Muut ta­pah­tu­mat

Pistekirjoituskurssi 8. - 9.9. ja 22. - 23.9.2018

Pistekirjoitusohjaaja Susanna Hannun vetämä kahden viikonlopun pistekirjoituskurssi

Aikataulu molempina viikonloppuina:

Lauantai
klo 13.30-18.00

Sunnuntai
klo 9.30-14.00

Päivän aikana pidetään pieni evästauko, ota mukaan omat eväät!

Yhdistys korvaa jäsenilleen matkakulut yli 10 € menevältä osalta /hlö/vkl, edullisinta matkustustapaa käyttäen. Majoitus ja ruokakulut ovat omakustanteisia.

Ilmoittautuminen loppunut.

NKL:n Daisy-kuuntelulaitepalvelu ja Polar Print Oy esittäytyy

Toimistolla 26.9.2018 klo 13-17

Tiedonsaantipalvelut esittelee uusia Daisy-soitin malleja ja Lehtikuuntelu-palvelua alueilla. Tervetuloa tapaamaan meitä yhdistyksen toimistolle, Linnankatu 32, ja tutustumaan uusiin Daisy-soittimiin!

Esittelemme Lehtikuuntelu-palvelua ja miten voit kuunnella Daisy-soittimella näkövammaisten äänilehtiä ilman cd-levyjä ja tietokonetta. Tilaamasi lehdet tulevat suoraan soittimeen ja saat lehtiä luettavaksi jo aamulla heti niiden ilmestyttyä.

Näköpiste Polar Print Oy esittelee apuvälineitä: Mitä avuksi, kun silmälasit eivät enää riitä? Tule katsomaan ja testaamaan ratkaisuja suurentamiseen sekä tekstin muuttamiseen puheeksi tai pistekirjoitukseksi. Mukana myös uusi OrCam – silmälasisankaan kiinnitettävä pieni kamera, joka lukee tekstit käyttäjälleen ääneen sekä suomea puhuvat näppäinpuhelimet SmartVision2 ja MiniVision.

CELIA ESITTÄYTYY / PORINAKAHAVILA 9.10.2018

Celia vierailee näkövammaisten liiton alueyhdistyksissä. Tapahtuma rantautuu Ouluun Linnankadun toimistolle tiistaina 9.10.2018 Porinakahavilan yhteyteen. Tule mukaan keskustelemaan Celian toimintaan liittyvistä, mieltä askarruttavista asioista ja tapaamaan Celian työntekijöitä!

TERVETULOA!

PORINAKAHAVILAN JA SEURAKUNNAN YHTEINEN SYYSRETKI SEINÄJOELLE 28. – 29.9.2018

Lähtö perjantaina 28.9. klo 9.00 Oulun linja-autoaseman tilausajolaiturista ja paluu lauantaina 29.9. noin klo 17.00.

Perjantain ohjelmassa teatteriesitys Nimeni on Susanna Seinäjoen kaupunginteatterissa, lauantaina kiertoajelu jossa tutustutaan kaupunkiin ja Alvar Aallon arkkitehtuuriin.

Retken hinta 126 €, sisältää teatterilipun, opastetun kiertoajelun, majoituksen 2 hh huoneissa (hotelli Sorsanpesä), kaksi lounasta, päivällisen ja linja-autokuljetuksen.

Otathan oman avustajan mukaan, avustajan retkimaksu jää itse maksettavaksi 101 €. Laskut jaetaan bussissa.

Ruokailemme meno ja paluumatkalla Kokkolan ABC:llä ja perjantaina päivällisen syömme hotellilla ennen teatteriesitystä.

Ilmoittautuminen loppunut. 

Huolehdithan että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus!

Järjestäjinä Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry ja Oulun seurakuntien näkövammaistyö.

Nimeni on Susanna, on lempeä draama naisten välisestä, kaiken kestävästä ystävyydestä. Se on kunnianosoitus yhteenkuuluvuudelle – ja elämälle!
Susanna on vahva oman tiensä kulkija: menestynyt, hauska, elämässään pitkälle päässyt toimittaja. Eronnut ja lapseton nainen osaa nauttia vapaudestaan, työstään ja rakkaiden ystäviensä seurasta.

Mutta edessä on ylittämätön este. Susanna joutuu kohtaamaan oman heikkoutensa sairastuessaan Alzheimerin tautiin vain vähän yli viisikymppisenä. Kun näppäimistö ei enää tottele ja keittiö vaihtelee paikkaa, on ystävien aika tulla hätiin.

Nyt ensi kertaa suomeksi nähtävä tanskalaisnäytelmä kuvaa sitä, mitä ystävän eteen on valmis tekemään.