ICT -oh­jauk­set syk­sy 2018

Pienryhmäohjaukset

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 10 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus

Celia-kirjaston käytönohjaus 29.10 klo 9-15

Ohjaus on tarkoitettu henkilöille, joilla on omat Celian äänikirjapalvelun verkkotunnukset ja joille Internetin käyttö omalla apuvälineellä on tuttua.

Harjoittelemme kurssilla sivuston käyttöä, kirjojen etsimistä ja lataamista tietokoneelle ja siitä ulkoiseen laitteeseen, Victor Reader Streamiin, Plex Talk Pockettiin. Kurssille tulevalla pitää olla omat verkkotunnukset Celiaan. Muista ottaa nämä Celianet-tunnukset (käyttäjätunnus ja salasana) mukaan. 
 
Jos sinulla ei ole verkkotunnuksia voit hakea niitä omasta kirjastostasi. Jos sinulla on jo tunnukset, mutta olet vielä cd-levyjen käyttäjä voit muuttaa käyttötavan soittamalla Celian asiakaspalveluun p. 0295 333 050. Huomaa, että sinulla pitää olla silloin sellainen laite, jossa on muistikortin tai muistitikun paikka.

Kun siirryt verkkopalvelun käyttäjäksi (latausvaihtoehto) et saa enää kirjoja cd-levyinä, mutta voit palata cd-levyjen käyttäjäksi, jos tulet toisiin ajatuksiin.

Kurssi on tarkoitettu pääsääntöisesti tietokoneen käyttäjille, mutta myös älylaitteen käyttäjä voi tulla kurssille jos hänellä on Pratsam Reader ohjelma ja tunnukset sekä laitteen käyttö hyvin muuten hallinnassa.
Pratsam Reader tunnukset saa kirjastosta tai jos olet Celian käyttäjä saat ne soittamalla Celiaan, laittamalla sähköpostia osoitteeseen palvelut@celia.fi
Hinta 20 €
Ilmoittautuminen 24.10. mennessä yhdistyksen toimistolle.
Lisätietoja voi kysyä Leenalta p. 044 0400 694

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo(at)ppnry.net

Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan, omavastuu 10 € sekä majoitus tarvittaessa. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

Kirjastopalvelu

Seuraavat kirjastopalvelut pidetään 22.10 ja 26.11. klo 13-15.

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus.
Tervetuloa!

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ICT-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!