Elo­kuu 2017

Tietoa äänitteestä

Jäsentiedotteemme voi saada äänitteenä, pistekirjoituksella (huom. myös lähetetään) tai sähköpostilla. Paperiversion saa vain yhdistyksemme toimistolta.

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

• Toimisto tiedottaa: Toimiston aukiolo
• Puheenjohtajan palsta
• Kirjastopäivä yhdistyksen toimistolla
• ICT ja viestintä tiedottaa
o Tiedotteen ulkonäkö
o Daisylaitteista
• ICT -palvelun pienryhmäohjaukset
o Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät
o Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimiä käyttöön
o I C T-neuvola = yksilöllistä neuvontaa asiakkaille
o Ilmoittautuminen kurssille
• OU-LA-KA tapahtuma
• Oikeuksienvalvontayksikön tiedote elokuu: Sinikan terveiset
• Oulun seurakunnat tiedottaa
• Kerhotoiminta
• Tapahtumakalenteri

Ilmestymisaikataulu

Materiaalit jäsentiedotteeseen on toimitettava viimeistään ilmestymistä edeltävän viikon keskiviikkoon mennessä osoitteeseen leena.vallo(at)ppnry.net.
Tiedotteen laatijan työn helpottamiseksi, voit toimittaa materiaalin myös aikaisemmin. Laita viestiin selkeä aihe esim. ”materiaalia jäsentiedotteeseen” jotta viesti löytyy helposti muiden viestien joukosta. Syyskuun materiaali toimitettava 30.8.2017 mennessä.
Tiedote ilmestyy viikolla 36.

TOIMISTO TIEDOTTAA

Toimiston aukiolo

Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12-15 välisenä aikana, perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9-15.

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Vaikuttamisen paikkoja
3.8.2017

Yhdistyksemme antoi kesäkuussa lausunnon hallituksen esityksestä eduskunnalle laiksi vammaisuuden perusteella järjestettävistä erityispalveluista. Lailla sovitettaisiin yhteen laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista sekä laki kehitysvammaisten erityishuollosta. Lakiuudistusta on tehty usean hallituksen aikana 2000-luvun alusta lähtien.
Kuten lain pykälistä ja yleisperustelusta voidaan todeta, on valmistelu ollut huolellista ja siinä on otettu huomioon YK:n vammaisten ihmisoikeuksia koskeva sopimus, joka tuli voimaan Suomessa vuosi sitten kesällä.
 
"Lakia sovellettaisiin henkilöön, joka tarvitsee pitkäaikaisen vamman tai sairauden aiheuttaman toimintarajoitteen johdosta välttämättä ja toistuvasti apua tai tukea suoriutuakseen tavanomaisessa elämässä. Maakunnan olisi järjestettävä laissa tarkoitettuja erityispalveluja, jos vammainen henkilö ei saisi muun lain nojalla etunsa mukaisia, riittäviä ja sopivia palveluja. Lähtökohtana erityispalvelujen järjestämiselle olisi pitkäaikaisen vamman tai sairauden aiheuttamasta toimintarajoitteesta seuraava avun tai tuen tarve. Sen sijaan diagnoosi ei määrittelisi palvelujen saamista. Lakia ei kuitenkaan sovellettaisi henkilöön, jonka avun tai tuen tarve johtuu pääasiassa korkean iän myötä alkaneista, lisääntyneistä tai pahentuneista sairauksista tai vammoista taikka korkeaan ikään liittyvästä rappeutumisesta."
 
Kuten edellä olevasta lainauksesta voimme havaita, sisältyy lakiesitykseen myös problemaattisia kohtia mm. korkean iän tuoma rajaus. Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntijoille siis tulee riittämään kovasti töitä, kun he auttavat asiakkaitaan saamaan näkövammaisille ikäihmisille tärkeitä palveluita. Kyse on veteen piirretystä viivasta. Ja kuten aina, lakien soveltaminen koetellaan oikeusteitse. Toinen iso haasteellisuus lakiesityksessä on, että palvelut järjestää maakunta. Maakunta- ja soteuudistus lykkääntyivät ja varmaa tietoa ei ole kellään, että milloin tarvittava koneisto on kasassa.
 
Lakiesitys sisältää kaikki keskeiset nykyisen lain sisältämät palvelut. Lakiesitys sisältää uusia termejä esim. asiakassuunnitelma ja on siellä uusia palvelujen järjestämismuotojakin esim. henkilökohtainen budjetti ja asiakasseteli. Näihin yksityiskohtiin on sitten hyvä tutustua tarkemmin, kunhan laki saadaan jossain vaiheessa voimaan ja käyttöön,
 
Yhdistys seuraa yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja on jäsentensä tukena tiedottamisen ja vertaistuen voimin Pohjois-Pohjanmaalla.
 
Aktiivista syksyä kaikille jäsenille.
Poristaan kun tavataan!
 
Katja Kuusela
puheenjohtaja

KIRJASTOPÄIVÄ YHDISTYKSEN TOIMISTOLLA 29.8. KLO 13

Celia-kirjasto on siirtämässä asiakkaitaan paikallisten kirjastojen asiakkaiksi. HUOM. Kirjojen saaminen cd:nä on näillä näkymin mahdollista vuoden 2019 loppuun asti.

Paikallisen kirjaston Celia -äänikirjojen valikoima tällä hetkellä on vielä aika pieni. Jos haluaa ladata kirjoja laajemmasta valikoimasta, joutuu käyttämään tietokonetta tai älylaitetta. Kaikilla ei kuitenkaan ole tietokonetta tai älypuhelinta. Netin kautta kirjat tulevat heti kuunneltaviksi Daisysoittimeen tai älylaitteeseen.

Yhdistyksen ICT-palvelulla on tarkoitus järjestää säännöllisiä kirjastopäiviä Celia-kirjaston asiakkaille.  Etsimme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta.
Huomioi kuitenkin, että jos haluat ladata kirjoja itsellesi, sinulla on oltava Celianetin verkkotunnukset. Entiset cd:n saajat voivat tilata myös tunnukset kirjojen selaamiseen ja levyjen tilaamiseen. Mainitse tunnuksia tilatessasi, että haluat edelleen kirjat cd:nä. Huom. joillain voi olla jo valmiit tunnukset vaikka onkin cd -tilaaja. Varmista asia Celiasta.

Voit tulla kirjastopäivään vaihtamaan ajatuksia ja antamaan / kuulemaan vinkkejä uusista kirjoista muiden osallistujien kanssa, vaikkei sinulla olisikaan Celian tunnuksia.

Kirjastopäivät eivät ole kursseja ja ne ovat ilmaisia, mutta niihin pitää ilmoittautua rajoitetun osallistujamäärän vuoksi. Tapahtumassa ei ole kahvitarjoilua.
Ilmoittautuminen viimeistään 23.8. yhdistykselle. Tervetuloa!

ICT -PALVELU TIEDOTTAA

Tiedotteen ulkonäkö

Jäsentiedotteen ulkonäköä on testausmielessä nyt muokattu siten, että otsikoista on otettu numerointi pois, koska numerointi on vaihtuva aiheiden muuttumisen vuoksi. Tämä helpottaa tiedotteen nauhoittamista.
Numeroiden puuttuminen ei vaikuta millään lailla Daisysoittimen otsikoittain seilailuun.
Haluamme kuitenkin tietää mitä miltä asiakkaat ovat. Onko tiedotetta nyt hankalampi lukea tai kuunnella vai onko asialla merkitystä? Kerro mielipiteesi toimistolla käydessä, soittamalla, sähköpostilla tai vaikkapa palautelomakkeella osoitteessa ppnry.net/yleinenpalaute

Daisylaitteista

Jos sinulla on vanha daisylaite, jossa on vain cd-levyasema voit vaihtaa sen NKL:n daisy-neuvonnassa nykyaikaisempaan versioon. Puhelin 09 3960 4040 ma-ti ja to-pe klo 9-15, ke klo 12-15, sähköposti daisy(ät)nkl.fi.

1. Victor Reader Stratus 4i, ilman cd-asemaa

- soveltuu henkilölle, joka lataa äänikirjat verkosta tietokoneella
- muistikortti- ja muistitikkuliitännät (mukana 16 Gt muistikortti)
- yksinkertaiset selaustoiminnot
- suoratoisto äänilehdille, langaton (sanoma- ja aikakauslehdet tiedonhallintapalvelun käyttäjät)

2. Victor Reader Stratus 12i, ilman cd-asemaa

- soveltuu henkilölle, joka lataa äänikirjat verkosta tietokoneella ja tarvitsee kuuntelussaan monipuolisempia selaustoimintoja (tietokirjat, oppikirjat)
- muistikortti- ja muistitikkuliitännät (mukana 16 Gt muistikortti)
- suoratoisto äänilehdille, langaton

3. Plextalk Linio, varustettu cd-asemalla

- soveltuu henkilölle, joka kuuntelee äänikirjat pääsääntöisesti CD-levyillä
- äänilehtien suoratoisto (langaton/kiinteä)
- julkaisujen lataus verkosta
- muistikortti- ja muistitikkuliitännät (ei muistikorttia mukana)
- mukautettava selaustoiminto (perus- tai edistynyt-käyttötila, perustilassa peitekansi peittää harvemmin tarvittavat näppäimet)

4. Plextalk Linio Pocket, kannettava malli ilman cd-asemaa

- soveltuu tottuneelle tietokoneen käyttäjälle
- äänilehtien suoratoisto (langaton)
- pienikokoinen ja hyvä akun kesto
- mukana nappikuulokkeet
- muistikorttiliitäntä (mukana 4 Gt muistikortti)
- monipuoliset selaustoiminnot
- kalenteri, hälytystoiminto
- äänitystoiminto muistiinpanoille ja Daisy-julkaisuille

Myös kannettavaa mallia Victor Reader Streamiä toimitetaan vaihtolaitteena. Tämä on yksinkertaisempi malli kuin Plextalk Linio Pocket eikä sisällä verkkotoimintoja.

ICT -PALVELUN PIENRYHMÄOHJAUKSET

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus

Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät 21.8. klo 9-15

Kurssille tulevalla pitää olla omat Celian tunnukset ja oma puhelin/tablet hallinnassa. Kurssilla harjoittelemme Celianetin käyttöä ja siirrämme kirjoja omaan laitteeseesi. Jotta voisit kuunnella kirjoja laitteellasi, siihen on asennettava ilmainen Bratsam Reader sovellus ja sovellukseen on hankittava tunnukset. Tunnukset haetaan omasta kirjastosta tai jos olet jo Celian asiakas, voit tilata ne Celian verkkosivulta osoitteesta.
https://www.celianet.fi/ohjeet/kuuntelu-sovelluksessa/#pratsam-lomake

Ota kurssille mukaan laitteesi tunnukset (iPhonessa / iPadissa ID -tunnus ja Android laitteessa Google tunnukset) sekä Celian että Pratsam Readerin tunnukset! Leena auttaa ohjelman asennuksessa.
Ilmoittautuminen viimeistään 16.8. Hinta 20 €


Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimiä käyttöön
 iltaohjaus 11.9. klo 17:30-20

Kurssi on tarkoitettu Windows 10 käyttöjärjestelmää käyttäville ja ensisijaisesti niille, joilla ei ole suurennus/puheohjelmaa tietokoneella. Jos tilaa on, voi muutkin tulla.
Kurssilla hyödynnämme Windowsin omaa suurennusta ja puhesyntetisaattoria, opettelemme niiden pikanäppäimiä ja muita Windowsin hyödyllisiä pikanäppäimiä.

Ohjaus on ilmainen eikä sisällä ruokailua eikä kahvitarjoilua. Siihen on kuitenkin ilmoittauduttava rajallisen osallistujamäärän vuoksi. Matkakulut maksetaan samoin ehdoin kun päiväkurssilaisille.
Ilmoittautuminen viimeistään 6.9.

ICT -neuvolassa saat henkilökohtaista neuvontaa

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta puh 044 0400 694. Neuvola on auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Vastaanottoaika on enimmillään 2,5 tuntia eikä sisällä tarjoilua. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: tietotekniikka(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

OU-LA-KA TAPAHTUMA PIKKU-SYÖTTEELLÄ

Tervetuloa Pikku-Syötteelle viettämään OU-LA-KA tapahtumaa 1. -3.9.2017.
Oulu-Lappi-Kainuu tapahtumaa vietetään tänä vuonna Pudasjärven maisemissa Pikku-Syötteellä.
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry järjestää yhteiskuljetuksen Oulu-Syöte-Oulu. Perjantaina lähdetään puolenpäivänmaissa ja paluu on sitten sunnuntaina iltapäivällä. Osallistumismaksu on 136 €/hlö/2 vrk ja matkoista 10 €/hlö. Majoitus on kahdenhengen huoneissa, mutta tarvittaessa löytyy perhe- ja yhdenhengen huoneita, hinta on sitten eri.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus kokeilla seinäkiipeilyä, seitsemän metrin korkea sisäseinä joka soveltuu kaikenikäisille 12 €/hlö, patikoimme Pikku-Syötteen maisemissa ja rentoudumme sisäliikunnanmerkeissä, kuntosali ja sanat on myös meidän käytettävissä.

Majoitus pakettiin sisältää:
- tervetulokahvit ja suolainen kahvileipä ja päivällinen noutopöydästä (perjantai)
- aamiainen, retkieväät, päivällinen noutopöydästä ja iltapala (lauantai)
- aamiainen ja lounas noutopöydästä (sunnuntai)
- majoitus kahden hengen huoneissa
- saunat on käytettävissä pe-la 17-22
Mukaan otetaan paljon reipasta mieltä, ulkoilu- ja sisäliikunta vaatteet.

Yhdistys ei vakuuta osallistujia.

Mukaan saamme myös Oulun kaupungin erityisliikunnanohjaajat Ullan ja Tapsan, he ovat meidän kanssamme perjantaista lauantaihin. Yhdistykseltä lähtee Teija ja Birgitta.
Mukaan mahtuu 16 hlö, ilmoittautuminen viimeistään
17.8. yhdistyksen toimistolle 08 - 3115653 tai yhdistys@ppnry.net, ilmoitathan myös mahdolliset ruokavaliot.

Osallistujille tulee tarkempi retkikirje ilmoittautumisajan jälkeen.

OIKEUKSIENVALVONTAYKSIKÖN KUUKAUSITIEDOTE, elokuu 2017

Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sinikka Mäntyjärvi.

Voit olla yhteydessä Sinikkaan, mikäli jokin liittyen mietityttää. Häneen voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse, myös henkilökohtaiset tapaamiset ovat mahdollisia. Puhelinnumero on 050 5263831, ja sähköposti sinikka.mantyjarvi@nkl.fi . Sinikka vierailee tuttuun tapaan myös näkövammaisten kerhoissa syksyn aikana, ottakaahan siis yhteyttä niin sovitaan aika!
Sinikka on lomalla 14. -18.8. Syys- ja lokakuussa hän työskentelee 4 päivää viikossa, joten ajoittain voi olla hieman viivettä vastaamisessa, tällöin kannattaa jättää viesti.

OULUN SEURAKUNNAT TIEDOTTAA

Tervehdys Oulun seurakunnista!

Olet tervetullut näkövammaisten kokoontumisiin.
Leiripäivä näkövammaisille on tiistaina 29.8. klo 9-15 Suvelan leirikeskuksessa, Kiimingissä. Päivän hinta 10 € sisältäen kuljetuksen, aamukahvit, lounaan ja päiväkahvit. Leiripäivän ilmoittautumiset ja tiedustelut 1.8. -15.8. Annelle, p. 050 4305 178.

Syyskauden kerhotoiminta alkaa syyskuun alussa.

Näköpiiri on tiistaina 5.9. klo 13-14.30 Keskustan seurakuntatalossa Isokatu 17, 2. kerros, pieni sali. Ohjelmaa, kahvittelua, jutustelua.

Näkövammaisten läheisten ryhmä on keskiviikkona 6.9. klo 17.30-19.30 Vanhan pappilan Jössensalissa, Asemakatu 6. Tule vaihtamaan kokemuksia ja tietoa, kahvittelemaan.

Raamattu- ja keskustelupiiri on torstaina 14.9 Caritas-kodissa, Kapellimestarin katu 2. Luemme Raamattua, keskustelemme, kahvittelemme.

Olen käytettävissä luottamuksellisia keskusteluja ja sielunhoitoa varten. Voimme keskustella puhelimitse tai sopia tapaamisesta kodissasi tai työhuoneellani.  Jos en vastaa puheluusi, jätä viestiä vastaajaan niin otan sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Puhelinpäivystys on torstaisin klo 9-11.

Näkövammaistyön diakoniatyöntekijä
Anne Kellokumpu
p.050 4305 178
s-posti: anne.kellokumpu@evl.fi
Keskustan seurakuntatalo, Isokatu 17, 3 kerros, Diakoniset erityispalvelut

KERHOTOIMINTA

Iin kerho

Iin näkövammaisten kerho kokoontuu kerran viikossa perjantaisin klo 9:30-12 Nätteporin taideluokka, Puistotie 1. Kerhon vetäjänä toimii Pirjo Rikkinen. Lisätietoja voi kysellä Jorma Laurilta puh. 0400 742 529. Tarkempaa tietoa kansalaisopiston esitteestä (Näkövammaisten piiri).
Syksyn kerhopäivät ovat: 8.9. / 15.9. / 22.9. / 29.9. / 6.10. / 13.10. / 20.10. / 3.11. / 10.11./ 17.11. ja 24.11.


Kalajoen kerho

Kalajoen näkövammaisten kerho kokoontuu seurakuntakodilla ja siellä Artos-Sali, nuortenpuoli. Kokoontumisaika klo 12-14.30 on aina sama. Lisätietoja voi kysyä Else Sunilta puh. 040 552 8878.
Syksyn ensimmäinen päivä on tarkoitus aloittaa 28.8. Varmista Elseltä.

Kuusamon kerho

Kuusamon näkövammaisten kerho on kokoontunut seurakuntatalolla joka toinen keskiviikko klo 13-14:30. Kuusamon yhteyshenkilönä toimii Nanni Aikio, puh. Puh. 040 753 0611. Lisätietoja voi kysyä myös seurakuntatalolta.
Syksyn kerhopäivät ovat 20.9. / 4.10. / 18.10. / 1.11. / 15.11. ja 13.12

Nivalan kerho

Näkövammaisten kerho kokoontuu Nivalan seurakuntakodissa kerran kuukaudessa maanantaisin klo 11-12.30

4.9. Aloitus ja tiedotusasioita
2.10. Kerhossa vierailija
30.10. Mahdollisesti vieraita Ylivieskan kerhosta
27.11. Yhdessä ruokailemaan

8.10 Vanhemman väen kirkkopyhä
Joulukuussa lisäksi tulossa Diakonian joulujuhla

Tervetulleeksi sinut toivottaa!
Terttu Järviluoma, diakonissa, 040-5325570, Eila Palola, yhteyshenkilö, 045-2306501
LISÄKSI: Nivalan näkövammaisten kuntosalivuoro Päiväkeskuksessa aina maanantaisin 13.30-15.00.
Oulaisten kerho

Oulaisten näkövammaisten kerho kokoontuu tänä vuonna seuraavasti:
5.9. / 3.10. ja 7.11. 

Kokoontuminen on Penttilän talossa klo 12, Oulaistenkatu 52.
Kerhon puhelin numero on 044 3063090

Porinakahavila Oulusa

Porinakahavila Oulusa kokoontuu Linnankadun toimintakeskuksessa. Tuttuun tapaan juodaan pullakahvit, poristaan kuulumiset, kuunnellaan vierailijan esitys ja pidetään omat arpajaiset. Kerho alkaa klo 13 ellei toisin ole ilmoitettu.
Syksyn porinakahavilat ovat 13.9. / 11.10. / 8.11. ja 13.12.

Pudasjärvi-Taivalkoski kerho

Kerhon toiminta on syksyn ajan tauolla.

Lisätietoja ryhmätoiminnasta antavat:
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
Teija Kaikkonen ja Birgitta Räty-Seppälä (08) 311 5653
Taivalkosken kuntayhteyshenkilö
Hillevi Lindström puh. 050 466 2644
Pudasjärven kuntayhteyshenkilö
Lahja Karvonen puh. 040 513 7498

Pyhäjärven kerho

Pyhäjärven näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti Lähimmäisen kammarissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 14 alkaen.
Lisätietoja voi kysellä Rainer Kyyröseltä puh. 0400 513 082 tai diakoni Minna Heinoselta puh. 040 511 8674.

Seuraava kokoontuminen 5.9. klo 14. Asiasta lähemmin 2 viikon kuluttua Pyhäjärven sanomissa.
Tervetuloa!


Raahen kerho

Raahen näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 13.30 palvelukeskus Kotirannassa ellei toisin ilmoiteta jäsentiedotteessa tai yhdistyksen nettisivuilla. Lisätietoja saa Marja-Leena Hiltuselta puh. 045 842 7688.
Vuoden 2017 kerhopäivät: 6.9. / 4.10. ja 1.11.

Reisjärven kerho

Reisjärven näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa, kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Väinölässä, osoite Rönöntie 15, klo 11-14. Vetäjänä toimii Juha Haajo puh. 0400 772 349. Tervetuloa!

Syksyn kerhopäivät ovat 6.9. / 4.10. / 1.11. ja 5.12.

Muutoksista pyritään ilmoittamaan hyvissä ajoin.

Vaalan kerho

Vaalan näkövammaisten kerho kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 12 Karpalokodin kerhohuoneella. Lisätietoja antaa Aune Sallila puh. 040 578 4372

Vuoden 2017 kerhopäivät:
21.8. / 18.9. / 16.10. ja 13.11.

Ylivieskan kerho

Ylivieskan näkövammaisten kerho kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden kolmas maanantai klo 13-15 seurakuntakoti Mariassa.

Kerhon yhteyshenkilönä toimii Pirkko Malm puh. 044 017 0957 sekä Satu Similä Ylivieskan seurakunnalta puh. 044 711 8628

Kerhokausi alkaa näkövammaisten kirkkopyhän vietolla Kärsämäellä su 10.9.2017.  Kirkkopyhämatkalle ilmoittautuminen elokuun aikana Pirkolle tai Sadulle.

Varsinaiset kerhokokoontumiset ovat 18.9. / 30.10. ja 27.11.

Lokakuussa vierailemme Nivalassa ja pidämme yhteisen kerhon Nivalan seurakunnan näkövammaisten kerholaisten kanssa. Kerhokautta koskevat kokoontumisajat ja -paikat ilmoitetaan Ylivieskan seurakunnan kirkollisissa tiedoissa ja huomaathan, että tälle kerhokaudelle sattuu kaksi kerhoa poikkeuksellisesti kuukauden viimeisenä maanantaina.

Kuntosalivuoro näkövammaisille Palvelukeskus Kotikartanossa on joka torstai
klo 13.00-14.00.

Lisätiedot Pirkolta
Musapiirin kokoontumisista voi kysyä lisätietoja Silpa Elinalla puh. 045 8430854.

TAPAHTUMAKALENTERI

Elokuu

14. -15.8. Celian äänikirjapalvelu käyttöön, uudet käyttäjät ma klo 10 ja ti klo 9
16.8. Liikunnallinen virkistysilta Jäälin majalla klo 16-20. Ilmoittautuminen ennakkoon Raimo Heikkiselle puh. 040 536 0297
21.8. Vaalan kerho klo 12
21.8. Celian uudet sivut tutuksi iOS tai Android laitteen käyttäjät klo 9-15
28.8. Kalajoen kerho?
29.8. Kirjastopäivä toimistolla klo 13

Syyskuu

1. - 3.9. OU-LA-KA, Pikku-syötteellä
4.9. Nivalan kerho klo 11-12.30
5.9. Oulaisten kerho klo 12
5.9. Pyhäjärven kerho klo 14
6.9. Raahen kerho klo 13:30
6.9. Reisjärven kerho klo 11-14
8.9. Iin kerho klo: 9:30-12
10.9 Ylivieskan kerho, kirkkopyhän vietto Kärsämäellä
11.9. Windowsin helppokäyttötoiminnot ja pikanäppäimet käyttöön klo 17:30
13.9. Porinakahavila Oulusa klo 13
15.9. Iin kerho klo: 9:30-12
18.9. Klubi 1863 klo 17
18.9. Vaalan kerho klo 12
18.9. Ylivieskan kerho klo 13-15
20.9. Kuusamon kerho klo 13-14:30
22.9. Iin kerho klo 9:30-12
29.9. Iin kerho klo 9:30-12Lokakuu

2.10. Nivalan kerho klo 11-12.30
3.10. Oulaisten kerho klo 12
4.10. Kuusamon kerho klo 13-14:30
4.10. Raahen kerho klo 13:30
4.10. Reisjärven kerho klo 11-14
6.10. Iin kerho klo 9:30-12
9.10. Klubi 1863 klo 17
11.10. Porinakahavila Oulusa klo 13
13.10. Iin kerho klo 9:30-12
16.10. Vaalan kerho klo 12
18.10. Kuusamon kerho klo 13-14:30
20.10. Iin kerho klo 9:30-12
30.10. Nivalan kerho klo 11-12.30
30.10. Ylivieskan kerho klo 13-15

Marraskuu

1.11. Kuusamon kerho klo 13-14:30
1.11. Raahen kerho klo 13:30
1.11. Reisjärven kerho klo 11-14
3.11. Iin kerho klo 9:30-12
6.11. Klubi 1863 klo 17
7.11. Oulaisten kerho klo 12
8.11. Porinakahavila Oulusa klo 13
10.11. Iin kerho klo 9:30-12
13.11. Vaalan kerho klo 12
15.11. Kuusamon kerho klo 13-14:30
17.11. Iin kerho klo 9:30-12
24.11. Iin kerho klo 9:30-12
27.11. Nivalan kerho klo 11-12.30
27.11 Ylivieskan kerho klo 13-15

Joulukuu

2. -3.12. Teatteriretki Kajaanin kaupunginteatteriin
4.12. Klubi 1863 klo 17
5.12. Reisjärven kerho klo 11-14
13.12 Kuusamon kerho klo 13-14:30
13.12. Porinakahavila Oulusa klo 13