Muut ta­pah­tu­mat

PUDASJÄRVEN SENIORIMESSUT

Pudasjärven Seniorimessut 7.10.2019 klo 10:00 - 15:00 Tuomas Sammelvuo -salissa. Monipuolista ohjelmaa luvassa!

Mukana Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaisista ict-kouluttaja Leena Vallo ja Näkövammaisten liitosta oikeuksienvalvonnan asiantuntija Sinikka Mäntyjärvi. Tervetuloa mukaan!

PISTEKERHO PISTELI

Yhdistyksessä pyörii vertaisoppimisen ryhmä, jossa hypistellään yhdessä pistekirjoitusta. Ryhmässä jokainen voi oman tasonsa mukaan lukea ja kirjoittaa pisteillä. Pääasiassa koetamme selviytyä sormituntumalla, mutta tiukanpaikan tullen voimme ottaa silmän avuksi. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille.
Jokainen tulee ryhmään itse asettamiensa tavoitteiden kanssa. Tsempataan toinen toisiamme opettelemaan pistekirjoitusta, piste pisteeltä! Pistekirjoitus voi jollekulle olla myös mukava harrastus, tämä ryhmä on sellaiseen juuri sopiva.
Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Katja Kuusela ja Anne-Laure Janssen. Ohjaajilla on mukanaan pari pistekirjoituskonetta ja runsaasti lukumateriaalia. Jos sinulla on oma pistekirjoituskone ja haluat harjoitella erityisesti kirjoittamista, ota kone mukaan. Ne, joilla ei vielä ole omaa konetta voivat lainata ohjaajien koneita paikan päällä.

Syksyn Pistelit 9.10. / 13.11. / 11.12.

Ilmoittautumiset kokoontumisviikon maanantaihin mennessä. yhdistyksen toimistolle puhelin 08 - 311 5653 tai yhdistys@ppnry.net

Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiasi kahvitarjoilua varten.
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtaja Teija Kaikkoselta.

Tervetuloa mukaan pistekirjoituksen ihmeelliseen maailmaan!

Digitalisaatio näkövammaisen silmin

Digitalisaatio on tämän päivän taikasana. Sen kerrotaan helpottavan elämäämme ja tarjoavan monia uusia mahdollisuuksia. Mutta tälläkin kehityksellä on nurjakin puolensa. Palvelut, joita ennen sait pankin tai viraston tiskiltä ihmiseltä, on nyt osattava hakea netistä. Monet nettisivut ovat vaikeita tai mahdottomia käyttää ilman riittävää näkökykyä. Ja uudet pankkipalvelut edellyttävät, että sinulla on älypuhelin, halusit sitä tai et.
Miten me näkövammaiset suoriudumme tässä nopeiden muutosten ajassa? Tule Aleksinkulmaan (Aleksanterinkatu 9, sisäänkäynti sisäpihan puolelta) maanantaina 14.
lokakuuta kello 13 kuulemaan, mitä Näkövammaisten Liiton palvelupäällikkö Iiro Nummelalla on kerrottavaa näistä asioista juuri sinulle."

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!
Luento äänitetään Daisy formaattina CD:lle, jota jaetaan paikalliskerhoille myöhemmin.


Huomio Iiro Nummelan luentotapahtumaan tulijoille!

Salissa ei ole induktiosilmukkaa, eikä sitä ole mahdollista laittaa sinne etukäteen, koska edellinen tilaisuus loppuu klo 13 ja tämä alkaa klo 13. Sali on kuitenkin kohtuu pieni ja äänentoisto kaiuttimissa kuulemma hyvä. Varataan etupenkille tilaa kuulovammaisille, jotka hyötyvät kaiuttimen läheisyydestä. Äänite on saatavilla Daisyna myöhemmin. Pahoittelut.

Tervetuloa!

GLAUKOOMAKERHO OULUSSA

Oulun seudun Glaukoomakerho kokoontuu Pohjois-Pohjanmaan näkövammaisten tiloissa osoitteessa Linnankatu 32, Oulu.

Toiminta jatkuu syksyllä

Tervetuloa mukaan kerhotoimintaan, jossa glaukoomaa sairastavat voivat jakaa kokemuksiaan ja saada uutta tietoa hoidoista sekä tukea toinen toistaan! Sinun ei tarvitse olla Glaukoomayhdistyksen jäsen tullaksesi mukaan toimintaan. Kerho on maksuton.

Kerho-ohjaajat: Lasse Jalonen, sähköposti: jalonen.lasse@gmail.com
puhelin: 0400 125 371 ja Sanna Halonen santtu.jaakola@gmail.com

Näin avustat näkövammaista – koulutus avustajalle

Koulutuksessa saat tietoa näkövammaisuudesta ja näkövammaisen kohtaamisesta. Pohdimme erilaisia avustamistilanteita, kuvailemista ja muita näkövammaiselle tärkeitä käytännön asioita. Turvallista opastamista sekä sisällä että ulkona pääset kokeilemaan myös käytännössä.
Koulutus on suunnattu näkövammaisten henkilökohtaisille avustajille sekä vapaaehtoisille.

Koulutus järjestetään Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n toimintakeskuksessa (Linnankatu 32) keskiviikkona 27.11.2019 klo 11.30-15.30.

Koulutus on maksuton.
Ilmoittautumiset ja lisätiedot Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry 08 3115653 yhdistys@ppnry.net
Ilmoittautumiset viimeistään 20.11.2019. Kurssille mahtuu 16 henkilöä.

Koulutuksen järjestäjät:
Näkövammaisten liitto ry
Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry
OYS Näkökeskus
Oulun seurakuntien näkövammaistyö

Kolmeosainen Webinaarisarja tulossa syksyllä

Syksyllä 2019 järjestetään kolmeosainen webinaarisarja tärkeistä, ajankohtaisista asioista. Puhujana on NKL:n Oikeuksienvalvonnanlakimies Elli Bjökberg. Nämä webinaarit lähetetään liiton nettiradiolla Braillesta, johon voi myös livenä osallistua - ja tilaisuuksien tallenteet tulevat liiton sivuille kuunneltavaksi takautuvasti. Webinaareihin voi lähettää kysymyksiä etukäteen ja webinaarin aikana, ja niihin vastataan viimeisen 20min aikana, eivätkä ne mene tallenteelle.

 Aikataulut ja aiheet:
- 15.10. Kuljetuspalvelut klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 19.11. Henkilökohtainen apu klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 10.12. Yhdenvertaisuus ((työ)syrjintä) klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17

Tarkoituksena on, että voisimme kokoontua ko. aikana Linnankadun toimintakeskukseen kuuntelemaan webinaareja isommalla joukolla ja Sinikan johdolla osallistua etänä keskusteluun ja esittää mahdollisesti myös kysymyksiä.

Tarkempaa tietoa syksyn jäsentiedotteissa!