Muut ta­pah­tu­mat

PISTEKERHO

Pistekerho- eli ryhmä toimistolla
Yhdistyksessä alkaa uusi vertaisoppimisen ryhmä, jossa hypistellään yhdessä pistekirjoitusta. Ryhmässä jokainen voi oman tasonsa mukaan lukea ja kirjoittaa pisteillä. Pääasiassa koetamme selviytyä sormituntumalla, mutta tiukanpaikan tullen voimme ottaa silmän avuksi. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille.

Jokainen tulee ryhmään itse asettamiensa tavoitteiden kanssa. Tsempataan toinen toisiamme opettelemaan pistekirjoitusta, piste pisteeltä! Pistekirjoitus voi jollekulle olla myös mukava harrastus, tämä ryhmä on sellaiseen juuri sopiva.

Ryhmää ohjaavat vapaaehtoiset Katja Kuusela ja Anne-Laure Janssen. Ohjaajilla on mukanaan pari pistekirjoituskonetta ja runsaasti lukumateriaalia. Jos sinulla on oma pistekirjoituskone ja haluat harjoitella erityisesti kirjoittamista, ota kone mukaan. Ne, joilla ei vielä ole omaa konetta voivat lainata ohjaajien koneita paikan päällä.

Kevään ryhmäkerrat:
keskiviikko 27.2. / 27.3. ja 8.5. aina kello 17.00 – 19.00 yhdistyksen toimistolla osoitteessa Linnankatu 32, Oulu.

Ilmoittautumiset kokoontumisviikon maanantaihin mennessä. yhdistyksen toimistolle puhelin 08 - 311 5653 tai yhdistys(at) ppnry.net

Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiasi kahvitarjoilua varten.
Pitkämatkalaisille yhdistyksen jäsenille korvataan matkakuluista 10 euroa ylimenevä osa halvimman matkustustavan mukaan, kuitteja vastaan. Matkakuluasioista voi kysyä toiminnanjohtaja Teija Kaikkoselta.

Tervetuloa mukaan pistekirjoituksen ihmeelliseen maailmaan!

VERKKOKAUPPAKOULUTUS

Ura käsillä -hanke järjestää verkkokauppakoulutuksen Oulussa, Pohjois-Pohjanmaan Näkövammaiset ry:n tiloissa 14.3.-15.3.2019 klo 9-16.00. Kurssi on maksuton ja sille valitaan 3-5 Ura käsillä -hankkeen kursseilla käynyttä henkilöä. Valittavilla osallistujilla tulee olla tarvittavat tietotekniset perustaidot, jotta kaikkien osallistujien oppiminen olisi mahdollisimman tehokasta. Kurssin vetää Näköpiste, Polar Print Oy. Alla kurssi-ilmoitus

Kurssi on tarkoitettu näkövammaisille käsityöyrittäjille. Kurssilla saat ohjauksen Holvi-verkkokaupan perustamiseen ja ylläpitoon. Vaatimuksena kurssille pääsyyn on sujuva omien tietoteknisten apuvälineiden käyttötaito ja annettujen alkutehtävien selvittäminen. Alkutehtävät ovat varsinaiseen verkkokaupan perustamiseen liittyviä valmisteltavia ja selviteltäviä asioita, kuten esimerkiksi logo, verkkosivut, käytettävissä oleva budjetti ja tuotekuvat.  Kaikkien kurssilaisten apuvälinetilanne ja alkutehtävät käydään yksilöllisesti läpi ennen kahden päivän lähiosuutta, jolla verkkokauppa perustetaan. Kurssin kouluttajina toimivat Marja Mikola ja Johanna Herranen.

Kurssille voi hakea osoitteessa ura.kasilla@hun.fi. Kerro vapaamuotoisessa hakemuksessa lyhyesti oma tilanteesi käsityöyrittäjänä ja peruste, miksi tämä koulutus olisi juuri sinulle tarpeellinen. Kerro myös, mitä tietoteknisiä apuvälineitä käytät. Käytyämme hakemuksesi läpi, ohjaamme valitut osallistujat keskusteluun kurssin järjestäjän kanssa, jossa määritellään vielä tarkemmin kurssille tarvittavat perustiedot ja annetaan ennakkotehtävät. Kurssille päässeille ilmoitetaan valinnasta 25.2. Tämä kurssi on ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia taidot nostaa oma käsityöyrittäjyys aivan toiselle tasolle! Jos haluat jutella asiasta lisää, ole yhteydessä minuun osoitteessa piia.rossi@hun.fi.

HYVINVOINTIPÄIVÄ ROKUALLA 8.6.2019

Yhdistys järjestää hyvinvointipäivän Rokuan kuntokeskuksessa 8.6.2019.  Luvassa on mukavaa yhdessäoloa mm. jäkäläjumpan merkeissä. Päivän kruunaa maittava lounas noutopöydästä.

Omavastuu on 10€/ hlö

Eri puolilta maakunnista järjestetään yhteiskuljetus Rokualle.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 23.5. yhdistyksen toimistolle.

Halutessaan on myös mahdollista varata omakustanteinen yöpyminen Rokua Health & Spa Hotellista, edulliseen hintaan (55€ / hlö / 2hh) hintaan sisältyy yöpyminen 2hh, aamupala ja kylpylän sekä kuntosalin käyttö sekä ravintolaan pääsy.
Myös  mahdolliset majoitusvaraukset yhdistyksen toimiston kautta.

HYVINVOINTILOMA KALAJOELLA 18-23.8.2019

Ensisijaisesti Näkövammaisille tarkoitetut Hyvinvointilomat tulee hakuun maaliskuussa, (25.3.-26.5.2019). Loma järjestetään Kalajoella 18-23.8.2019 Santa’s Resort & Spa Hotellissa.

  • Lomaan sisältyy viisi täysihoitovuorokautta (aamiainen, lounas ja päivällinen).
  • Majoitus on kahden hengen huoneissa.
  • Yhteistä ohjattua ohjelmaa on kaksi kertaa päivässä.
  • Loman (5vrk) omavastuu on 125€

Linkki Hyvinvointilomien hakemukseen tulee yhdistyksen nettisivuille. Paperiversioita on saatavilla yhdistyksen toimistolta hakuajan alettua.

Kuvailutulkatut elokuvat ja ohjelmat

Yle on tehnyt näkövammaisten lukuisista palautteista johtuen takinkäännöksen vuodentakaiseen
linjavetoon: jatkossa kaikki kuvailutulkkaukset löytyvät myös Areenasta.
 
Linkki kuvailutulkattuun Tuntematon sotilas -sarjaan:

https://areena.yle.fi/1-4664161

Miia Tervon 25.1. ensi-iltansa saava pitkä elokuva Aurora löytyy kuvailutulkattuna MovieReading-sovelluksesta.
 
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=iH_zs9E-LCA

Lumikurssi Oulussa 8. - 10.2.2019

Huom. Ilmoittautumisaika ohittunut tähän tapahtumaan.

Tervetuloa viettämään vauhdikas, antoisan tehokas ja luminen opaskoirakoiden harjoitusviikonloppu Ouluun 8.-10.2.2019. Kurssilla harjoitellaan ahkerasti peesareiden ja kouluttajien kanssa lumisessa Oulussa niin keskustassa kuin laitamilla koirakon yhteistyötä ja tarkkuutta hioen
 
Kurssille saapuu kaikilta Suomessa olevilta opaskoirakouluilta kouluttajat, mukanaan tehokkaat treenivinkit ja tottelevaisuus harjoitteet. Lisäksi tutustumme BlindSquareen ja saamme vinkkejä koirien sekä ihmisten kehonhuoltoon fysioterapeutti-koirahierojan opastuksella.
 
Majoitus: Scandic Station Oulu (Kajaaninkatu 17, Oulu), Sis. Aamupala, asiakas sauna ja internet.
 
Viikonloppukurssille ovat etusijalla Pohjois-Suomen opaskoirakot ja jos paikkoja jää ovat muualtakin Suomesta koirakot tervetulleita harjoittelemaan lumen keskelle pohjoiseen. Kurssille otetaan 10-12 koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Kurssin hinnat:
 
Opaskoirayhdistyksen jäsen, Pohjois-Suomi 140€
Opaskoirayhdistyksen jäsen, muu Suomi 170€
Muut 200€
 
Kurssihinta sisältää majoituksen 2hh huoneessa, ruokailut, välipalat ja muun kurssin ohjelman. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 60€/kurssiviikonloppu. Matkakorvaukset opaskoirayhdistyksen ohjeistuksen mukaisesti jäsenille.
 
Lisätietoa : Pohjois-Suomen peesari yhteyshenkilölle Merille, meri.peuhkurinen(at)hotmail.com tai 040-833 5047.
 
Tapaamisiin Oulussa! t. Meri

Fysioterapeutti AMK, Hevos- ja koirahieroja, Centered Riding-ohjaaja (Level 1)
Independent Forever Business Owner

Meri Peuhkurinen
040- 833 5047
meri.peuhkurinen@hotmail.com
https://meripeuhkurinen.wordpress.com/

"If it doesn`t make you smile, change it!"