Syk­syn 2019 ICT-toi­min­ta

Ohjauspäivän pituus on vastaisuudessa kolme tuntia ja opetus on maksutonta. Päivän aikana tarjotaan kahvit suolaisen purtavan kera.

Windows Luetus ohjaus 26.8. klo 13-16

Ohjauksessa harjoittelemme tietokoneeseen asennettavan Windows Luetus ohjelman käyttöä. Ohjelmalla luetaan tai kuunnellaan sanoma- ja aikakausilehtiä. Ohjelma ei sisällä kuvia ja se on räätälöity näkövammaisille helposti käytettävään muotoon. Ohjelman saamiseksi näkövamman haitta-aste on oltava vähintään 50%, mutta toimistolla ohjelmaa voi harjoitella ilman omia tunnuksia.
Ilmoittautuminen 21.8. mennessä.

Valokuvausohjausta

ICT-palvelu on järjestänyt asiakkailleen valokuvausohjausta. Ohjaus on viidessä osassa ja voit osallistua niistä kaikkiin tai vain haluamiisi päiviin. Ohjauskerta kestää 3h ja sisältää kahvit suolaisen kera. Ulkokuvauksissa ei ole kahvitarjoilua. Voit ottaa avustajan mukaan ohjauksiin.
Ohjaukset ovat ilmaisia, mutta niihin pitää ilmoittautua.
Ilmoittautuminen viimeistään alkavan viikon maanantaina!

Valokuvaus 3. 5.6. klo 13-16

Toinen ulkoilmakuvaus. Kerrataan asioita ja annetaan syksyä varten kuvaustehtäviä.

Ilmoittautuminen loppunut

Valokuvaus 4. 28.8. klo 16:30 - 19:30

Aiheena on mm. valokuvien siirto tietokoneelle, josta sitten muistitikulle tai cd-levylle. Voimme halutessaan myös katsella ja kommentoida aiemmin otettuja kuvia. Ota laitteen USB-johto mukaan.

Valokuvaus 5. klo 16:30 - 19:30

Ohjaus järjestetään syksyllä. Ohjauksessa tutustutaan kuvakirjan työstämiseen omista valokuvista. Älylaitteeseen tai tietokoneen voi asentaa ilmaisen ifolor-sovelluksen, jolla kirjan tekeminen onnistuu laitteeseen tai koneelle tallennetuista kuvista. Kuvakirjan tekeminen on maksullinen alkaen 9,95 eurosta (24 sivua 24-96 kuvalle) Huom. ohjelmat eivät ole yhteensopivia ruudunlukuohjelmien kanssa eli näiden käyttäjät tarvitsevat avustajan mukaan ohjaukseen.

Ilmoittautuminen ohjaukseen

Ilmoittautumisia vastaanotetaan toimiston numerossa 08 311 5653.
Lisätietoja ohjauksista antaa Leena Vallo
Puh. 044 0400 694
Sähköposti: leena.vallo@ppnry.net
 
Pohjois-Pohjanmaan alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan, omavastuu 10 €.

Kirjastopalvelu

Seuraavat kirjastopalvelut pidetään 20.8. klo 13-15.

Kesäkuussa kirjastopalvelua ei järjestetä toimistolla tulevan ilmastointiremontin vuoksi.

Kirjastopalvelussa haemme yhdessä kirjoja ja lataamme ne sopivaan muotoon kuunneltaviksi. Sinun ei siis tarvitse osata hakea niitä, eikä sinulla tarvitse siis olla omaa tietokonetta. Sinulla pitää kuitenkin olla Celian verkkotunnukset. Tapahtuma on ilmainen, ei sisällä kahvitarjoilua eikä siihen tarvitse ilmoittautua! Paikkana on yhdistyksen toimintakeskus. Tervetuloa!

ICT -neuvola

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

ICT-kursseja maakuntiin

Tarvitsetko apua puhelimen käytössä, ATK-asioissa tai tuottaako tabletti ongelmia. Ota yhteyttä ICT-kouluttajaamme Leena Valloon Puh. 044 0400 694 tai sähköpostitse leena.vallo@ppnry.net järjestetään yhteinen koulutushetki kivalla porukalla lähellä Sinua!