Kevään 2020 ICT-toiminta

Windows 7 käyttöjärjestelmän tuki

Windows 7 käyttöjärjestelmän tuki loppui 14.1.2020. Tämä tarkoittaa sitä, että kyseiselle tuotteelle ei ole enää saatavilla teknistä tukea ja Windows Updaten päivityksiä tietokoneesi suojaamiseksi. Myös Internet Explorerin tuki loppui.

Windows 10 käyttöjärjestelmän on voinut edelleen asentaa ilmaiseksi Windows 7 koneisiin. Riippuen koneen iästä ja komponenteista osaan koneista asennus on onnistunut ja osaan ei.
Koneessa olevat apuohjelmat esim. Zoomtext joudutaan myös päivittämään uusimpaan versioon. Tätä varten on toimitettava OYS näkökeskukseen edellisen ohjelman lisenssitiedot. Jos kone on valmiiksi ollut ”tehoton” uudet ohjelmat eivät välttämättä jaksa pyöriä siinä vaikka kymppi saataisiinkin asentua. Silloin joudutaan hankkimaan uusi kone.

Soita Leenalle niin katsotaan etäyhteydellä koneesi speksit ja mietitään mitä tehdään p. 044 0400 694 tai leena.vallo@ppnry.net.

Ohjaukset

Ohjauskerran pituus on pääsääntöisesti kolme tuntia ja opetus on maksutonta. Ohjauksen aikana tarjotaan kahvit suolaisen purtavan kera.

Huom. ohjauksia voidaan tehdä myös etäyhteyden avulla.

Ilmoittautuminen ohjaukseen

Ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa 08 311 5653.
Lisätietoja ohjauksista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net
 
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan, omavastuu 10 €.

Kirjastopalvelu

KIRJASTOPALVELUT TOISTAISEKSI PERUTTU

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus. Tervetuloa!

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!