Muut tie­do­teet

SOKEAIN YSTÄVIEN VIRKISTYSLOMAT

Sokeain Ystävien virkistyslomat vuodelle 2019 ovat haettavissa nyt.
Hakuprosessi muuttunut, loma haetaan suoraan Sokeain Ystäviltä!
Sokeain Ystävät ry myöntää ja järjestää yhteensä 120 virkistyslomaa näkövammaisille vuonna 2019.


Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma aikuisille näkövammaisille täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen comfort-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Loman listahinta on 550 euroa,
josta Sokeain Ystävät kustantaa 500 euroa.

Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille aikuisille henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 2 vuoden välein.

Lomaa voivat hakea kaikki suomalaiset, näkövammaiset henkilöt, joilla on haitta-asteeksi määritelty 50 %.

Lomaa haetaan tänä vuonna uudistetusti suoraan avoimella hakemuksella Sokeain Ystäviltä. Hakemuspohja löytyy myös osoitteesta www.syry.fi
Avoimeen hakemukseen tulee laittaa tarkkojen henkilö- ja yhteystietojen lisäksi lyhyt selvitys miksi haluaa ja miksi loma olisi hakijalle hyväksi. Lisäksi hakemuksen liitteeksi tulee laittaa terveydenhoitajan tai lääkärin todistus potilaan terveydentilasta. Todistuksesta on ilmettävä hakijan kyky itsenäiseen toimintaan joko yksin tai avustajan avustamana. Sokeain Ystävät ry ottaa vastaan hakemuksen, päättää lomien saajista ja ilmoittaa myönnetystä lomasta suoraan hakijalle. Lomaviikot jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan tekemällä ja toimittamalla avoin hakemus Sokeain Ystäville  31.10.2018 mennessä. Sokeain Ystävät ry ilmoittaa lomasta vain saajille 10.12.2018 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on viikolla 8. Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 27,28 ja 29.

Lomailijan on mahdollista hakea matkakorvausta Sokeain Ystäviltä loman jälkeen. Hakulomakkeen saa lomalla Onnelasta tai netistä: www.syry.fi.

Pieni ele, vaaliton keräys

Vaaliton keräys on käynnissä kotimaan vammaisyhdistysten hyväksi 
Äänestyspaikoilta tuttu lahjoitus vammaistyölle onnistuu, vaikka maakuntavaaleja ei nyt olekaan.
Pieni ele -keräys järjestetään maakuntavaalien suunniteltuna ajankohtana 17.-28.10., vaikka vaalit siirtyivätkin keväälle. Valtakunnallisten vaalien äänestyspaikoilla on kerätty varoja kotimaan vammais- ja terveystyölle jo vuodesta 1907 lähtien. Vaalittomalla keräyksellä Pieni ele muistuttaa, että lahjoittaminen onnistuu muutenkin kuin käteisenä keräyslippaaseen.
Keräykseen voi osallistua mobiili- tai verkkomaksulla: lahjoittamalla haluamansa summan MobilePay:lla numeroon 53834, Pivolla numeroon 050 4488 242 tai verkkolahjoituksena osoitteessa https://verkkolahjoitus.pieniele.fi.
Lahjoitukset käytetään 17 mukana olevan järjestön kautta esimerkiksi kuntoutukseen, sopeutumisvalmennukseen ja apuvälineisiin.

Pieni ele -keräyksen järjestävät 17 vammais- ja terveystyön järjestöä paikallisyhdistyksineen:
Allergia-, Iho-  ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, FDUV, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Sydänliitto
Järjestöihin kuuluu yhteensä noin 400 000 jäsentä.
Keräyksen tarkoitus on, etteivät vammaiset ja pitkäaikaissairaat ihmiset jää haasteidensa kanssa yksin. Pieni ele on suuri turvaverkko.

Lisätietoja:

Pieni ele -keräystoimikunta:
projektipäällikkö Elina Ranta, puh. 0400 887 114 

elina.ranta@pieniele.fi  
www.pieniele.fi/medialle