Muut ta­pah­tu­mat

Lähde luontoretkelle!

PSK-Aikuisopiston luonto- ja sotealan opiskelijat järjestävät näkövammaisille asiakkaille luontoretken 28. kesäkuuta.Opetusaiheena on erityisryhmien ohjaaminen luonnossa. Etsimme 6-7 asiakasta, jotka ovat valmiita luontoilemaan ja auttamaan opiskelijoita oppimaan, miten näkövammaisia parhaiten ohjataan luonnossa. Lisää asiasta ja ilmoittautumistiedot tulevat toukokuun jäsentiedotteessa.

Ystävällisin terveisin

Tiina Rahko
FM, Keruutuotetarkastaja
Kouluttaja (luonto- ja ympäristöala)
PSK-Aikuisopisto
Kansankatu 47 B, 3. krs., 90100 Oulu
p. 044 3120 795
tiina.rahko@psk.fi
www.psk.fi

PISTE IIN PÄÄLLE

Kiinnostaako sinua pistekirjoitus? Oletko aina miettinyt, miten ihmeessä sitä voi oppia tai, että minä en ainakaan sitä koskaan opi?

Oletko tullut ajatelleeksi, että pienet pisteet voivat auttaa arkeasi? Jo pienellä pisteiden opiskelulla voit merkata maustepurkkeja tai cd-levyjä. Vähän enemmän pisteitä hallitsevat voivat helposti erottaa lääkepakkaukset toisistaan ja lukea vaikka Pistiäistä, joka on Airut-lehden maksuton pisteliite.
Lisäksi pisteiden hypistelyn opiskelu herkistää tuntoaistisi, jolloin voit keksiä omia pieniä merkkaustapoja eri asioihin esimerkkinä vaikkapa pyykki- tai astianpesukoneen ohjelmanappulat.

Kartoitamme yhdistyksen jäsenten kiinnostusta tulla oppimaan pistekirjoituksen alkeita tai kehittämään ruosteessa olevaa taitoa. Olemme alustavasti sopineet pistekirjoitusohjaaja Susanna Hannun kanssa kahden viikonlopun mittaisesta pistekirjoituskurssista Oulussa ensi syksynä.

Jos kiinnostuit ota yhteyttä toimistolle. Mikäli kiinnostuneita on riittävästi, alamme katsomaan kalentereista sopivia viikonloppuja. Mikäli näkövammaisista jäsenistämme kurssi ei tule täyteen, voi kurssille osallistua myös näkeviä. Jäsenille kurssi on maksuton, mutta näkeviltä osallistujilta perimme pienen osallistumismaksun. Kurssi-ilmoitus julkaistaan jäsentiedotteessa, mikäli kiinnostuneita löytyy. Ilmoitathan alustavan kiinnostuksesi maaliskuun aikana.

NÄKÖVAMMAISTEN KESÄPÄIVÄT KUOPIOSSA!

Näkövammaisten valtakunnalliset kesäpäivät järjestetään Kuopiossa 15. - 17.6.2018 paikkana Scandic Kuopio, Kuopion sataman ja Kallaveden äärellä. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa, savolaisuuteen ja Kuopioon tutustumista sekä rentoa yhdessä oloa. Alueyhdistykset järjestävät kesäpäiville yhteisretkiä jäsenistölle, joten tiedustele oman yhdistyksesi retkisuunnitelmia.

Alustava ohjelma

Kesäpäiväohjelma alkaa 15.6. klo 16.00 tervetuliaiskahveilla, joiden jälkeen saamme ensi tuntuman savolaisuudesta klo 17. Ilta jatkuu risteilyllä Kallaveden maisemissa.

Lauantaina juhlistamme 90-vuotiasta Näkövammaisten liittoa menneeseen ja tulevaan katsovalla miniseminaarilla. Vieraanamme myös kirjailija Antti Heikkinen.
Päivällä tutustutaan Kuopioon ja iltapäivällä on vaihtoehtoisina ohjelmina tutustuminen Puijon alueeseen tai entiseen Kuopion sokeainkouluun. Kolmantena vaihtoehtona makupaloja savolaisesta ruokakulttuurista.

Lauantai-illan päättää päivällinen, jonka lomassa savolaista huumoria. Illan päätteeksi laitetaan jalalla koreasti.

Sunnuntaiaamun vaihtoehtoisina ohjelmina ovat Kuopion tuomiokirkossa järjestettävä jumalanpalvelus tai tustuminen kuopiolaiseen museokohteeseen (vahvistuu myöhemmin..

Mitä maksaa, mihin ilmoittaudutaan?

Kesäpäiväohjelman sisältävä osallistumismaksu 30 e/hlö, kukkaroa keventävät myös majoitus- ja matkakulut.

Yhdistys järjestään yhteiskuljetuksen Oulun linja-autoaseman tilauslaiturilta, omavastuu bussimatkasta 10€
Yöpyminen kahden hengen huoneissa, sisältäen aamiaisen: 2 hh 125 - 145 e/yö (huonetyypistä riippuen)
 
Yhdistys ei vakuuta osallistujia.
Sitovat ilmoittautumiset toimistolle 16.4. mennessä