samanniminen Mallarmen runo.
Kuvataiteen impressionistien tavoin Debussy vangitsee teoksiinsa yhden vahvan tunnelman. La Mer tarkkailee aaltoja Englannin ja Ranskan välissä siten, että maisema on mahdollisimman kaunis - Englannin rannikolta.
Debussyn teoksiakaan ei liian usein kuule, vaikka ne suuria mestariteoksia ovatkin - suomalainen ohjelmistopolitiikka kun on hyvin saksalaiskeskeinen. Hesaristakin saa vielä tänä päivänä lukea kritiikkejä, joissa Beethovenilla lyödään ranskalaisia päähän. Tästä politiikasta on ollut se seuraus, etteivät suomalaisorkesterit ole kovin taitavia ranskalaisen musiikin soittajia. Mitenkähän käy Oulu sinfonialle tässä musiikissa?
Sibelius-viulukilpailun voittaja 2015, Christel Lee, rakastaa yhä Bartokin viulukonserttoa, jolla hurmasi yleisön ja juryn kilpailun finaalissa. Jos on Bartokin konsertto joskus kuulostanut tauottoman hengästyttävältä, niin nyt pitäisi olla luvassa kristallinkirkasta partituurin luentaa ja muototajun juhlaa.
Konserttien lippuvarauskäytäntö

Konserttiin ilmoittaudutaan sitovasti soittamalla minulle eli Jarkko Laurille numeroon 040 716 4352 tai laittamalla viestiä (tekstari tai sähköposti, jarkko.a.lauri@gmail.com). Jätäthän yhteystietosi niin kuittaan varauksen.
Ilmoittautuminen täytyy tehdä viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, jonka jälkeen Lauri lunastaa liput.
Maksu suoritetaan paikan päällä lippujen jakamisen yhteydessä. Lauri aloittaa lippujen jaon klo 18.30 Madetojan salin kahvion etuosassa. Varaathan mukaan mieluiten tasarahan tai sitä lähellä olevan summan.
Pyörätuoleille varataan erikseen paikat käytävältä rivien päästä. Madetojan salin narikkamaksu on 3 euroa.
Lippujen hintakategoriat ovat perushintainen, eläkeläinen sekä työtön/opiskelija/3-17-uvotiaat.
Myös firmojen tarjoamat kanta-asiakkuushintaiset liput voidaan varata ryhmävarauksen kautta (ainakin Pohjoista voimaa ja Oulun OP).
Näkövammaisen avustaja pääsee mukaan ilmaiseksi saattajana.
Sekä teatterin että kaupunginorkesterin narikat ovat nykyisin maksullisia (3-4 e).
Konserttiterveisin,
Jarkko Lauri

Blues-viikonloppu Rokualla 13. - 15.4.18

Vietä elämyksellinen tapahtuma Rokualla Blues-tunnelmissa hyvässä seurassa.
Hinta sisältää:
• majoitus 2 hh 2 vrk
• 2 x Hyvän Olon aamiainen
• 1 x päivällinen noutopöydästä perjantaina
• 1 x viikonloppubuffee lauantaina
• kuntosalin ja kylpylän vapaan käytön aukioloaikoina
• pääsylipun ravintolasaliin Blues-tapahtumaan molempina iltoina
Viikonlopun ohjelman:
• lavis on helppo, hauska ja hikinen tanssillinen liikuntatunti, joka perustuu tuttujen lavatanssikuvioiden ja jumpan yhdistelmään. Ei vaadi tanssitaustaa, sisäliikuntavarusteet. Kesto 60 min.
• vesijumppaa
• kädentaitopaja: vetäjänä Airi Virkkala
• rantakodalla makkaranpaistoa sekä perunasalaattia, patonkia, kahvit ja letut
Hinta: 189 €/hlö/2 vrk
Yhdistys järjestää yhteiskuljetuksen Oulusta, matkojen omavastuu 10 €/hlö. Yhdistys ei vakuuta osallistujia. Viikonlopun hinta 199 €/hlö. Osallistumismaksun voi tarvittaessa maksaa yhdistykselle useammassa erässä, mutta siitä on sovittava etukäteen henkilökohtaisesti.
Tapahtuma järjestetään mikäli osallistujia on vähintään 16 hlö. Sitovat ilmoittautumiset yhdistyksen toimistolle 12.3.2018 mennessä, tarkemmat aikataulut tulee osallistujille kirjeenä.
Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitathan oletko kiinnostunut Lavis- vai vesijumpasta.

KÄSITYÖ

Kädentaidot iltapäivä 28.2. klo 15-19

Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan aiheita kevään kerhopäiville ja teemme esim. erilaisia makrametöitä.  Voit ottaa myös oman työn mukaan.

Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus ja vetäjänä Airi Virkkala.
Ilmoittautuminen viimeistään 26.2. yhdistyksen toimistolle.

Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan yli 10€ menevältä osalta.

Kevään muut päivät ovat: 28.3. / 25.4. ja 30.5.

TERVETULOA

Rottinkikurssi Oulussa

Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset Ry järjestää yhteistyössä Näkövammaiset Käsityöntekijät Ry:n kanssa Rottinki kurssin 19. - 20.3. klo 8-16 Oulussa Yhdistyksen toimistolla osoitteessa Linnankatu 32. Ohjaajana toimii Martti Heikkinen. Kurssilla tehdään kokonaan kudottuja pienkoreja (ei levypohjaisia).
Materiaalit ovat omakustanteiset. Voi ottaa mukaasi omat työkalut.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan yli 10€ ylimenevältä osalta edullisinta matkustustapaa käyttäen.
Kurssille otetaan 10 osallistujaa, mutta tarvitaan vähintään viisi osallistujaa, että kurssi toteutuu. Ilmoittautumiset Airi Virkkalalle numeroon 040 4139 043 perjantaihin 2.3.2018 mennessä.

LIIKUNTA

Keilailua

Tule mukaan viihtymään vauhdikkaan keilailun pariin 22.2 klo 14 Heinäpään keilahallille Isokatu 97.
Yhden radan hinta on 18 € (eläkeläiset 15 €), joka jaetaan radalla heittäneiden kesken (max neljä heittäjää/rata). Lisäksi tarvitset kengät, joiden vuokra on 2 €/heittäjä.
Sitovat ilmoittautumiset 19.2. toimistolle numeroon 08 311 5653.
Mukaan saamme vapaaehtoisia avustajia, joten omaa avustajaa et välttämättä tarvitse. Tavataan keilahallilla. Tervetuloa!

KLUBI

Kevään Klubipäivät 1.3 / 5.4 / 17.5 klo 17-19
Klubi1863 on Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n 18 - 63 -vuotiaiden ihmisten oma ryhmä, jossa jaetaan kokemuksia näkövammaisen työikäisen arjesta opiskelusta työelämään ja perhe-elämästä vapaa-aikaan. Ryhmän toimintaan osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla töissä, riittää että olet työikäinen. Olemme itse keskiössä vertaistuen voimalla! Tervetuloa mukaan.

OIKEUKSIENVALVONNAN KUUKAUSITIEDOTE, helmikuu 2018

laatinut: oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sinikka Mäntyjärvi

Psykoterapia Kelan kuntoutuksena
Psykoterapian tavoitteena on psykoterapian keinoin mahdollistaa kuntoutujan työstä, opiskelusta tai muista arjen toiminnoista suoriutumista ja osallistumista huomioiden kuntoutujan fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset ja kognitiiviset tarpeet.
Terapiassa otetaan huomioon kuntoutujan yksilölliset rajoitteet ja voimavarat. Terapian tavoitteena on, että kuntoutuja löytää kykyä selviytyä jokapäiväisen elämän haasteista ja vuorovaikutuksellisista vaatimuksista.
Psykoterapian pääasiallisena työmenetelmänä on kuntoutujan ajatuksista ja tunteista sekä ongelmista puhuminen ja niiden jäsentäminen käsiteltävään muotoon luottamuksellisessa hoitosuhteessa.
Vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena myönnetty psykoterapia on käyttäjälle maksutonta. Tämä tiedote keskittyy vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen perusteisiin.
Elleivät edellytykset vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen täyty, Kela voi myöntää psykoterapian kuntoutuspsykoterapiana, kun tavoiteena on opiskelu tai työelämä. Kuntoutuspsykoterapiassa Kelalla on määritelty enimmäiskorvaus käyntikertaa kohti, jolloin psykoterapiasta joutuu maksamaan osan itse. Kelan päätöstä on haettava ennen psykoterapian alkamista.

Psykoterapia vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena
Edellytykset
• alle 65-vuotias, joka ei ole julkisessa laitoshoidossa
• sairaus tai vamma, ja siitä johtuen huomattavia vaikeuksia arjessa suoriutumisessa ja osallistumisessa kotona, päiväkodissa, koulussa, työssä tai muussa arjen ympäristössä. Sairauksien diagnoosit eivät kuitenkaan määritä oikeutta kuntoutukseen, vaan asiakkaan kokonaistilanne huomioidaan ICF- viitekehyksen mukaan.
• kuntoutustarve kestää vähintään vuoden
Kuntoutusta voidaan myöntää, jos se on perustellusti tarpeen mahdollistamaan työstä, opiskelusta tai muista arjen toimista suoriutumista ja osallistumista. Kuntoutuksen tulee parantaa ja mahdollistaa arjen toiminnoista suoriutumista. Kuntoutus ei liity välittömästi sairaanhoitoon. Kela ei myöskään järjestä kuntoutuksena toimintaa, jonka tavoitteet ovat ainoastaan hoidollisia.
Vaativana lääkinnällisenä kuntoutuksena järjestettävä kuntoutus esim. psykoterapia perustuu julkisessa terveydenhuollossa laadittuun kuntoutussuunnitelmaan, kuten muukin kuntoutus. Psykoterapian myöntäminen perustuu lasten psykiatrian, nuorisopsykiatrian tai psykiatrian erikois¬lääkärin arvioon psykoterapian tarpeesta, soveltuvuudesta ja toimenpiteen muodosta. Julkisen terveydenhuollon psykiatrisissa yksiköissä psykiatriaan tai muuhun lääketieteen alaan erikoistuvien lääkärien lausunnot rinnastetaan mainittujen lääkärien lausuntoihin. Kuntoutussuunnitelmassa on oltava perustelut terapian erillisille omaisten /läheisten ohjauskäynneille ja ohjauskäyntien määrä, jos ne ovat tarpeen. Vaativana kuntoutuksena myönnettävän psykoterapian tulee olla tarpeellista ja tavoitteellista.
Kelan vaativan kuntoutuksen terapiamuodot ovat
• fysioterapia, allasterapia ja ratsastusterapia
• toimintaterapia ja ratsastusterapia
• puheterapia
• psykoterapia, kuvataideterapia ja perheterapia
• neuropsykologinen kuntoutus
• musiikkiterapia
• monimuotoryhmäterapia (vielä vuoden 2018)
• päiväkuntoutus (vielä vuoden 2018).
Lähteet: www.kela.fi, sähköpostitse Kelan suunnittelija Eija Haapala 26.1.2018

OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

Tervehdys Oulun seurakunnista!
Olet tervetullut näkövammaisten ja läheisten kokoontumisiin.
Näköpiiri

Keskustan seurakuntatalolla tiistaisin 13.2. / 6.3. / 10.4. / 24.4. ja 8.5. klo 13:00 Isokatu 17, 2. kerros, pieni sali. Ensimmäisellä kerralla suunnitellaan yhdessä kevään kerhojen ohjelmaa. Jutustellaan, kahvitellaan. Opasystävä on vastassa klo 12:30 alkaen seurakuntatalon pääoven läheisyydessä. Takseilla tulo Asemakatu 6:n puolelta. 

Raamattu- ja keskustelupiiri

Torstaisin 8.2. / 22.2. / 15.3. / 5.4. / 19.4. ja 3.5. klo 13:00 Caritas-kodilla 1. krs neuvotteluhuone, Kapellimestarin katu 2. Luetaan Raamatun tekstejä kirkkokäsikirjan mukaisesti, keskustellaan, kahvitellaan. Opasystävä on vastassa klo 12:30 alkaen Caritas-kodin pihalla pääoven läheisyydessä.  

Kokoontumiset näkövammaisten läheisille

Keskiviikkoisin 7.2. ja 11.4. klo 17:30 Vanha Pappila, Jössensali, Asemakatu 6.  Tule vaihtamaan kokemuksia, saamaan tietoa, kahvittelemaan. 
                                                       
Kevättalven leiri

Rokuan leirikeskuksessa 16. -18.3.2018. Monipuolista ohjelmaa, ulkoilua, hiljentymistä ja iloista yhdessäoloa. Leirin hinta on aikuisilta 47 € ja 4-18-v lapsilta 32 €. Leirimaksu sisältää linja-autokuljetukset, täysihoidon, ohjelman ja Oulun seurakuntien jäsenille vakuutuksen. Ilmoittaudu 23.2.2018 mennessä Annelle p. 050 4305 178 tai osoitteessa www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Leirille osallistuville lähetetään leirikirje.

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9:00-11:00.

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu
p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3 kerros, Diakoniset erityispalvelut


KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 9:15-11:45 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa löytyy kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).

Kevään 2018 kerhopäivät:
16.2. / 23.2. / 2.3. / 23.3. / 6.4. / 13.4. / 20.4. /27.4. / 4.5.

Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12-14 kuukauden viimeinen tiistai.

Kevään kerhopäivät:
27.2.
20.3. kokoonnumme yhdessä ystäväkerhon kanssa ruokailemaan. Paikka seurakuntakoti Iktys-sali. Hinta 6 €
24.4.
29.5. on retkipäivä.
Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntatalon pienessä salissa joka toinen tiistai klo 13-14:30. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. Puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakunnasta Anne Vanttajalta 050-591 3441

Kevään kerhopäivät: 20.2. / 6.3. / 20.3. /3.4. / 17.4.

Nivalan kerho

Näkövammaisten kerho kokoontuu Nivalan seurakuntakodissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 11.00-12.30

Kevään 2018 kerhopäivät 19.2. / 19.3. / 18.4 ja 9.5
19.2 Kerhossa vieraina näkövammaisten liitosta Teija Kaikkonen ja Sinikka Mäntyjärvi
19.3 Keväisiä touhuja yhdessä
18.4 keskiviikkona Yhteinen retki Hopeaiän-kerhon kanssa
9.5 Kerhojen päätös

Tervetulleeksi sinut toivottaa!
Terttu Järviluoma, diakonissa, 040-5325570 ja Eila Palola, yhteyshenkilö, 045-2306501

LISÄKSI:
Nivalan näkövammaisten kuntosalivuoro Päiväkeskuksessa aina maanantaisin 13.30-15.00

Oulaisten kerho

Oulaisten näkövammaisten kerho kokoontuu vuonna 2018 seuraavasti:
6.3. / 3.4.
1.5. vietämme vappua munkkeja ja simaa siemaillen
5.6. / 7.8. / 4.9. / 2.10. / 6.11.
4.12. jouluruokailu

Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelinnumero on 044 3063090

Porinakahavila Oulusa

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13, ellei toisin ole ilmoitettu.
Kevään porinat:
14.2. Kerhossa vieraana Heidi Siira, hän tulee kertomaan väitöskirja-aiheestaan
14.3. Vierailija Rokualta
11.4. Yhteislaulua ja porinointia
18.5. Yhteinen kevätretkipäivä seurakunnan kanssa

Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.

Kevään kerhopäivät ovat: 16.2. / 6.3. / 3.4.

Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.  Tervetuloa!Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Kevään kerhopäivät ovat: 7.3. / 4.4. / 2.5. / 6.6. / 4.7. / 1.8. / 5.9. / 3.10. / 7.11.

Reisjärven kerho

Reisjärven näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Väinölässä, osoite Rönöntie 15, klo 12-15.
Vetäjänä toimii Juha Haajo puh. 0400 772 349.

Kevään kokoontumisajat: 7.3. / 4.4. / 2.5. ja 6.6.
Muutoksista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin.
Tervetuloa!
 
Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372

Kevään kerhopäivät ovat: 5.3. / 9.4. / 7.5. / 6.8. / 3.9. / 1.10. ja 5.11.

Ylivieskan kerho

Kerho kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden kolmas maanantai klo 13-15 seurakuntakoti Mariassa.

Kevään kerhopäivät:
19.2. / 19.3. / 16.4. / 14.5.
 
Kerhon yhteyshenkilönä toimii Pirkko Malm puh. 044 017 0957 sekä Satu Similä Ylivieskan seurakunnalta puh. 044 711 8628

Ylivieskan käsityöpiiri

Kokoontuminen seurakuntakoti Marjassa klo 10-15
Kevään 2018 kerhopäivät ovat:
14.2. / 14.3. / 11.4. / 23.5.
 
Tule rohkeasti mukaan ja ideoidaan yhdessä mitä kivaa ja hauskaa saamme kevään aikana tehtyä. Ilmoita tulostasi viimeistään aina saman viikon maanantaina.
Ruokailu mahdollisuus hinta 6.50€
Sinut Lämpimästi tervetulleeksi toivottaa
Pirkko, puh. 044-0170957
pirkko.malm@kotinet.com


Kuntosalivuoro näkövammaisille

Palvelukeskus Kotikartanossa on joka torstai klo 13- 14. Lisätiedot Pirkolta

Musapiiri

Kuukauden ensimmäinen perjantai klo 16. Lisätiedot ja Ilmoittautuminen Silpa Elinalle
puh. 045 8430854

TAPAHTUMAKALENTERI

Helmikuu

14.2. Porinakahavila Oulusa klo 13
14.2. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15
15.2. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
16.2. Iin kerho klo 9:15-11:45
16.2. Pyhäjärven kerho klo 14
19.2. Nivalan kerho klo 11
19.2. Ylivieskan kerho klo 13-15
19.2. iPhone/iPad kurssi klo 10-16
20.2. Kuusamon kerho klo 13-14:30
21.2. Tietotukipäivystys klo 17-19
22.2. Keilailu klo 14
23.2. Iin kerho klo 9:15-11:45
26.2. iPhone/iPad jatkokurssi klo 10-16
27.2. iPhone/iPad jatkokurssi klo 9-15
27.2. Kalajoen kerho klo 12-14
28.2. Kädentaidot iltapäivä toimistolla klo 15-19
28.2. Kirjastopalvelu klo 13-15

Maaliskuu

1.3. Klubi klo 17-19
1.3. Konsertti Mestarillinen Meta, Madetojan Sali klo 19
2.3. Iin kerho klo 9:15-11:45
5.3. Vaalan kerho klo 12
6.3. Kuusamon kerho klo 13-14:30
6.3. Oulaisten kerho klo 12
6.3. Pyhäjärven kerho klo 14
7.3. Raahen kerho klo 13:30
7.3. Reisjärven kerho klo 12-15
14.3. Porinakahavila Oulusa klo 13
14.3. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15
15.3. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
16.3. Iin kerho klo 9:15-11:45
17.3. Teatteriesitys Avoin liitto, Oulun Teatteri klo 19
19.3. Nivalan kerho klo 11
19.3. Ylivieskan kerho klo 13-15
19. - 20.3. Rottinkikurssi, Yhdistyksen toimintakeskus
20.3. Kalajoen kerho klo 12-14 ruokailu seurakuntakoti Iktys-salissa. Hinta 6 €
20.3. Kuusamon kerho klo 13-14:30
21.3. Tietotukipäivystys klo 17-19
23.3. Iin kerho klo 9:15-11:45
24.3. Teatteriesitys My Fair Lady -musikaali, Oulun Teatteri klo 19
28.3. Kirjastopalvelut klo 13-15
28.3. Kädentaidot iltapäivä toimistolla klo 15-19
28.3. Konsertti Laulujen Laulut, Madetojan Sali klo 19

Huhtikuu

3.4. Kuusamon kerho klo 13-14:30
3.4. Oulaisten kerho klo 12
3.4. Pyhäjärven kerho klo 14
4.4. Raahen kerho klo 13:30
4.4. Reisjärven kerho klo 12-15
5.4. Klubi klo 17-19
5.4. Konsertti Kapellimestarikomeetta Mäkelä ja Shostakovits, Madetojan Sali klo 19
6.4. Iin kerho klo 9:15-11:45
9.4. Vaalan kerho klo 12
11.4. Porinakahavila Oulusa klo 13
11.4. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15
13.4. Iin kerho klo 9:15-11:45
13.-15.4. Blues-viikonloppu Rokualla
16.4. Ylivieskan kerho klo 13-15
17.4. Kuusamon kerho klo 13-14:30
18.4. Nivalan kerho klo 11
19.4. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
20.4. Iin kerho klo 9:15-11:45
24.4. Kalajoen kerho klo 12-14
25.4. Kädentaidot iltapäivä toimistolla klo 15-19
26.4. Kirjastopalvelu klo 13-15
27.4. Iin kerho klo 9:15-11:45
27.4. Teatteriesitys Näkymätön Lapsi, Oulun Teatteri klo 19

Toukokuu

1.5. Oulaisten kerho klo 12
2.5. Raahen kerho klo 13:30
2.5. Reisjärven kerho klo 12-15
3.5. Sääntömääräinen Kevätkokous Liminganlahden Luontokeskus
4.5. Iin kerho 9:15-11:45
7.5. Vaalan kerho klo 12
9.5. Nivalan kerho klo 11
14.5. Ylivieskan kerho klo 13-15
17.5. Marttalan ruokakurssit klo 10-13
17.5. Klubi klo 17-19
17.5. Konsertti Meri, Madetojan Sali klo 19
18.5. Seurakunnan ja Porinakahavilan yhteinen retkipäivä
23.5. Ylivieskan käsityöpiiri klo 10-15
29.5. Kalajoen kerho, retkipäivä.
30.5. Kädentaidot iltapäivä toimistolla klo 15-19

Kesäkuu

5.6. Oulaisten kerho klo 12
6.6. Raahen kerho klo 13:30
6.6. Reisjärven kerho klo 12-15
15.6.-17.6. Kesäpäivät Kuopiossa

Heinäkuu

4.7. Raahen kerho klo 13:30

Syksy

1.8. Raahen kerho klo 13:30
6.8. Vaalan kerho klo 12
7.8. Oulaisten kerho klo 12
3.9. Vaalan kerho klo 12
4.9. Oulaisten kerho klo 12
5.9. Raahen kerho klo 13:30
1.10. Vaalan kerho klo 12
2.10. Oulaisten kerho klo 12
3.10. Raahen kerho klo 13:30
5.11. Vaalan kerho klo 12
6.11. Oulaisten kerho klo 12
7.11. Raahen kerho klo 13:30
4.12. Oulaisten kerho klo 12, jouluruokailu