Toimisto tiedottaa

Toimiston aukiolo

Yhdistyksen numerossa vastataan maanantaista torstaihin klo 12 - 15 välisenä aikana. Perjantaisin ei ole puhelinaikaa. Matkapuhelinnumeroihin vastataan aina, kun se on mahdollista. Toimisto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9 - 15.

Toimisto on kiinni 20.12.2019 - 6.1.2020. Rauhallista Joulua kaikille, toivottaa toimiston väki!

Syyskokousterveiset Pohjois-Pohjanmaalta

Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n Sääntömääräinen Syyskokous pidettiin Scandic Oulu Cityssä lauantaina 30.11. klo 13. Kokouksen alussa Tohtoriopiskelija Heidi Siira Oulun Yliopistolta kertoi väitöskirjatutkimuksestaan, joka käsittelee ikääntyneiden näkövammaisten henkilöiden elämänlaatua ja siihen yhteydessä olevia tekijöitä näönkuntoutuksen eri vaiheissa.

Yhdistyksen Puheenjohtaja Katja Kuusela kertoi sangen aktiivisesta kuluneesta vuodesta. Tavanomaisen toiminnan lisäksi, tänä vuonna olemme saaneet nauttia erittäin koulutuksellisesta vuodesta. Olemme saaneet vieraaksemme mm Juha Sylbergin, joka luennoi esteettömän rakennetun ympäristön puolesta sekä Iiro Nummelan, jonka luento keskittyi digitalisaatioon näkövammaisen ihmisen vinkkelistä katsottuna. Toimihenkilöt ja yhdistyksen aktiivit saivat koulutusta hätäensiaputaitoihin. Vuoden alussa aloittanut pistekirjoitusryhmä Pisteli on pyörinyt kivasti koko kuluvan vuoden. Useiden yhteistyökumppanien kanssa on myös yhteistyö jatkunut tiiviinä.
Johtoryhmänjäsen Jarkko Lauri kertoi pääpiirteittäin yhdistyksen toimintakeskukseen kesällä 2019 tehdystä laajasta IV-remontista, jonka tarkoituksena oli saada parempi ja puhtaampi sisäilma toimintakeskuksen tiloihin. Samalla tehtiin myös pientä pintaremonttia ja otettiin käyttöön vuosia kaapin takana piilossa ollut takaovi sisäpihalle. Myös kellariin asennettiin oma ilmanvaihto.

Näkövammaisten Liiton varapuheenjohtaja Lasse Jalonen kertoi liiton kuulumisia kuluneelta vuodelta.

Kokouksessa läsnä oli 23 varsinaista jäsentä, 16 avustajaa ja muuta vierasta sekä 3 toimihenkilöä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Heidi Siira ja sihteerinä toiminnanjohtaja Teija Kaikkonen.

Jäsenmaksut ja palkkiot vuodelle 2020 hyväksyttiin hallituksen esittämässä muodossa. Myös tilintarkastajalle maksettava palkkio hyväksyttiin hallituksen esityksen mukaan.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2020 sekä vahvistettiin Talousarvio vuodelle 2020 hallituksen esityksen mukaisesti.

Vuosille 2020 ja 2021 yhdistyksen hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi jatkamaan Jarkko Lauri Oulusta, Airi Virkkala Ylivieskasta ja Lasse Jalonen Oulusta. Muut vuonna 2020 hallituksessa jatkavat ovat: puheenjohtaja Katja Kuusela ja jäseninä Katja Koponen, Riku Syrjälä ja Ari Varila. Varajäseniksi vuodelle 2020 valittiin kutsumisjärjestyksessä Lasse Hyvärinen Oulusta, Juha Haajo Reisjärveltä ja Seppo Kalaoja Kestilästä.

Näkövammaisten liiton valtuustoon kaudelle 2020-2024 valittiin varsinaisiksi valtuutetuiksi Katja Kuusela ja Ari Varila sekä varavaltuutetuiksi, kutsumajärjestyksessä Jarkko Lauri ja Lasse Hyvärinen.

Kokouksen jälkeen pääsimme nauttimaan hotellin seisovan pöydän herkuista.

Ruokailun jälkeen osa kokouskansasta lähti nauttimaan Teatteri Rioon esityksestä Lisää saikkua, kiitos!