ICT -oh­jauk­set ke­vät 2018

Pienryhmäohjaukset

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus

iPhone/iPad kurssi 19.2. klo 10-16

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat mahdollisesti hankkimassa iPhone älypuhelinta tai tablettia. Käytämme harjoittelussa yhdistyksen iPad tabletteja joten omaa laitetta et välttämättä tarvitse. Pääset samalla testaamaan onko laite sinun juttu, ennen kuin päätät ostaa. 
Applen puhelin ja tabletti toimivat pyyhkäisyeleillä. Niissä ei ole ollenkaan painikkeita. Laitteeseen on sisäisesti asennettu ruudunlukuohjelma. Laitteilla voidaan surffailla netissä, maksaa laskuja, lukea sähköpostia ja puhelimella tietenkin myös soittaa.
Hinta 20 €
Ilmoittautuminen 14.2. mennessä

iPhone/iPad jatkokoulutus 26. - 27.2.

Ensimmäisenä päivänä kertaamme tarvittaessa laitteen peruskäytön ja Voiseoverin eleet. Opettelemme sähköpostin ja Internetin käytön ym.

Toisena päivänä tutustumme erilaisiin laitteeseen saataviin ohjelmiin mm. Yle Areenaan, Youtubeen, Seeing ai tekstintunnistusohjelmaan, Voit osallistua halutessasi vain toiseen päivään ja ehdottaa ohjelmia joihin haluat tutustua.
Hinta 20 € /päivä
Ilmoittautuminen 21.2. mennessä

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa.
Lisätietoja kursseista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit (ei iltaohjaus).

Kirjastopalvelu 23.1.2018 klo 13-14:30

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus.

Seuraavat kirjastopalvelut järjestetään 28.2 / 28.3. ja  26.4  klo 13-15
Tervetuloa!

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

Matalan kynnyksen toiminta, tietotukipäivystys

ICT-palvelu aloittaa uuden toiminnan, tietotukipäivystys. Toiminta on matalan kynnyksen tapahtuma, johon ei tarvitse ilmoittautua.

Toiminta poikkeaa ICT-neuvolasta ja iltakursseista siten, että se ei ole opetusmuotoista toimintaa vaan vapaata keskustelua ja ongelmien ratkaisua aiheesta kuin aiheesta. Päivystyksessä voi olla erilaisia teemoja esim. Daisy-soittimet, Office-sovellukset tai vaikkapa Facebookin asetukset. 

Ensimmäinen tietotukipäivystys on 21.2. klo 17. Yleistä keskustelua mm. tietokoneen yllättävistä ongelmista ja päivitysilmoituksista.

Seuraava tietotukipäivystys on 21.3. klo 17 Aiheena Windows 10 säätöä. Voit ottaa oman kannettavan mukaan.
Tervetuloa!

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!