Syk­syn 2019 ICT-toi­min­ta

Ohjauspäivän pituus on vastaisuudessa kolme tuntia ja opetus on maksutonta. Päivän aikana tarjotaan kahvit suolaisen purtavan kera.

Valokuvaus 5. 18.9. klo 16:30 - 19:30

Ohjaus järjestetään syksymmällä. Ohjauksessa tutustutaan kuvakirjan työstämiseen omista valokuvista. Älylaitteeseen tai tietokoneen voi asentaa ilmaisen ifolor-sovelluksen, jolla kirjan tekeminen onnistuu laitteeseen tai koneelle tallennetuista kuvista. Kuvakirjan tekeminen on maksullinen alkaen 9,95 eurosta (24 sivua 24-96 kuvalle) Huom. ohjelmat eivät ole yhteensopivia ruudunlukuohjelmien kanssa eli näiden käyttäjät tarvitsevat avustajan mukaan ohjaukseen.

Iphone/ipad ohjausta 3.10. klo 16:30 - 19:30

Harjoittelemme ohjauksessa mm. kalenterin ja herätyskellon käyttöä sekä VoiceOverin, että Sirin avulla. Ohjaukseen tulevan on hallittava oma puhelimen/tabletin peruskäyttö.

Ilmoittautuminen viimeistään alkavan viikon maanantaina!

NVDA ruudunlukuohjelman ohjaus 17.10. klo 16:30-19:30

Ohjaus on sopiva henkilöille jotka haluavat ottaa NVDA:n haltuun esim. suurennusohjelman rinnalla. Käymme läpi NVDA:n yleisimpiä komentoja mm. miten liikutaan työpöydällä, miten saadaan jatkuva luku, miten liikkua Internetissä.
Ilmoittautuminen 14.10. mennessä.

Ilmoittautuminen ohjaukseen

Ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa 08 311 5653.
Lisätietoja ohjauksista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net
 
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan, omavastuu 10 €.

Kirjastopalvelu

Seuraavat kirjastopalvelut on 24.9. / 29.10. ja 26.11. klo 13

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus. Tervetuloa!

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!