Muut ta­pah­tu­mat

HYVINVOINTIPÄIVÄ ROKUALLA 8.6.2019

Lämpimästi tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n hyvinvointipäivään Rokualle 8.6.2019.
 
Lähdemme viettämään yhdessä mukavaa päivää Rokua ihaniin maisemiin, luvassa monenlaista ohjelmaan. Oulusta ja maakunnista järjestämme yhteiskuljetuksen. Oulun kuljetus lähtee linja-autoaseman tilauslaiturilta klo 9.00. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitathan mistä nouset bussin kyytiin.  Tapahtuman omavastuu on 10 €/henkilö. Varaathan tasarahan.
 
Sitovat ilmoittautumiset 9.5.2019 mennessä yhdistyksen toimistolle p. 08 311 5653 tai yhdistys@ppnry.net.  Muista ilmoittaa, jos sinulla on jokin erityisruokavalio.

Halutessaan on myös mahdollista varata omakustanteinen yöpyminen Rokua Health & Spa Hotellista, edulliseen hintaan (55€ / hlö / 2hh) hintaan sisältyy yöpyminen 2hh, aamupala ja kylpylän sekä kuntosalin käyttö sekä ravintolaan sisäänpääsyn (ei spesiaali-iltoina). Myös mahdolliset majoitusvaraukset tulee tehdä yhdistyksen toimiston kautta ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli yövyt Rokualla paluumatkasi on omakustanteinen.
 
Hyvinvointipäivän avaa yhdistyksen puheenjohtaja Katja Kuusela ja toiminnanjohtaja Teija Kaikkonen. Jonka jälkeen nautimme kahvit suolaisen pikkupurtavan kera. Liikunta ja ravinto muodostavat yhdessä tärkeän pohjan, josta kaikki jaksaminen koostuu, tästä aiheesta saamme tarkempaa tietoa fysioterapeutin luennolla. Vielä ennen happihyppelyä saamme vieraaksemme oikeuksien valvonnan asiantuntijan Sinikka Mäntyjärven kertomaan ajankohtaisista asioista. Tässä vaiheessa kaikille varmasti tuleekin pieni tauko(jumppa) tarpeeseen. Valittavana on jäkäläjumppaa luonnonhelmassa tai kävelylenkki lammen ympäri, toki halutessaan voi vain istuskella ja nauttia hyvästä seurasta ja kauniista Rokuan luonnosta. Lounas on katettu seisovaan pöytään noin kello 13. Kun kupu on ravittu ja pieni levähdyshetki vietetty niin lähdetään kokeilemaan lavista. Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa, että tanssipari talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tanssin jälkeen varmaan jo hieman hiukoo, joten kodalla on nuotio viritettynä makkaranpaistoa varten. Kotiinpäin lähdetään noin puoli kuuden aikoihin.
 
HOX! yhdistys ei vakuuta tapahtumaan osallistujia.
TERVETULOA MUKAAN!

HYVINVOINTILOMA KALAJOELLA 18-23.8.2019

Ensisijaisesti Näkövammaisille tarkoitetut Hyvinvointilomat on haussa (25.3.-26.5.2019). Loma järjestetään Kalajoella 18-23.8.2019 Santa’s Resort & Spa Hotellissa.

• Lomaan sisältyy viisi täysihoitovuorokautta (aamiainen, lounas ja päivällinen).
• Majoitus on kahden hengen huoneissa.
• Yhteistä ohjattua ohjelmaa on kaksi kertaa päivässä.
• Loman (5vrk) omavastuu on 125€

Paperiversioita on saatavilla yhdistyksen toimistolta hakuajan alettua.

Tulostettu lomatukihakemus palautetaan suoraan Hyvinvointilomat ry:lle osoitteeseen:

Hyvinvointilomat ry
Haapaniemenkatu 14, 00530 HELSINKI

Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen

https://lotu.lomajarjestot.fi/t/HYVINVOINT/calendar/list

GLAUKOOMAKERHO OULUSSA

Oulun seudun Glaukoomakerho kokoontuu Pohjois-Pohjanmaan näkövammaisten tiloissa osoitteessa Linnankatu 32, Oulu.

Toiminta jatkuu syksyllä

Tervetuloa mukaan kerhotoimintaan, jossa glaukoomaa sairastavat voivat jakaa kokemuksiaan ja saada uutta tietoa hoidoista sekä tukea toinen toistaan! Sinun ei tarvitse olla Glaukoomayhdistyksen jäsen tullaksesi mukaan toimintaan. Kerho on maksuton.

Kerho-ohjaajat: Lasse Jalonen, sähköposti: jalonen.lasse@gmail.com
puhelin: 0400 125 371 ja Sanna Halonen santtu.jaakola@gmail.com

PISTEKERHO

Pistekerho- eli ryhmä toimistolla

Yhdistyksessä on alkanut uusi vertaisoppimisen ryhmä, jossa hypistellään yhdessä pistekirjoitusta. Ryhmässä jokainen voi oman tasonsa mukaan lukea ja kirjoittaa pisteillä. Pääasiassa koetamme selviytyä sormituntumalla, mutta tiukanpaikan tullen voimme ottaa silmän avuksi. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille.

Jokainen tulee ryhmään itse asettamiensa tavoitteiden kanssa. Tsempataan toinen toisiamme opettelemaan pistekirjoitusta, piste pisteeltä! Pistekirjoitus voi jollekulle olla myös mukava harrastus, tämä ryhmä on sellaiseen juuri sopiva.

Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Katja Kuusela ja Anne-Laure Janssen. Ohjaajilla on mukanaan pari pistekirjoituskonetta ja runsaasti lukumateriaalia. Jos sinulla on oma pistekirjoituskone ja haluat harjoitella erityisesti kirjoittamista, ota kone mukaan. Ne, joilla ei vielä ole omaa konetta voivat lainata ohjaajien koneita paikan päällä.

Kerho jatkuu syksyllä.

Tervetuloa mukaan pistekirjoituksen ihmeelliseen maailmaan!

Kolmeosainen Webinaarisarja tulossa syksyllä

Syksyllä 2019 järjestetään kolmeosainen webinaarisarja tärkeistä, ajankohtaisista asioista. Puhujana on NKL:n Oikeuksienvalvonnanlakimies Elli Bjökberg. Nämä webinaarit lähetetään liiton nettiradiolla Braillesta, johon voi myös livenä osallistua - ja tilaisuuksien tallenteet tulevat liiton sivuille kuunneltavaksi takautuvasti. Webinaareihin voi lähettää kysymyksiä etukäteen ja webinaarin aikana, ja niihin vastataan viimeisen 20min aikana, eivätkä ne mene tallenteelle.

 Aikataulut ja aiheet:
- 15.10. Kuljetuspalvelut klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 19.11. Henkilökohtainen apu klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17
- 10.12. Yhdenvertaisuus ((työ)syrjintä) klo 15-17:30, lähetys nettiradiolla on klo 16-17

Tarkoituksena on, että voisimme kokoontua ko. aikana Linnankadun toimintakeskukseen kuuntelemaan webinaareja isommalla joukolla ja Sinikan johdolla osallistua etänä keskusteluun ja esittää mahdollisesti myös kysymyksiä.

Tarkempaa tietoa syksyn jäsentiedotteissa!