ICT ryh­mäoh­jaus syk­sy 2017

Kahden päivän kurssit ovat maanantaisin klo 10-16 ja tiistaisin klo 9-15 jos toisin ei mainita. Yhden päivän kurssit alkavat yleensä klo 9 ja iltaohjaukset klo 17:30. Aikoja voidaan tarvittaessa muuttaa kurssilaisten liikenneyhteyksien mukaan.
Paikka: PPN ry:n toimintakeskus

iOS laitteen käytönopetus ruudunlukuohjelmalla jatkokurssi 9.10. klo 9

Kertaamme iOS laitteen peruskäytön ja opettelemme uutta. Toimistolla on 4 iPadia jolla voi harjoitella.
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 4.10.

Celian uudet sivut tutuksi iOS ja Android laitteen käyttäjät 10.10. klo 9

Kurssi on tarkoitettu niille jotka osaavat oman puhelimensa/tablettinsa perustoiminnot. Kurssilla perehdytään Celianetin ja Pratsam Readerin käyttöön ja äänikirjojen lataamiseen omaan laitteeseesi.

Kurssille tulevalla pitää olla omat Celian tunnukset. Jotta voisit kuunnella kirjoja laitteellasi, siihen on asennettava ilmainen Bratsam Reader sovellus ja sovellukseen on hankittava tunnukset. Tunnukset haetaan omasta kirjastosta tai jos olet jo Celian asiakas, voit tilata ne Celian verkkosivulta osoitteesta.
https://www.celianet.fi/ohjeet/kuuntelu-sovelluksessa/#pratsam-lomake

Ota kurssille mukaan laitteesi tunnukset (iPhonessa/iPadissa ID -tunnus ja Android puhelimessa/tabletissa Google tunnukset ) jos laitteeseesi ei ole vielä asennettu Pratsam Reader ohjelmaa. Lisäksi tarvitset sekä Celian että Pratsam Readerin tunnukset, jotta voit kirjautua näihin sisään. Leena auttaa ohjelman asennuksessa. Kysy lisätietoa Leenalta

Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 4.10.

Tietokoneen peruskäytön kurssi 30.10. klo 10

Kurssilla käymme läpi tietokoneen perussanastoa, tutustumme kansiorakenteisiin, tiedostotyyppeihin ym. koneen eri kohteisiin. Kurssi on hyvä sellaisille, jotka haluavat tietää vähän enemmän koneen toiminnasta kun vain, että sillä luetaan päivän posti ja lehdet. Tarkista ennen kurssille tuloa onko oma koneesi Windows 7 vai Windows 10. Soita Leenalle tarvittaessa p. 044 0400 694
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 25.10.

NVDA ruudunlukuohjelman käyttökoulutus 14.11. klo 10-16

Kurssilla harjoittelemme ilmaisen n v d a ruudunlukuohjelman käyttöä eri tilanteissa (koneella liikkuminen, internettiin ym.). Kurssi soveltuu hyvin käyttäjille jotka osaavat käyttää konetta suurennuksen avulla, mutta haluavat oppia koneen käytön pelkän puheen avulla tai sitten niille joilla ei ole mitään apuohjelmaa koneellaan.
Aiheesta voidaan tarvittaessa järjestää jatkokoulutus sekä myös lyhyempiä iltaohjauksia niille jotka eivät pääse päiväkurssille. Nämä iltaohjaukset eivät sisällä kahvi- eikä ruokailutarjoilua. Ilmoita toivomuksesi Leenalle!
Kurssin hinta 20 €
Ilmoittautuminen viimeistään 8.11.

iPhonen/iPadin käyttö näppäimistön avulla iltaohjaus 21.11. klo 17:30-20

Ohjauksessa tutustumme langattomaan Bluetooth näppäimistöön ja sen käyttöön iOS laitteen kanssa. Ota oma ulkoinen näppäimistö mukaan jos on, tai tule muuten vaan tutustumaan miten se toimii.
Kurssi on ilmainen, mutta ilmoittauduthan, jotta tiedän aikatauluttaa päiväni sen mukaan. Kysy lisätietoja Leenalta.

ICT -neuvolassa saat henkilökohtaista neuvontaa

ICT-neuvolasta saat henkilökohtaista neuvontaa tarvitsemasi laitteen tai ohjelman käyttöön. Varaa aika Leenalta puh 044 0400 694. Neuvola on auki aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Vastaanottoaika on enimmillään 2,5 tuntia eikä sisällä tarjoilua. Toiminta on STEA:n rahoittamaa järjestölähtöistä auttamistyötä eli sinulle maksutonta.

Ilmoittautuminen kursseille

Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan yhdistyksen numerossa ja päivystyspäivinä (ma-pe) myös Leenan numerosta 044 0400 694
Sähköposti: tietotekniikka(at)ppnry.net

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli kurssilainen peruu osallistumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, tulee hänellä olla pätevä syy kurssipaikan perumiseen (esim. lääkärin tai terveydenhoitajan todistus sairaudesta). Muussa tapauksessa laskutamme kurssimaksun asiakkaalta. Vapaita kurssipaikkoja kannattaa kysellä vielä ilmoittautumisajan jälkeen.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueelta tulevien matkakulut korvataan edullisimman matkustustavan mukaan (omavastuuosuus 18 %, vähintään 10 €) sekä majoitus harkinnan mukaan. Muilta alueilta tulevat kurssilaiset maksavat itse majoitus- ja matkakulunsa. Kurssimaksu sisältää oppimateriaalin, lounaan ja päiväkahvit.